[]

Sniper?

(bkz: #16277386)

Saçma gelebilir belki ama bu entryde söylenen kafama takıldı.Gerçekten var mı böyle bişey kafaya ateş etmezler mi keskin nişancılar ya da sniperlar?(aynı şey değilmiş bunlar-ben bugün bunu öğrendim orası ayrı)


 
valla cok bilmem ama kursun uzun mesafelerde egik bir sekilde haraket eder. yani bir tepe noktasina ulastiktan sonra alcalir. keskin nisancilar bunu da hesaba katarlar. ayrica rüzgar yönü ve siddeti de önemlidir.


  • fspades  (05.06.09 01:35:57) 
şimdi entryi giren benim hemen cevaplayayım. özetle durum şu:

çatışma halindeyken keskin nişancılar genelde vurma ihtimali en yüksek yere nişan alırlar genelde. bu da tahmin ettiğiniz gibi kafa bölgesi değil ondan daha büyükçe olan ve ingilizcede torso diye geçen vücut kısmıdır. kafayı ıskalama ihtimaline ve bunun doguracagı sonuc olan kurşun yeme ihtimaline karşı bunu yaparlar. vurma ihtimalini artırmak için. yani aslında keskin nişancılıkta nerden vurdugun değil vurup vurmadıgın istatistiği daha onemlidir. cunku birini çatışmada saf dışı bırakmak için gerekli tek şey öldürmek değildir. yaralamak da cogu zaman aynı işlevi görür. durum özetle bu. tabi şimdi amerikada falan keskin nişancılara headshot eğitimi yaptırılır ama bu catısmada kullanılması tavsiye edilmeyen bir şeydir. yani headshotu ıskalamak yerine genelde vucut bolgesine nişan almak tembih edilir. bunun dışında mesela özel kuvvetlerin kullandığı double tap de kafaya değil göğüs hizasına nişan alan bir atış biçimidir.

keskin nişancı ve sniper ayrımına gelirsek dilimizde va ordumuzda tam ayrımı var mı bilmiyorum ama özetle durum şu ingilizceden gidicem
designated marksman
sniper

designated marksman dedigimiz adamlar bölük dahilinde olup onlarla beraber hareket eder kamuflaj vb teknikleri cok fazla kullanmadan aktif catısmada 800mye kadar vuruş işlemini gercekleştirebilen ve kullandıkları silahlar açısından genellikle modifiye edilmiş saldırı tüfekleri kullanan askerlerdir.

sniper ise tek başına veya iki kişi (biri spotter yani gözcü olmak suretiyle) 1600-2000mye kadar atış yapma kabiliyetine sahip ve özel modifiyeli nişancı tüfekleri kullanan askerlerdir. kamuflaj vs gibi teknikler kullanarak hedeflerinden kendilerini gizlerler. bölük dahilinde değildirler. lonewolf diyebilecegimiz türde görevlere cıkarlar.
  • cry baby  (05.06.09 01:42:59 ~ 02:40:34) 
@cry baby Teşekkürler bende ıska ihtimalini düşünmüştüm açıkçası ama biraz farklı yorumladım olayı yani bütün koşullar uygun olsa bile asla kafadan nişan alınmaz gibi bi sonuç çıkardım(yani nasıl anlatayım bi çeşit racon gibi).Yanlış yaklaştım olaya belki de teşekkür ediyorum ilgin ve çabuk cevabın için.


  • layer26  (05.06.09 01:54:28) 
yok ıska ihtimali sebebiyle. racon değil :)


  • cry baby  (05.06.09 02:02:10 ~ 02:07:46) 
youtube ta bi video izlemiştim, ıraklı bi sniper amerikan askerini alnının çatısından vuruyordu.


  • mtrsykl  (05.06.09 02:07:20) 
eğitimiyle alakalı. ayrıca druganov kullanıyorsa dünyanın en dengesiz tüfeği oldugu için 250 metreden ıskalar 1kmden vurur falan. mümkün tabi.imkansız değil.


  • cry baby  (05.06.09 02:08:56) 
kurşun geçirmez yelek ve kurşun geçirmez başlık takan askeri boynundan vurmak tabi ki daha mantıklı. her ne kadar bu malzemeler sniper mermilerine karşı pek etkili olmasalar da, ben olsam o riske girmezdim.


  • selim pusat  (05.06.09 07:45:00) 
bir de şöyle bir faktör vardır. çatışmalarda değil elbet ama savaşlarda asker yaralamak karşı tarafa daha çok hasar verir. şöyle ki adam yaralandığı zaman onu taşıyacak adam harcanır, üstüne bu adama müdahele etmek zorunda olan insanların gücü harcanır,üstüne bir de bu adamı hayatta tutmak için bir sürü malzeme harcanır. ama bir adam ölürse bölge güvenli bir hale gelene kadar orda bekletilebilir. bu göz önüne alındığında genelde asker yaralamak daha avantajlı olur.


  • ehlana  (05.06.09 09:41:52) 
ayrıca yaralı askerin savaşta avantajı: esir alınır, esir değişimlerinde kullanılabilir, sorgunalıp bilgi alınabilir, bir askerin ölmesi düşmana bazen cesaret verirken askerin esir düşmesi düşman askerlerine korku ve endişe salar. vs. vs.


  • sijwocaq  (05.06.09 11:32:19) 
kullanılan silah, mesafe ve hava koşullarına göre değişir. Uygunsa headshot gayet yapılabilir...


  • late viper  (05.06.09 12:23:06 ~ 17:58:50) 
nasıl ki normal askerler arasında bazıları diğerlerinden daha iyi nişan alır, sniper'larda da aynı mesafeden atışını sağlama almak isteyen olduğu kadar, her atışında headshot vurabilen dolayısıyla göğüse nişan almaya gerek duymayan da olabilir.


  • turkish tekila  (05.06.09 12:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.