[]

kilo niye alamıyorum lan ben?

evet şimdiki duyurumda kulaklarımı duyuru kadınlarının bol bol çınlatacağını hissediyorum. ajhbdsfjdfb üzgünüm.

şimdi ben 24 yaşında er kişi olarak kilo alamıyorum arkadaş. yaklaşık 1 saat önce ayıptır söylemesi mercimek çorbası + urfa gömdüm. aklıma her estiğinde oturup yemek yiyorum. sağlıklı beslendiğim söylenemez evet, ama şimdiye obez olmam lazımdı amk!

181 boy var, 65 de kilo. bu kilo hayatımda 70'i geçmedi, genelde de 62-65 arası gider gelir.

bu saatte yemeğimi yedim, yatar uyurum 4-5 saat. kalkıp kahvaltımı yaparım 11 gibi, yarın cumartesi, yani benim için erkek erkeğe takılma günü. 2-3 gibi gelir arkadaşım, çıkarız dışarı 5-6 gibi yemeği yeriz, muhtemelen fast food, belki pilav. eve dönerken de gece 2-3 gibi fast food yemediysek mcdonalds yapabiliriz yada eve geçip lahmacun falan söyleriz.

ha az yiyorsun dersiniz, öyle bir şey de yok. köri soslu tavuk + pilav yapıyorum, normal iki insanın yiyeceği kadar koyup yiyorum tek başıma. mcdonalds yapsam en az 4 hamburger yer çıkarım. rekorum da 12 ha. iddiaydı gerçi, neyse.

medikale yazma sebebim, beslenme uzmanına git falan diyeceksiniz, yapmam gereken de o biliyorum. ama gitmişken adam gibi bir yere gitmeyi düşünüyorum o da şu sıralarki çulsuzluğumla mümkün değil.

sizce nedir ne değildir lan yada var mı tavsiyeniz? ha bir de, ilginç noktalardan biri. bacaklarımın kalınlığı ile kollarım arası oldukça orantısızlık var. gayet 80 kiloluk adam gibi bacaklar varken, kollar 60 kiloluk adam mübarek. bir de güzelinden göbek var tabii.

kadın kısmından ricam, uyuyabilirim, kulaklarımı çok çınlatmayın lan. uyursam tikler öğlene.

 
metabolizma ya, olmayınca olmuyor. ben de 185-70 kg spora da gidiyorum yemeğimi de yiyorum devamlı ama alamıyorum. vermiyorum da. 70 kg'da sabitlendim yıllardır.


  • xenophobe  (26.04.14 08:16:47) 
1.81 boy
65 kilo
normal alt vücut
göbek

bu dördü birlikteyse üst kısım 60'ı bırak 50-55 kiloluk biri gibidir herhalde. senin sorununu beslenme değil spor çözer. düzgün bir spor salonuna gidip beslenme programıyla birlikte düzenli çalışma yap derim ben. ne kadar sağlıklı beslensen de sporla desteklemeden o orantısız vücudu şekle sokamazsın.

ayrıca sporla birlikte kas kütlen artacağından tartıdaki kilon da artar. 1 yıl içinde 70'i geçebilirsin(yağlardan da yakacağın için sadece 5 kilo almak değil yapacağın) düzgün bir şekilde sporunu ve beslenmeni ayarlarsan.
  • ucan spagetticanavari  (26.04.14 08:34:00 ~ 08:35:55) 
merhaba!

öncelikle şunu söylemek lazım: kilo almak da kilo vermek kadar sabır ve özen ister. ve birbirine çok paraleldir aslında. yani "kilo almak kolay, kilo vermek zor" diye bir algı varsa çok yanlış bir algı bu.
aslında iki grubun da yapması gerekenler kısmen aynı.
sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz. başka bir deyişle: hareketli bir yaşam ve "temiz" gıdalar.
beslenmenin "miktarı" değişecek olan tek faktör.



alma-verme kıyaslamasını bir kenara bırakıp hikayenize dönersek:
zayıf şişman denen kategoriye girdiğinizi düşünüyorum yazdıklarınızdan.
"kilo alamıyorum" diyenler aslında kilo alacak kadar ve şekilde yemiyorlar demektir. siz yediğinizi sanıyorsunuz. bir oturuşta belki çok yiyorsunuz ama toplamı hesaplasak, mesela aylık bir hesaplama yapsak aylık yaktığınız kalori = aldığınız kalori olmalı ki kilo alımınız yok.


peki ne yapmanız lazım?
*düzenli bir beslenme programı oturtmalısınız. yani günlük ne kadar ve ne yediğinizin farkında olmalısınız. böylece herhangi bir gün şartlar gereği eksik yediğinizde bunu ertesi gün telafi edebilirsiniz.
*bu beslenme programınızda size faydalı yiyecekler, içecekler yer almalı. o sağlıksız fastfoodlar vsler size hiçbir fayda sağlamıyor. içinde ne olduğunu tam olarak bilemediğiniz yiyecek içecekten "mümkün mertebe" uzak durmalısınız.
*yediklerinizi sadece kalori bakımından değil, içerik bakımından da takip etmelisiniz. ilk başta biraz etiket okuyarak, internetten bakarak yapacaksınız bunu mecburen ama sonra gözünüz alışacak. yani 1 kalçalı tavuk budunda ne kadar protein, ne kadar kalori var vs... ya da 1 tabak bulgur pilavı size ne kadar karbonhidrat ve ne kadar kalori sağlıyor gibi gibi... bunları ilk başta teorik bir şekilde takip edin, sonra otomatiğe bağlanacak. zaten 3 aşağı 5 yukarı sapmalar hiç problem değil ama genel olarak bir fikriniz olmalı. bir tabağa baktığınızda "ben bundan neler alıyorum" bunu aşağı yukarı kestirebilmeniz gerekli. ki dediğim gibi bu 1 ayda falan otomatiğe bağlanıyor.
*düzenli beslenme kadar bunu düzenli egzersizle de desteklemek önemli. sağlıklı olmak istiyorsanız bu ikisi paralel şekilde gitmeli, başka yolu yok.
*bol su, bol sıvı tüketimi. bunu da takibe alıp bu konuda bir eksiğiniz mevcutsa alışkanlıklarınızı düzenlemeniz gerekli.




"bir sürü lakırdı ettin ama ben ne yemeliyim bunu söylemedin"
söyleyelim :)
özetle: protein ağırlıklı yiyecekleri kaliteli karbonhidratlar ile desteklemelisiniz.
bu ne demek oluyor?
protein ağırlıklılar: tavuk, et, balık, yumurta, lor, diğer peynirler, badem, ceviz, fındık.
kaliteli karbonhidratlar: bulgur pilavı ve türevleri, barbunya ve türevleri, yulaf, kuru meyveler, yoğurt, kefir, sebze yemekleri.
bunlara ilaveten sebze yemekleri zeytinyağı ile pişmeli ve salatalara zeytinyağı konmalı, bulgur veya omlet bunlar tereyağı ile pişebilir. yani belli oranda yağ alımını da ihmal etmemelisiniz.
programı çeşitlendirmek için: fıstık ezmesi, tahin & bal gibi eklemeler yapılabilir.

yine her zamanki gibi çok uzattım :)

özetle: alışkanlıkları değiştirmek ve süreklilik çok önemli.
niye kilo almak istiyorsunuz: daha sağlıklı olmak, görünmek için.
o zaman daha sağlıklı besleneceksiniz. ve bunu sporla destekleyeceksiniz.
kolay gelsin!
  • icemint  (26.04.14 09:11:37 ~ 09:12:02) 
Parazit var bağırsaklarda


  • queensalvoo  (26.04.14 11:18:36) 
uzun süre ben de öyleydim (190-65). birkaç şey de denedim ama alamadım bir türlü.
ama yaş 30 a yaklaşmaya başlayınca önce 90'ı gördüm, sonra dengeye oturttum.
yaşla da alakalı olabiliyor.
  • spadram  (26.04.14 12:30:35) 
siz diyabete doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. kilo alamamaktan şikâyetçi olmayın, bundan endişe edin.


  • compadrito  (26.04.14 14:23:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.