[]

Dandik üniversitede okuyanların amacı ne

kimsenin siklemediği diplamalarını napacaklar bunlar




 
Herkes ekmeğinin peşinde gardaş.


  • sanal hayvan  (26.04.14 19:16:22) 
Universite okumak. Ortam. Aileden ayrı yaşama özgürlüğü.

Her sey diploma değil yani.
  • the kene  (26.04.14 19:19:53) 
makine mezunu her yerde makine mezunu devlet sen şu okul mezunusun diye işe almıyor mezun olmak yeterli.


  • basond  (26.04.14 19:25:08) 
herkes odtü ,ist üni, boğaziçi mezunu olmak zorunda değil


  • verbanadüşlerimi  (26.04.14 19:29:19) 
dandik de olsa bir üniversite bitirmek önemli çünkü.

öncelikle üniversite insana bilgi, beceri falan filan vermez. bir "kültür" verir.

1. dandik de olsa süpersonik de olsa üniversite mezunları memuriyette derece falan filan alıyorlar. kpss vb sınavlara girebiliyorlar.

2. tanıdık, torpil durumlarında bu insanlar "üniversite" mezunu işte. işe girebilirler. lise mezunundansa üniversite mezunu her yere girebilir.

3. sosyal durumlarda da üniversiteden mezuniyet önemli. bir kız istemeye gitsen, bir arkadaş ortamına girsen millet o kadar dandik üniversite varken bir tanesini de mi kazanamamış, bitirememiş bu beceriksiz diye düşünür.

4. süpersonik bir üniversite bile bitirseniz önemli olan iş tecrübeniz, çalışmanız, kendinizi geliştirmeniz vs vs vs. adam dandik üniversiteden mezun olur ama girişkendir okulda staj yapar, dil öğrenir, yurtdışına gider, kendini geliştirir, patronun gözüne girer. ama sen bir tarafta ben bilmem ne üniversitesi mezunuyum diye oturur dizi seyredersin, kasılırsın.


gibi gibi.
  • mea maxima culpa  (26.04.14 20:10:36 ~ 20:13:23) 
her unıversıtenin eğitiminin aynı olduğuna inanmıyorum. Ama üniversitenizin adı da, eğitimi de bir yere kadar sizi destekleyen bir şey, gerisi size kalmış.
sizin alabildiğiniz, kendinizi geliştirebildiğiniz ölçüde işe yarar.

kimsenin siklemediği okul dediğiniz ne bir de? tabela üni.leri mi? yeni açılmışlar mı? nispeten ücra yerlerdekiler mi? örneğin tabela ünilerinde burssuz okuyan arkadaşların çalışacakları yerleri hazır, 'referansları'nın olduğu malumunuz. diğer okullarda akademisyenlik vs. uğraşan çok azimli insanlar var ve alımda okul ismi yök ve kamu için önemsiz. diplomalarını hedefleri doğrultusunda kullanmak ellerinde herkesin.

bir de zannediyor musunuz ki, oo teknik okullusun, auww boğaziçilisin, al sana iş deniliyor? tamam network daha kuvvetli de, tabirimi maruz görün sığır her yerde sığır, mühim olan kiişisel çaba, gelişim.

bu kadar sığ olmayın, lütfen.
  • elmali kurabiye  (26.04.14 20:33:20) 
yazılanlara ek olarak, ne bekliyorsunuz ki? tüm üniversiteler boğaziçine mi bağlansın? ya da boğaziçi bölüm başı 500 bin kontenjan mı açsın? adam o puanı almış gitmiş yani napalım?

not: boğaziçili ya da "dandik üniversite"li değilim
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (26.04.14 20:49:12) 
Edirne'den Van'a üniversiteler arasında zerre kadar fark yok. 'Üniversite imajı' denen şey de yavaş yavaş kayboluyor zaten. Hepsi aynı bokun laciverti. İş hayatında başarı tamamen şahsi yeteneklerle alakalı.


  • roket adam  (26.04.14 21:00:20) 
sanırım hala türkiye'de işlerin diplomayla yürümediğini öğrenememişsiniz sevgili dostum.


  • malmazel  (26.04.14 22:32:28) 
İrili ufaklı bir sürü firma var, bir şekilde iş bulunur ama büyük firmalar için kesinlikle okul önemli kim ne derse desin.


  • Lola90  (26.04.14 22:39:59) 
okul tabi ki önemli ama iş bulmak ve iş hayatında başarılı olmanın okul ile alakası yok.
kimsenin siklemediği (yada senin öyle sandığın) diplomalar ile iş hayatına bir yerde giriş yapma fırsatı yakalıyorlar diyebiliriz.

taşşaklı şirketler okul vs he mi... ondan sonra "o kadar mikkemmeliz ki bu sebepten iş bulamıyoz" diyerek overqualified başlığına yazıyosunuz.
  • azizakin  (26.04.14 22:58:30) 
iyi okulları bitirmek elbette ki önemli ancak bu sadece bir başlangıç. avantajlı bir başlangıç.

bu okullarda eğitim, hocalar ve fırsatlar iyi. her ne kadar henüz atomu parçalayamadılarsa da.

ancak gerisini sen yapıyorsun.
  • mea maxima culpa  (26.04.14 23:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.