[]

Yabancı ülkelerde de milletin tek derdi gönül işleri ve seks mi?

Ekşi sözlükte açılan başlıkların üçte ikisi bu konularla ilgili, neden? Yazarların çoğu ergen olduğu ve ergenlikte en önemli konular bunlar olduğu için mi? Gerçek hayatta da etrafım otuz yaşını geçmiş ve yalnız insanlarla dolu, onların da başlıca derdi bu meseleler. İnsanların bu konularda bu kadar sıkıntılı olması sadece bizim ülkeye mi özgü? Yabancı ülkelerde yaşayanlar, orada durumlar nasıl; avrupa ülkeleri vatandaşları herhalde daha rahattır, daha bir kurtlarını dökmüşlerdir hı?




 
sanat, siyaset, toplumsal konular, çevre bilinci falan, avrupa böyle bir yer. biz bu yüzden gelişemiyoruz. tabii avrupa derken, batı avrupa'yı kastediyorum, yoksa italyanlar falan bizden abaza, çünkü onlarda ayıp günah da pek yok. her şey açık açık dile getiriliyor. :D

işte ne diyeyim, dinin (özellikle islam, ama hristiyanlıkta da benzer) baskın olduğu, baskıcı yönetim olan, gelirin düşük olduğu ülkelerde insanların derdi bu.
  • trachemys scripta elegans  (27.04.14 14:34:43) 
sadece bizim ülkeye özgü değil. avrupalılar tabii ki bize oranla çok daha rahat ve özgür oldukları için, bu tip şeyleri daha az dert ediyorlar. ama sokaktan geçen adamlar da rönesans konuşup sanatla ilgilenmiyor yani abartmayın. orda da abazan var, orda da yalnız var, orda da sevgili bulamadığı için üzülen var.

sadece milletçe daha rahat olabildikleri için, seçenekleri daha fazla. haliyle bizden daha az dert ediyorlar bunları. dediğim gibi, "genel olarak".
  • pescador  (27.04.14 14:36:54) 
@trachemys scripta elegans
Ya ama işte ayıp günah yoksa nasıl abazan kalıyorlar, insan bir süre sonra doymuyor mu? Yeme zevki gibi mi, insan bir türlü doyuma ulaşmıyor, hep daha lezzetlisini arıyor ondan mı?

  • :)  (27.04.14 14:37:22 ~ 14:38:13) 
kadınlar yüzünden. Yani ikiletmeden verseler, Türkiye'den daha çok ufku geniş insan çıkardı bence kfjsjdfb


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (27.04.14 14:37:23) 
@biz siz onlar bensiz daha mutlular

Şakanızı görüyorum ve sosyal bir saptamayla arttırıyorum: Kadınlar vermiyor çünkü aileleri/bir sonraki sevgilileri/ilerdeki kocaları tarafından "bakire değil bu orospu" diye damgalanmak istemiyorlar.
  • :)  (27.04.14 14:44:11) 
yetmedi mi yetmiyor, doyma gibi bir durum herkes için geçerli değil. ayrıca kültür meselesi. emmenin gömmenin erkeklik sayıldığı, başbakanın seks skandallarının ballandırıla ballandırıla anlatıldığı ülkelerde, ne kadar açık görüşlü de olunsa, doymadı mı doymuyor.

seksin hayatın normal bir parçası, ne övünülecek ne aşağılanacak bir şey olduğu yerlerde, insanlar enerjilerini farklı şeylere harcıyor.

benim batı avrupalı çoğu arkadaşım kendi dili artı iki dil biliyor, müzikle amatör olarak ilgileniyor, her gün bisiklete bindiği için oldukça fit, yarısı vejetaryen falan, kitap yazan var, çeviri yapıp yayımlatan var, dünyayı gezen var. eli sikinde forumlarda kız tavlama tavsiyesi aramıyor ya da nası sktim, nası gömdüm diye gezmiyor.
tabii ki herkes bir van gogh, bir sartre değil, ama eğitim ve kültür düzeyi dağlar kadar farklı sıradan türk gencine kıyasla. kadın-erkek ayırmıyorum, türk kadını için de benzer durum geçerli.
  • trachemys scripta elegans  (27.04.14 14:44:12 ~ 14:45:44) 
@trachemys, söylediklerinde genel olarak haklısın. millet olarak avrupa'nın çok gerisinde kaldığımızı düşünüyorum ve hatta tek hedefi şu ülkeden çıkmak olan biriyim. fakat evropalıların deyişiyle biraz "biased" olduğunu düşünüyorum açıkçası.

bir ev arkadaşım sanat tarihi, diğeri müzik öğrencisi. arkadaş çevrelerinde bahsettiğiniz kitap yazan, çeviri yapan, müzisyen olan bir sürü insan var. cinsel açlığı batı avrupa'daki modern arkadaşlarınıza nasıl bağladınız, onu anlamadım ben.

cinselliği tabu olmaktan çıkaran insanlar dahi sekse düşkün olabilir örneğin. toplum hakkında bu kadar tepeden inme yorumlar biraz anlamsız geliyor bana. fit olmak, kitap yazmak, modern veya kültürlü olmak abazan olunmadığı anlamına gelmiyor, gelmemeli de zaten.

benim bulunduğum çevreyi anadolu'yla kıyaslamak nasıl abesse, türk toplumunu batı avrupa'nın refah seviyesi yüksek kesimiyle kıyaslamak da aynı şekilde abes.

sikmek sokmak sadece türkiye'de gurur meselesi değil, dünyanın her yerinde daha az veya daha çok, yapılan bir şey.
  • pescador  (27.04.14 14:53:32) 
Buralar hep seks çölü de, ondandır.
Bir süreliğine bir Güney Avrupa ülkesinde yaşadım, sonuçta kimsenin derdi seks değildi. Kuzey Afrika göçmenleri dışında. Herkesin en az bir hobisi var. Hobi derken "Kitap okumayı seviyorum" deyip de, ayda bir eline kitap alma ya da sadece o an ana akımda ne varsa onu okuma eşiğinde değil. Astronomiyi seviyorsa, haftada bir hava açıksa gözlem yapmaya gidiyor, bazısı kuş izliyor. İnsanların çok ilginç hobileri olabiliyor. Bir adam mezarlık fotoğrafı çekmeyi seviyordu, o yüzden ülke ülke, mezarlık mezarlık dolanıyordu. Her birinin en az bir hobisi ve çaldığı bir enstrümanı vardı. Ona para ve zaman harcıyorlar ve bu ikisi de ülkemizde az olan şeyler. Dolayısıyla, açlık sınırındaki veya yoksulluk sınırındaki, cinsel devrimini yaşayamamış insandan hobi beklemek; balığın kavağa çıkmasını beklemek kadar abes.

Ya da medeniyet ile ilgili şöyle bir şey yazmıştım: eksisozluk.com

Bir de şu var, biz daha ekonomik, siyasi, kültürel kısmını halledemedik işin. Farklılıklara saygısı olan bir toplum değiliz. Oradaki iş arkadaşımın en büyük derdi, mahallenin klasik müzik orkestrası (evet, mahallelerin klasik müzik orkestraları vardı) çok gürültü yaydığı için birileri polise şikayet etmiş ve provayı susturmuşlar. Buna çok sinirlenmişti "Belediye nasıl ses sistemi yapamaz böyle bir yere, polis nasıl bu emirleri uygular. Sanata hiç mi saygıları yok. Yöneticilerimiz sanatı böyle mi teşvik ediyor" diye bağrındı ve bunun için üç gazeteye ayrı ayrı yazı yazdı, ayrı ayrı da yazılar yayımlandı. Haftasında ses düzeni halledildi ve orkestradakilere tazminat ödendi.
  • aychovsky  (27.04.14 15:00:22 ~ 15:10:53) 
Ulan siyaset konussak yeter artik biktik siyasetten diyorsunuz, filmden bahsetsek kitap istiyorsunuz kitaptan bahsetsek siir diyorsunuz. Gonul islerinden bahsetsek baska derdin yok mu senin oluyor isten okuldan sikayet etsek konuyu ceviriyorsunuz. Yanlis anlama sitemim sana degil genel konusuyorum. Insan her yerde insan, bir kac farkli ulkeden arkadasim var onlarda ayni bizim gibi. Insan her yerde insan. Herkesin derdigi ettigi muhabbet ayni sadece alt basliklar degisiyor.


  • cometome  (27.04.14 15:50:54) 
seks seks seks seks. türkiyede aaaaav vaov bir olay. örgen erkeklerin en büyük dertleri sevgili yapma, seks, kadın. sahip olunamayan şey özellikle de seks gibi bir ihtiyaçsa insanların dengelerini bozuyor. tr'de denge yok, bahsettiğin türde yabancı ülkelerde denge var, insanlar da bu derecede abartılı boyutlarda yaşamıyor.


  • sayns  (27.04.14 16:03:04) 
aychovsky + 1 tabii ki. bu arada, medeniyetle ilgili yazdığı şey başucu eseriymiş...

Önce şuradan bir kaç giriye takılalım: (bkz: bir türk kadınının taciz günlüğü)

Serdar Turgut, 70'li yıllarda, Manhattan'da 42. sokakta kaldırımda seks yapıldığını gözüyle görmüş.

aksam.medyator.com

sahnede fışkırtan orgazmlı kadını seyretmiş.

internetbudur.blogspot.com

iyisi budur anlamında yazmıyorum. ülke öyle bir dönemden geçmiş. Sex and the City dizisini hiç seyretmedim ama adından, kadın cinselliğinin özgürlüğü etrafında dönen bir diziymiş gibi geliyor.

Oray Eğin gazetecilik sosyolojisi mastırı yapıyo Columbia'da galiba. Onunla bi röportaj okumuştum. Kaslı/fit değilseniz, New York'ta cinsel hayatınızın olamayacağı mealinde bir tespiti vardı. Yanlış bir tespit olduğunu biliyorum.

Bunu daha önce de yazmıştım. İki qız çocuğu büyütmüş bir adam bana, ortalama bir qızın, liseyi bitirene kadar 70 erkek arkadaşı olduğunu söylemişti. Bunu benim kafa almakta biraz zorlandı. 7. Sınıfta başlasa bu qız sevişmeye, senede 10 erkek arkadaşı olursa, liseyi bitirene kadar 60 erkek arkadaşı olur. Ama bu arkadaşlıkları ucuca eklemiyo da, overlapping yöntemini kullanıyosa, onu bilemiyorukh tabe! ABD başkan yardımcısı adayı ve Alaska eyaletinin valisi Sarah Palin'in qızı lise sondayken hamile kaldıydı ve kürtajı günah kabul ettikleri için doğurduydu. Bizim maallede de, 8. sınıf öğrencisi bi qız hamile kaldıydı. Sonra nooldu bilmiyom.

Dolayısıyla, işin bi taraftan boku çıkmış durumdaymış bundan 40 sene önce. Sonra düzelmeler başlamış ve düzele düzele bu hâle gelmiş. Tabii 320 milyon nüfuslu heyhula büyüklükte bir ülkeden bahsettiğimiz için, her dönemde, her türden insan olacağını da hesaba katmamız lâzım. Cinsellikte en muhafazakâr görüşten en cozutuk görüşe kadar. En cozutuk görüş ne olabilir? Köpeğiyle evlenmek isteyen kadın olabilir ve bunun yasal hâle gelmesi olabilir heralde.
Belki daha cozutuk haller de vardır ama benim hayal gücüm şu anda ancak buna yetti. Niye köpek dedim? Gözümle görmedim, gene ikinci elden naklediyorum. Bi kadın yürüyo kaldırımda. Gayet fit görünüşlü. Köpeğini gezdiriyo. Köpek de tazı kimin bişiy. Köpeğin ayaklarını koruyan patikler giydirilmiş. Neden diye soruyo anlatıcı. Ben saf bir Türk olarak, ''kadın titiz de, köpeğinin ayakları pislenmesin, o ayaklarla evde gezinmesin diye mi?'' diye soruyorum. Hayır, diyor anlatıcı, tırnaklarını korumak için, diye ekliyor. Tırnaklar? diyorum. ''Kadının vücudunu çizmesin diye'', diyor. He heh! diye yüzüm aydınnanıyo, ufkum genişliyo...

Bi de bi ilkokuldaki piçlerin dalga geçtiği bi çocuğu hatırlıyorum. Senin annen var mı? diye soruyolar çocuğa. Zavallım, ''Benim annem yok, iki babam var'' diye cevap veriyo. Soran piçler de gülüp eğleniyo...

Hâl böyle olunca, ülkede gönül işleri hâlâ dert olsa bile, öncelikli dert diil. Ben Amerika'yı yalamış yutmuş olduğumu iddia etmiyorum. Hatta çok yüzeysel tanıyor olabilirim gayet büyük bir ihtimalle. Ama şimdiye kadarki gözlemlerime göre, borç geri ödemeleri bir dert bu ülkede. İnsanların gelecekleri hep ipotek altında, hep büyük borçlara girmişler ve patinaj yapıp duruyolar. Ama gitsen sorsan, belki de bunu dert olarak görmez. Bu sistem böyle dönüyo der. Borç derken, kredi kartı taksitinden bahsetmiyorum. Ya morkıçtan, ya öğrenci kredisi geri ödemesinden, ya araba taksidinden ya da hepsinden birden bahsediyorum. 50 yaşına gelip hâlâ öğrenci kredisi ödenir mi yahu?

Bi herif biliyorum. Ayda 1800 dolar öğrenci kredisi geri ödemesi var. 40 yaşına kadar da ödeyecek. Ama ona göre dert değildir belki de bu. Çünkü o krediyi almasaydı, lise mezunu olarak kalıp ayakişleri yapacak ve ölmeyecek kadar bi para kazanacaktı. Şimdi hiç olmazsa, 40 yaşından sonra biraz rahat etme ihtimali var. Nah var!!! O zaman da ev alacak ve 30 sene morkıç taksidi ödeyecek. Bu arada sürekli leasingle araba alacak 4-5 senede bir ve o borçlar sürekli devam edecek. Ben Delta'da bi hostes gördüm, kesin 80 yaşında vardı. En yaşlı hosteslerinin 88 yaşında olduğunu yazmıştı kaste zaten. Keyfinden mi çalışıyo o apla o yaşta?

Valla, böyle patinaj bi hayat bana biraz dertmiş gibi geliyo ama adamlara pek koymuyo mu nedir? Bahçede BBQ, bira, Amerikan fitbolu, basket, beyzbol oynama, seyretme, sonra çocuklara iy okul arama, iy college arama, işyerinde de it kimin çalışmaya dayalı bi durum var. Tekrar ediyorum, dışarıdan, Türk kafasıyla, Türk gözüyle, derinliğine girmeden, içyüzünü bilmeden yaptığım değerlendirme bu. Değerlendirmemin doğru olduğunu iddia etmiyorum ama 40-50 yaşına kadar okul taksidi ödemek, ömür boyu morkıç ödemek bir realite.

Başka ne dert olabilir? Yalnızlık olabilir. Sevgisizlik olabilir belki. Yalnızlıktan kastım ille de, karşı cins arkadaşlığından mahrum olmak değil. Sevgisizlikten kastım da, mutlaka gönül işleri sevgisizliği değil.

Ama bambaşka dertler vardır da, ben bilmiyorumdur. Bir kesim için, parasızlık ve özellikle 15 Eylül 2008'den sonraki işsizlik dert tabii. Sebebini de yukarıda yazdım.

Sikiş sokuş bol, top oyunları bol, popüler kültür bol ve çeşitli, borç harç bol, zararlı yiyecek ve içecek bol, öğrenecek şey ve öğrenme imkânları sınırsız, sevgi az, saygı bol kare gibi özetleyebiliriz heralda.

Eklemedir koca konak ekleme: İnsanlar pek göremiyolar ama başka bi dert daha var: Çin!
İşsizliğin sebeplerinden biri, imalâtın Çin'e kayması. Milliyetçi bi Amerikalı, ''param Çin'e gitmesin, ülkemde kalsın diye, sadece biraya ve fahişelere para harcıyorum'' mealinde bi şey dediydi.
  • compadrito  (27.04.14 16:35:08 ~ 17:04:18) 
ya şu biz hep seks düşünüyoz gevur milletler sikişiyor onlar düşünmüyor tribini bırakın artık ya. Neredeyse 1 sene avrupada yaşadım, tayvandan arap emirliklerine bi dünya yerden insanla iş yapıyorum, hepsinin ortak noktası seks düşünmeleri yani, karı kız muhabbeti açılınca kimse kayıtsız kalmıyor. milletin derdi gönül işleri ve seks, evet. maslow un ihtiyaçlar piramidinin en altında seks var çünkü, orası dolmuyorsa adamın kitap yazmasını bekleme.


  • roket adam  (27.04.14 17:04:05) 
hayır, tabii kültür farkından dolayı arada farklar oynayabilir ülkeden ülkeye.

ama bu soruya cevap olarak yabancı ülkelerdeki insanların eğitim seviyesinden bahsederek, onların daha eğitimli olmalarından dolayı daha fit, daha farklı uğraşlarda olduklarını savunarak, bununla beraber bizim türkiye'deki erkekleri eğitim seviyesi düşük, avrupalı erkeklere göre aşağılık gösteren insanların aslında tek derdi bu.

çünkü bu tarzda saçma bir genelleme yapma ihtiyacını ancak bu işleri takıntı haline getirmiş kişiler duyabilir. bu tarzlarda genelleme yapan insanların konu hakkındaki düşünce yapısını anlamak çok zor olmasa gerek :)
  • empty bottle  (27.04.14 20:01:00) 
Cevaplarin hepsini okuyunca, soru neydi lan diyerek soruna dondum.
Yabanci ulkelerde de milletin tek derdi gonul isleri ve seks mi?

Cevabim soyle parca parca net olsun, cunku ben de cevap veren diger arkadaslar gibi konuya nereden nasil bagladiklarini anlamadigim kiyaslara girmemis olayim.

Eksi sozluk senin icin bir orneklem kumesi olmus fakat atladigin bir cok nokta var.
Sozlugun yas ortalamasi, gelir ortalamasi, egitim ortalamasi , psikopat ortalamasi....
Bir gozlem icin sececegin orneklem toplumun butununu temsil etmeli. Sahsi gorusum sozluk turk toplumundan fersah fersah uzak. Ve ayrica sozlukte bir arastirmaya konu olacak ciddiyet yok. Yani kafa bulan hayal dunyasinda yasayan, eglencesine takilan birsuru tip var.
Yani sozluge bakip biz boyleyiz tespitin bastan yanlis.

Gercek hayatta etrafimda demisin. Bak bu dogru ama sebebi bizim abazan mi artik her ne dersen , ondan oldugumuzdan degil.
Doyumsuz oldugumuzdan.
Evet 30 yasina geliyoruz hayatta belli bir asama kaydediyoruz ama ne arkadaslik iliskilerimiz duzgun ne gonul iliskilerimiz. Yani hersey mi yanlis gitmis seni bulmusm, don bi aynaya bak. Bu mutsuz umutsuz sevgilisiz arkadas es dost cevresi icin tespitim , modern cagin tuketim cilginligina fazlasiyla iliski kurmus yozlasmis ve doyumsuzlasmis olmasidir.
Cinsel aclik, din iman , kuran kitap degil bence.
Cunku yine sahsi gorusum ac falan degiliz. Gayette her ortamda her insan cesitinin olusturdugu ekipte sikis sokus guzel guzel yuruyor.

Yabanci insanlar, yabanci insanlar dedigin sey koca bir dunya. Bu ortalamasini bulmanin pek mumkun olmadigi evren buyuklugunde, insanlarin bir suru derdi var elbette.
Sikis sokus da insan olmamizdan kaynakli bir ihtiyac elbette ama dert boyutu saniyorum ki ergenuslara ozgu, her millet icin.

Dedigim gibi sozlugu pek ciddiye alma.
  • cecilia  (27.04.14 20:24:00 ~ 20:31:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.