[]

1 haftalık yurtdışı gezisi

Duyuru ahalisi,
Şimdi olay şudur ki bir haftalık yurtdışı turu özellikle İspanya'ya ne kadara mal olur? Gidenlerin tecrübelerinden faydalanırsak; bir turla gitmek mi mantıklı yoksa planı oluşturup gitmek mi? Bir de turlarda rehbere filan bağlı mı gezmek zorundayız?



 
turlarda rehbere bağlı gezmek zorunda değilsiniz.
normalde sistem şu şekilde işler: gidilen şehir ücretsiz gezdirilir rehber tarafından, bazı kısımları otobüsle bazı kısımları yürüyerek olmak üzere. bu şehir turları en önemli belli başlı yerleri görmenizi sağlar ve yaklaşık 3-4 saat sürer (elbette şehre göre değişiklikler olabilir ama yarım günü geçmez ve 2 saatten de az olmaz) istemezseniz bu şehir gezmesine katılmayabilirsiniz elbette ama katılmak mantıklıdır.

bu ücretsiz şehir turlarının dışında bir de ekstra turlar olur. ücretlidir. isteyen istediği ekstra tura katılır. katılmayanlar serbest olurlar bu ekstra turlar süresince. bu ekstra turlara katılmamak lazım zira asıl parayı bunlardan kazanıyorlar. yani o aynı ekstra turu kendiniz yaparsanız yarı fiyatına falan halledebiliyorsunuz genelde.

yani özetle, 3 günlük bir şehir turunun yarım günü falan rehbere bağlı olursunuz. bir de havalimanı otel transferleri sırasında da rehbere bağlı sayılırsınız ama isterseniz "ben havaalanına kendim gideceğim" de diyebilirsiniz.

ispanya için tur mu daha uygun yoksa planı oluşturup gitmek mi bunu hesaplamak lazım sizin tercihlerinize bağlı olarak. yani hostelde mi kalacaksınız, havayolu şirketi farkeder mi, kaç şehir görmek istiyorsunuz vs. vs.
ama tahminim kendi başınıza giderseniz daha ucuza kapatacağınız yönünde.

erken rezervasyon ve kampanya durumlarında bazen turla gitmek daha avantajlı olabiliyor. gidilecek yere de bağlı elbette.
ispanya için turu boş verin diyorum ben.
  • neyleyim  (26.04.14 09:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.