[]

Gümrüğe takılan 14 £'luk paket...

İngiltere'den gelen paketim gümrüğe takılmış. Kargoyu getiren postacı 2.00 TL gümrük sunum ücreti + 60 kuruş da damga vergisi aldı.
Paket açılmamış.
Sorun değil ekstra bedel kısmı, tek parça halinde gelmesi mühimdi ama ilk defa takılıyor, nedendir sizce?
Kısmen büyükçe bir paket, ondan mıdır?
Etiketindeki description kısmında "organizing tools" yazıyor.

 
tools yazısı yüzünden muhtemelen, pttnin gözünü seveyim ucuza yırtıyorsun arada zira.

"Hangi kargo şirketi ne kadar masraf çıkarıyor

PTT: Siparişin verildiği ülkenin standart posta servisleri üzerinden yapılan kargo teslimlerini Türkiye’de gerçekleştiren PTT, gümrüğe takılan kişisel gönderiler için herhangi bir bedel talep etmiyor. Çekim işlemi için Kağıt bedeli, ardiye ücreti gibi masraflar için talep edilen bedel, bir kaç TL’yi geçmiyor.

DHL: Gümrüğe takılan kişisel gönderiler için müşteriye yapması gereken uygulamalarla ilgili bir yazı yolluyor. Bu yazıda, Gümrük Çekim Evrak ücreti olarak 150 TL, Transit Hizmet bedeli olarak da 130 TL talep edileceğine yer veriliyor. Müşteri, işlemleri tamamladıktan sonra, sıra ürünü çekmeye geldiğinde antrepo bedeliyle karşılaşıyor.

TNT: Gümrüğe takılan gönderilerden evrak bedeli adıyla 140 TL talep ediliyor. Eşyanın ağırlığı, değeri ve bekleme süresine göre değişen bedellerde, antrepo ücreti alınıyor.

Fedex: 150 TL ordino bedeli talep ediliyor. Gümrüğe takılan eşyalarda 75 TL’den başlayan antrepo ücreti isteniyor.

UPS: Ordino bedeli 150 TL talep ediyor. Antrepo bedeli adı altında, 25 Euro’dan başlayan ücret talep ediyor.

Yurtiçi Kargo: Gümrüğe takılan siparişlerde, 120 TL evrak bedeli alıyor. Ayrıca, 75 TL’den başlayan depoda bekleme bedelleri isteniyor.

MNG: Gümrük çekim evrak bedeli olarak müşterilerinden 150 TL alıyor. Antrepo ücreti ise ürünün ağırlığı, fatura bedeli ve depoda bekleme süresine göre değişiyor."
  • kyha  (25.04.14 14:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.