[]

Kadıköy civarında kedimizi kısırlaştıracağımız güvenilir veteriner?

Ve bir kaç sorum olacak.

8-9 aylık sokaktan gelme erkek bir kedimiz var (7 aydır biz bakmaktayız, sahiplendik). Kısırlaştırmak için güvenilir bir veteriner arıyoruz.

Ve veteriner ararken nelere dikkat etmemiz gerekiyor diye merak ediyorum. Bir kaç veteriner ile konuştuk, hemen ameliyata alabileceklerini söylediler, fakat bazı yerlerde anestezi öncesi kan tahlillerinin yapılması gerekir diye okuyorum. Bunu yapan bir yere mi gitmeli? Hiç anlamadığım için tecrübesi olanlara sormak istedim.

 
ben en son soruyu veterinerime kedimi kısırlaştırmadan önce sordum.
veterinerim bir kedinin taşıyıcı olması operasyona engel değil demişti. benim kedim erkek zaten çok basit bir operasyondu ama bir arkadaşımın dişi kedisi için kan testi yapıp, bunu yapamam demişti arkadaşımın veterineri.
benim veteriner de ''genelde dişi kedilerde taşıyıcı olanlarda özellikle operasyonun zorluğundan ötürü bulaşmak istemeyenler bu şekilde kibarca reddediyorlar. bir kedi taşıyıcı olabilir , operasyon sonrası iyi biakılırsa bir şey olmaz. kaldı ki FIP bakteri ya da virüs kaynaklı olabilir , belli bir sebebi yok, sonuçtur kendisi o yüzden direkt kısırlaştırırsak FIP olur demek de yanlış. '' demişti. ne kadar doğru bilmiyom tabi.
yani ona göre kedi taşıyıcı da olsa gayet de kısırlaştırılır.

edit: anestezi öncesi böbrek,kalp vs için genel durum için kan testi yaptılar ama hatta eklem plağı kapanmış mı diye de bakıldı.
  • neferkitty  (27.04.14 13:19:47 ~ 13:47:48) 
bloguma orta açıcam:

kedilerleyaşam.com/2014/03/23/veteriner-secimi-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler/

eğer iyi bir veterinerse olası riskleri önlemek için kan tahlili isteyip istemediğinizi sorar. temel değerlere bakarlar böylece. benim kedimde bir sorun çıkmıştı ve 1.5 ay özel mamayla besleyip öyle kısırlaştırdık.
  • passion rules the game  (27.04.14 13:20:17 ~ 13:20:57) 
kediler de etten kemikten, senin benim gibi canlilar. bizleri ameliyata almadan once tahlil yapmak zorunlu degil mi? oyle gideni "gel hemen surada senin safra keseni alalim" deniyor mu? bobrek ve/veya karacigerinde sorun varsa anesteziden masada kalirsa vebali boynunuza:))

bizde veteriner fakulteleri maalesef dusuk puanla ogrenci aliyor. sonucta istedigi yerleri kazanamayanlarin acikta kalmamak adina girip bitirdikleri bolum haline geliyor. dolayisiyla turk veterinerlerinin bir kismi hayvan sevmez, ama paranizi sever... kedi/kopek/kus/kertenkele vs sizin icin ailenin bireyidir, candir; lakin bazi veterinerler icin hicbir sey ifade etmez. onun icin "ver simdi suracikta kisirlastirayim" diyebilir.

uzun lafin kisasi, veterinerde arayacaginiz ozellik hayvan sevgisi olsun. sorun bakalim kendisinin evde besledigi hayvan var mi? hatta bakin bakalim o klinigin besledigi hayvan var mi? yoksa isterse allame-i cihan olsun kedinize kiymet vermez, paraniza kiymet verir.
  • no avalon  (27.04.14 14:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.