[]

Google'a alternatif şirketler?

Her ne kadar duyuru içinde kısırdöngü halinde süren bir polemiğe başlangıç olabileceğinden endişelensem de açma ihtiyacı hissettim.

Bildiğimiz üzere Google sunucuları arama kayıtları, mailler, taslaklar, drive'daki veriler gibi birçok bilgiyi, biz silsek dahi saklıyor. Bu durumu, başlangıçta kabul ettirdiği sözleşmeyle yasal olarak güvence altına aldığı için de, pek ses çıkarma hakkımız bulunmuyor. ABD hükümetiyle ve bazı askeri şirketler ilişkileri de malum. En son örneklerinden birisi için bkz: haber.sol.org.tr

Ben Google'a tamamen cephe alalım, hiç yokmuş gibi davranalım demiyorum elbette. Sadece biraz daha tedbirli olmakta, alternatif yolları çok daha fazla kullanmakta ve gizliliği korumakta yarar var diye düşünüyorum. Böyle bir durumda Yandex gibi servisler ne kadar güvenilirdir? Otonom ağlar üzerine kurulmuş servisler sayesinde de Google üzerinden gördüğümüz işleri göremez miyiz? Önerileriniz nelerdir?

 
hepsi aynı. böyle bir şey oluyorsa eğer hepsi yapıyordur. sikileceksen kalitelisine sikil madem. google kullan.


  • mutantking  (26.04.14 14:24:41) 
Yandex, Microsoft, Yahoo vs hicbirinin sozlesmesi Google'dan farkli degil. Hepsi tum bilgilerinize erisiyor ve "kisisel mahremiyetinizi ihlal etmeden" reklam geliri elde etme amaciyla kullaniyor. Kisisel mahremiyetten kastim kimse sevgikusunkanadinda'nin bilgilerine ulasamaz ama reklam verenler "istanbul'da yasayan, 30-50 yas arasinda, Bodrum ile ilgili aramalar yapan ya da epostalarinda Bodrum'la ilgili yazismalar yapan erkekler"e otel reklami gosterebilir.

Belki parali servisler vardir bilgilerinizi kullanmayan ama hem bedavaya kullanayim hem de reklam oznesi olmayayim derseniz oyle bir hayir kurumu yok malesef.

Parali servisler de yasalar tarafindan bagli olacaklari icin, ABD/Rus ya da hangi ulkenin firmasiysa o devlete bagli olmak zorundalar ayni Google, Microsoft, Yahoo, Yandex gibi.
  • crown  (26.04.14 14:34:03) 
Nerden gorursen gor,sende ulasilabilecek bir bilgi varsa alirlar.big brother kafasi,sen sevgilinle rahatca yaz,konus diye vermiyor bu hizmeti.siradan bir hayat suruyorsan cok onemli degil istenilen dunyalisin devletin isine karisma,denileni yap.problem yok.ama genel kabule karsi hareketlerin varsa otomatik olarak sisteme katilirsin,ruhun bile duymaz.

Burda bir cocuk su ceket nasil diye link vermisti tikladim.reklamda gudubet bir herif.bir kac hafta boyunca her yerde ayni reklam cikti karsima.ise gidiyorum orada var.arkadasimin bilgisayarina girdim,ordan bile yakaladi beni gene reklam karsimda.senkronizasyon meselesi bana saglanan kolaylik,beni takip ediyor.

Daha ileriye tasiyayim.bir suredir turkiyedeyim,sikintilar vardi hallettim.yeniden yola cikacagim.biletleri falan aldim ama ne yapacagimla ilgili bilgisayarimda,tabletimde,telefonumda hic bir bilgi yok.yazismam yok.son 3 gundur bingo,browseri acar acmaz karsimda google reklami hong kong vacation home rentals.buyuk ihtimal bilet detayini mail adresime gonderdigim icin oradan yakaladi.birde soyle bir detay var ucuz otel reklami falan degil long term ev ilanlari.bilgisayarim benim yerime dusunuyor.

Can sikacak bir durum yok.kacisin yok,rahat ol keyfine bak.kriptolanmis telefonu cozup dinleyen adam seni her turlu dinler takip eder.
  • cizgilipijama  (26.04.14 15:06:41) 
en azından arama için şuradan başlanabilir:

duckduckgo.com
  • ron dennis  (26.04.14 15:08:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.