[]

nexus 5 fiyatı

selamlar,

bilen bilir, takipte olanların da dikkatini çekmiştir. bu nexus 5'in fiyatı neden bu kadar dipte? üst segment olarak geçmiyor sanırım ama kaç yıllık note 2 ya da samsung s4'den ( s5 çıkmasına rağmen) alt fiyatta satılıyor.

pek donanım olarak benzer değiller, ama anlatmak istediğim daha yeni piyasaya sürülen bu telefonun fiyatı nasıl 1199 liraya düşer? diğerlerinde de bu kadar sert bir düşüş yok, bilen var mı? satamıyor mu? donanım yönünden tatmin etmiyor mu?

cevaplar için teşekkürler, tikler gelecek.

 
az sattıgı için ve kamerası için vidyo foto kotu seyler yazıyor her yerde


  • partizan  (27.04.14 00:01:48) 
yapan şirket google. google'ın da telefondan falan para kazanmak gibi bir amacı yok, deli gibi kâr koymuyor üstüne. samsung, htc falan öyle değil.


  • hjarteblod  (27.04.14 00:09:27) 
Donanım olarak benzerler aslında, son çıkan üst seviye tüm telefonlar snapdragon 800 veya 801 kullanıyor ki şu anda en performanslı işlemcilerden biri, bu da nexus 5'le işlemci ve gpu açısından sorun yaşamayacağınızın göstergesi. Pil kapasitesi biraz ufak, 2300 mah 1 tam günü çıkarır ama daha fazlasını vermez. Kamera ve video çekimi gündüz iyi sonuç verir ama akşam çekimi tatmin etmeyecektir. Google nexusları önceden Samsung'a yaptırıyordu, şu anda LG yapıyor ve nexus 4'teki kadar kötü eleştiri almadı, malzeme kalitesi de fena değil. Ekranı 5 inç full hd, kötü bir ekran değil bildiğim kadarıyla. Android sürümü 18 ay boyunca en güncel olacak, google destek veriyor bu konuda. Kâr hedefinden ziyade developerlar ve stock android sevenler alsın kullansın diye yapılmış bir telefon, üzeceğini sanmıyorum açıkçası.


  • montreal  (27.04.14 00:22:12) 
s4'den nexus 5'e geçtim. nexus 5 çok daha kaliteli onu söyleyeyim, zaten s4 çin, nexus kore malı. s4'ün pili sorunlu 3000-5000 mah olduğuna bakma kısa sürede şişiyor ve app'ler sapıtmaya, telefon donmaya başlıyor (bazen de kendi kendine kapanıp açılma döngüsüne giriyor, tek çözüm yolu şarja takmak). boşuna arka kapağı çıkarılabilir yapmamışlar çakallar. nexus 5'in 2300 mah pilinde şu ana kadar bırak zayıflamayı, kullanımla birlikte biraz daha oturduğunu, arttığını gözlemledim. 2 gün için ekranı falan minimumda tutmak lazım denemedim ama 1 günü çok rahat çıkartıyor bu haliyle.

ayrıca ips'nin renkleri çok daha doğal ve güneşin altında çok rahat okunuyor. amoled karanlıkta parlak ve hoş ama güneşin altında hiç okunmuyor, bir de hakikaten ben de eskiden kontrastından ötürü amoled'leri tercih ederdim ama ips basar.

akşam çekimlerinde nexus daha iyi, video çekimlerinde de optik stabilizerden ötürü yine nexus iyi. tek problem 8mp olması, s4'le açık havada çekilen fotoğraflar gibi olmuyor ama yine de bence kaliteli bir kamerası var, stok olduğundan çok basit, hızlı ve kullanışlı. lens blur de geldi.
  • weeping guitar  (27.04.14 00:39:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.