[]

laptop tavsiyesi (tecrübeleriniz)

-stabil çalışan
-ofis programlarını rahat çalıştıran
-ses görüntü kalitesi iyi (film ve müzik için)

1)Bu ayarda bir laptop'un asgari özellikleri nasıl olmalıdır?

2)aldık mı en azından 5-6 sene gidecek bir dizüstü tavsiyeniz olur mu?

 
5 yil kullanmak istiyorsan kaliteli bir sey almakta fayda var. yuksek performansli ucuz urunler de var ama kasa dizayni, sogutma verimliligi falan iyi olmali bence. full hd ekrani da olsun.

Sony VGNFW490JEB, ABD'den 2009 yazinda almistim, 5 yil olacak, hala kullaniyorum. SSD taktim bi de RAM'i 4'ten 8'e cikarttim. yaz gunu yatagin ustunde isinmadan kullanabiliyorum.

image.istanbulbilisim.com.tr

benzer bir sey tavsiye ederim.
  • she was my baby  (27.04.14 17:04:02 ~ 17:05:09) 
fujitsu siemens, asus, dell

bunlar f/p iyi olan ürünler.

casper, acer vs bunlara hiç bakma
sony, hp gibi markalar ise iyi olmalarına rağmen yeni modellerinde kronik sorunlar çıkabiliyor. donanımhaber gibi sitelerden yorumları oku.

i3 veya i5 işlemcili bir makine alırsan 5-6 sene ofis programı ve film ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

2000 TL bütçe ile bu tip bir bilgisayar bulabilirsin.

ek olarak ağırlığı da dikkate al derim. 13" ve çözünürlüğü yüksek modeller var. taşınabilirlik çok önemli ise 15" e hiç bakma.
  • sttc  (27.04.14 18:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.