[]

bal süzme makinesi

Aile tarafından bal süzme makinesi alma görevi verildi. 10 dakikalık araştırma sonucunda en ucuzunun bile 400-500 tl olduğunu gördüm.

Yok mu bunun ucuzu? Teneke kutu gibi bişey neden bu kadar pahalı?

www.google.com.tr

 
Fiyat konusunda zerre bilgim yok ama çok basit bir şekilde evde yapılabileceği kanaatindeyim. Hem de küçük bir bilim projesi tadında eğlence olmuş olur.


  • onexey  (25.04.14 00:31:58) 
Çalışıyorum zamanım yok benim. Aslında var da uğraşamam yani :)

Mutlaka ucuzu vardır bunun. Mantık çok basit. Petekleri koy, elinle çevir. Dönmenin hızıyla bal peteklerden çıksın.
  • foma  (25.04.14 00:36:33) 
ben petekleri birkaç parcaya böldükten sonra, ince delikli süzgeçe koyup bir tencereye oturtuyorum. kendi kendine süzülüp posası kalıyor 1-2 gün içinde.

efor sarfetmeye bile kalmıyor sıkarak vs.
  • mavi istiridye  (25.04.14 00:40:42) 
bp2.blogger.com 200 tl imiş bak


  • mr fusion  (25.04.14 00:44:39) 
sanırım kullanılan malzemeden dolayı fiyatlar yüksek, denetime tabi bir ürün olduğunu için olabilir. gidip sanayide, tornacıda yaptırabileceğin bir şey değil.


  • zebragibi  (25.04.14 00:46:47 ~ 00:47:27) 
mavi istiridye +1 tencere yerine borcam kullanıyorum kapaklı, hatta zaman zaman ağzı geniş boydan kısa bir kavanoz. böldüğüm parçalara da ince bir tel batırıp delik deşik ediyorum, akıp gidiyor. kapatıyorum kapağını,tertemiz iş.


  • kaymaktutmayansicaksut  (25.04.14 00:48:59) 
@mavi istiridye, aslında konunun özeti, babam emekliliğinden sonra yapacağı bi milyonuncu iş olarak arıcılığı seçti. Senin yol son kullanıcıya yönelik biraz. Bizimki profosyonel çalışıyo organik bal üretecekmiş teallam yaa :)

@mr fusion, iki çerçevelikmiş onlar. bi de plastik ya organik olmaz derler şimdi.
  • foma  (25.04.14 00:58:48 ~ 00:59:32) 
Madem organik olacak tarif et baban elde yapsın makineyi. Hani organik üretmekle uğraşacak adam onla da uğraşır manasında. Yoksa organik olmasıyla alakası yok işin. Ayrıca küçük bir tavsiye; arıcılık öyle hadi başlıyorum diye başlanacak bir iş değil. Büyük sermaye yüklemeyin. Muhtemelen ilk sene kovanların büyük çoğunluğunu kurutacaksınız. Bir iki kovanla işi öğrenin ondan sonra bakın gerisine. Bir de mutlaka arıcılar için olan özel kıyafetlerden alın. Bir arı ısırığından ne olacak demeyin, adamı ne hallere soktuğunu görseniz şaşarsınız.


  • onexey  (25.04.14 01:05:11) 
bahsedilen yöntem için son kullanıcı olmaya gerek yok ki hayatım.
senin yapmak gereken uygun ebatta süzgeç benzeri bir alet bulman.

ister 1 petek olsun, ister 30 petek.
bal her halükarda kendi kendine akıp alttaki hazneye dolabilen türde bir madde.

dur ben dev bir süzgeç bulayım sana tahincioğlu'dan.
:)
  • mavi istiridye  (25.04.14 01:15:23) 
şöyle yöntemler de varmış.

www.youtube.com
  • mavi istiridye  (25.04.14 01:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.