[]

Suçluluk duyuyorum

Kedimi yarın kısırlaştırıyorum kendimi çok zalim ve suçlu hissediyorum buna ne hakkımız var diyorum sürekli ama ya sokağa bırakmaktan ya da kısırlaştırmaktan başka çarem yok. Beni rahatlatacak bişeyler söyler misiniz yoksa yanlış mı yapıyorum?




 
ulan "kendimi yarın kısırlaştırıyorum kendimi çok zalim ve suçlu hissediyorum" okudum dedim noluyor lan. ne yaptı da bu kadar suçluluk duyuyor

:D karnım acıktı şu cuma bitse de gitsek yahu
  • dafuq  (25.04.14 17:01:29) 
Zalim hissetmene anlam veremedim çünkü onun kötülüğüne olan bir şey yapmıyorsun ama bende de kısırlaştırıyoruz diye suçluluk duygusu olmuştu. Yanlış yapmıyorsun. Sağlıkları için iyi olanı yapıyorsun. Çiftleşse ayrı dert çiftleşmese ayrı dert. Çiftleşse, doğacak yavrular ne olacak? Dişi kedide çok hamilelik/doğum zaten sağlığı bozuyor, bağışıklığı düşüre düşüre. Erkek kedinin prostat kanseri riski var. Kısırlaştırınca hormon aktivitesi birkaç aya durduğu için hem kedin stressiz yaşayacak hem de hormonal hastalık riskleri çok düşecek.


  • m e l t e m  (25.04.14 17:09:48) 
Hayvanı zorla eve hapsedip bir de üstüne hormonlarını yok etmek çok adice geliyor. Bırakayım diyorum ama kıyamıyorum açıkçası ve sokakta yaşayamaz gibi geliyor. Bencillik değil mi bu?


  • jacque  (25.04.14 17:12:46) 
Ne sokağa bırakması ya saçmalama. Almışsın bi kere. Ayrıca kedi bu amk kaplan mı da doğal ortamına bırakasın?

Kendini suçlu hissetme. Evet kendi bedenimiz dışında kalan bedenlere kendi kafamıza göre müdehale etme düşüncesi gerçekten berbat ama bunu yapmadığın zaman doğacak sonuçlar daha vahim olacaksa bu yapılmalı.

Kim billir kaç tane yavrusu olacak ve asıl onlar sokağa atılacaklar. Sokaklarda, barınaklarda bunca sahipsiz ve aç hayvan varken, bunca hayvan sakatken ve sahiplenilmiyorken ve bunca hayvan ilgisizlikten, bilinçsizlikten mahvoluyorken; göz göre göre başka yavruları da böyle bir dünyaya itmek çok daha bencilce.
  • pandispanya  (25.04.14 17:17:59) 
Nerede yaşadığınla ilgili. Örn. İstanbul'da, trafiğin yoğun olduğu, yeşilliğin az olduğu mahallelerden birinde yaşıyorsan kediyi eve almak çok büyük iyilik. Zaten kedi evcil hayvan. Eve hapsetmek diye bir şey yok, çünkü doğal ortamda yaşama şansı yok zaten, yani dışarısı orman değil. Sokakta aç yaşıyorlar, çöpten yemek arıyorlar. Hayvan sevmeyen bir psikopata denk gelip tekmeleniyor, köpek grupları saldırıyor, arabayla eziliyor vet.e bile götürmüyorlar, başka kediler aralarına kabul etmiyor vb. Dişi kedi için daha da zor. Hamile kalıyor, doğum yapınca yavrularıyla ortada kalıyor, korunmasız bir şekilde.

Eve alıp ömrünü paylaşmak, çocuğun gibi sevip korumak bencillikse böyle bencilliğe can feda. Bizde 3 kedi var. Bir gün bahçeli bir evimiz olsun köpek de alalım istiyorum.
  • m e l t e m  (25.04.14 17:21:25 ~ 17:22:58) 
kediler zevk için sevişmiyor. doğal içgüdüleri ile zamanı gelince kızgınlığa giriyor ve üremek için çiftleşiyorlar.

defalarca yazdım bunu duyuruda ve sözlükte. ben sevişemiyorum bari kediler sevişsin ergen mantığını anlamıyorum, anlayamıyorum.

doğal ortam dediğiniz betonlar, asfaltlar arasında 1-2 senelik ortalama ömürleri var. araba altında kalıyorlar, kuyruksuz, bacaksız kalıyorlar. köpekler saldırıyor, hastalıklar, açlık çöp kutularının başında yaşıyorlar. sapıklar tekmeliyor, işkence ediyor. bunları mı yaşasın iki kere "içgüdüsel olarak" sevişsin diye???

yemin ediyorum bu zihniyetiniz nereden geliyor bir türlü anlayamıyorum.

kedilerin sevişmesi, sevişme özgürlüğü, istanbul'un ortasındaki vahiş doğa yaşamları fantazilerini siz nereden yarattınız?

sonra diyorlar sen niye sinirleniyorsun, niye sinirli yazıyorsun?

offffffffffffffff
  • mea maxima culpa  (25.04.14 17:24:37) 
kendiniz için istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayınız. bu konuda söyleyecek sözleri yok. söz hakları olsa bırak ulan beni sokağa ama pipime dokunma demez miydi? sonuçların vehameti insanı ikilemde bırakmıyor değil. ama kısırlaştırmak da çözüm değil bence.


  • kallesnikof  (25.04.14 17:35:59) 
@kalleşnikof arkadaş sokakta aç bilaç, sakat ve hasta bir şekilde tecavüze uğra ve o yavruları doğuracağım derken öl ve köpekler de yavrularını yesin diye sana güzel dileklerimi gönderiyorum.

kedilerin aldığını ve bunun için yaşadığını tayahhül ettiğin sevişme zevki için ortaya çıkacak yavrulara sen mibakacaksın?

pipinle mutluluklar sana.
  • mea maxima culpa  (25.04.14 18:06:05) 
@ mea maxima culpa ben iki ucu boklu değnek deyimine işaret ettim. onların ses çıkarmamaları bu yapılandan hoşlandıkları anlamına gelmiyor. kendimi kedinin yerine koydum. evet bahsettiğin şeyler de bolca oluyor malesef. herkes kısırlaştırma konusunda teşvik etmiş zaten. farklı bir görüş olsun dedik. hemen agresifleşme..


  • kallesnikof  (25.04.14 18:11:19) 
Doğanın düzeniyle oynadığın için suçlusun. Kedi ırklarında soyu tükenme tehlikesi başladığında suçlu sen ve senin gibiler


  • gorki  (25.04.14 18:13:54) 
hangi doğadan bahsediliyor burada pardon???

beton binalar, asfalt yollar mı doğal düzen?

kediler çiftlik hayvanı. çiftlikte fare ve haşerat kovalamada insanlara yardım etsinler diye evrimleşmişler.

bunun gerisi doğal değil.

bu saçma sapan hormonlu, kirli, yapay ve beton şehir hayatı, faşist-baskı yönetimi, asgari ücretli köle yaşamı, savaş ortamından yurtlarından kaçan 1 milyon Suriyeli zavallı insan bunların hangisi "DOĞAL" ortam.

işiniz gücünüz internet üzerinde laga luga. şimdi bilgisayar başından kalkıp maç izleyip bira içmeye, kız kesmeye gideceksiniz. bu mu doğal ortam?

tek bildiğiniz dayanaksız, cahil argümanlar.

doğal ortam yok. havanın bu kadar ılık gitmesi bile bozduğumuz iklim sonucu. hava soğuk gitse idi bir sürü kedi hastalanıp ölecekti bu kış.

bir kere kedileri eve alıp da bol bol doğurtup, o doğan yavruları yapay pis mamalarla besleyip ölmelerine mani olup, kedi nüfusunu doğal olmayan yollarla çoğalttığınızın farkında mısınız?????????

hangi doğallıktan söz ediyorsunuz???

kedileri evde besleyip, hesapsız doğum yaptırarak feci çekilde doğayı bozuyorsunuz.

tek bildiğiniz sizin görüşlerinize uygun fikir söyleyenlere çamur atmak zaten.

eylem yok, gerçek hayat yok. internette şarkı dinleyip, oyun oynayın, asosyalliğinizi ona buna çamur atarak-küfür ederek gidermeye çalışın.
  • mea maxima culpa  (25.04.14 18:31:32) 
uzun uzun açıklayıcı yazdım ama boşuna. sen bunları okumayacaksın, okusan da anlamayacaksın

anlayıp hak versen de geri adım atmamak için 1-2 küfür, aşağılama filan daha savuracaksın. başbakanın örnek olduğu cazgır nesil. haklı olsun olmasın Kasımpaşalı gibi van minit, van minit bağırıp küfredecek. siz küfredince haklı mı göründüğünüzü sanıyorsunuz???

şimdiden teşekkürler.
  • mea maxima culpa  (25.04.14 18:34:45) 
gorki doğayı sen ve senin gibi saygısız, aç gözlü, insanı sen entellektüelsin bık bık bık diye ayıranlar kirletti.

tanımadığın insanlara internetin anonimliğinden yararlanıp hakaret etme hakkını kim veriyor sana?

sen kimsin? onlar entellektüelse sen cahilin dikalasısın.
  • mea maxima culpa  (25.04.14 18:37:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.