[]

herşeyi satmayıp balıkçı kasabasına yerleşmek?

çağrı merkezinde çalışıyorum. haftasonlarım tatil. bu aralar kafamı çok meşgul eden bir plan var.

kalkıp taksimlerde, bakırköylerde, mecidiyeköylerde 800 liraya ev kiralayacağıma taa rumeli taraflarındaki balıkçı köylerinden birinde 300-500'e derme çatma bahçeli bir ev tutayım diyorum. bahçesinde tavuklar, ördekler, sebzeler meyveler yetiştireyim diyorum. peyderpey yapabilirim heralde. tek sıkıntı ulaşım. onu da hacıosman'dan kalkan otobüslerle çözüyoruz. şu an zaten trafikte 1.5 saat kaybediyorum. bu iş olursa çağrı merkezinden oralara 2 saatte ulaşacağım. sıkıntı olacağını sanmıyorum. sonuçta c.tesi pazarım boş.

hıh? siz ne dersiniz. olur mu o iş?

 
olmaz 2 saat işe gidip gelmeyi 5 gün boyunca çekemezsin ilk başlarda katlanırım yea diyosun sonra kafa kaldırmıyor.


  • basond  (26.04.14 23:06:17) 
olmaz panpa.
oralarda iş bulursan belki olur ama

  • ferit85  (26.04.14 23:23:17) 
2 saat gidiş 2 saat dönüş günde 4 saat yol..anan ağlar. çaprı merkezinde çalışıyorsun en az 9 saat çalışsan; 9+4 13 saat dışarıda geçecek. 1 saatte hazırlansan 14 saat. en az 8 saat uyusan . yaşamak için günlük sadece 2 saatin var ; çok yazık.
derme çatma evin çatısı akar, ısıtamazsın, banyosu soğuk olur, böceklenir,hırsız/tinerci dadanır..

manyaklaşma.
sevgiler.
  • jimjim  (26.04.14 23:24:33) 
kulağa pek mantıklı gelmiyor. kariyer planın nedir bilmiyorum ama bence özlemini çektiğin şeyler çok doğal ve insani. şehrin avantajlarında ne ölçüde faydalanıyorsun bilmiyorum ama (yani kültür sanat, spor, konser vs.)eğer mesleki bir zorunluluğun yoksa istanbul vazgeçilmez değil. insanın bir hayatı vari ve bence bu yolda harcanmayacak kadar değerli.


  • simten  (26.04.14 23:24:48) 
rumeli taraflarından bildiriyorum,haftanın 5 günü çekilecek yol olmamasına karşın metro hattına ulaşana kadar manzara şahanedir. 2 saat sürmese de 1.5 saat sürer. ayrıca 300-500e bulacağın evler çok kötüdür, buralar sandığın kadar ucuz değil, koç üniversitesi filan var siteler manyak pahalı.


  • malmazel  (26.04.14 23:26:59) 
olur ama o zamanda baska problemler cikar. besledigin civcivleri karga yer veya ektigin kivirciklari cingeneler calar, meyvelere don duser vs vs..

benim nacizane ogrendigim sey uzayada kacsan, balikci koyunede yurlessen 4/4 luk dunya yok hocam.
  • angster  (26.04.14 23:28:13) 
içimi kararttınız be. başlığı açmadan önce ne hayallerim vrdı oysaki:(


  • mayeskuel  (26.04.14 23:39:50) 
bu tip hayalleri boşver panpa. hayat kısa kuşlar uçuyor.


doğa ile iç içe olmak istiyorsan istanbulu terkedeceksin. ege, akdeniz veya karadeniz kıyısında bir bulup yaşamayı deneyebilirsin.
  • hepiniz oleceksiniz  (26.04.14 23:44:33) 
"neden çalışıyorum?" sorusunun cevabını bulursan durum daha da değişebilir.

evi satın alabilme ihtimalin olup, konfor diye bildiğimiz esiri olduğumuz alışkanlıklarından vazgeçebilsen çağrı merkezine de gitmen gerekmeyecek.
kümes hayvanlarına bakacak, toprağını ekip biçeceksin ve bu şekilde bir hayatı benimseyeceksin.

ya şehir, ya da köy.
tercihi yapması kolay. zor olan kararı verebilmek sanırım.
  • mavi istiridye  (26.04.14 23:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.