[]

Duyurunun super beyinleri icin bir soru

uzunlugu 1 km den kisa bir kopru var. Iki serit gidis gelis. Bunun uzunlugunu hassas bir sekilde tahmin etmemiz gerekiyor. Sartlar soyle:

- Kopru yogun, geri vites yok,
- Hiz gostergesini kullanamiyoruz,
- Km gostergesi her kilometrede bir artiyor,
- Kopruden istedigimiz kadar gecebiliyoruz ancak cikip tekrar girmek icin trafikten dolasip gelmemiz gerekiyor. Bu durum koprunun her iki tarafi icin de gecerli.

Koprunun uzunlugunu hassas bir sekilde nasil tahmin ederiz?

 
hmm obeb okek sorusu gibi geldi bana,
kafamı kurcalayan köprüye tekrar girmek için ne kadar yol kat etmemiz gerektiğini biliyormuyuz?

  • basond  (24.04.14 17:19:16) 
kopruye tekrar girmek icin ne kadar yol gidecegimiz cok belli degil. Serit degistirme, yolun kapali olmasi gibi durumlar olabiliyor.


  • curt  (24.04.14 17:22:08) 
Hasan Karabay sorusuna benzettim bunu.


  • japon askeri  (24.04.14 17:29:09) 
Sabit hizla gidip zaman tutarak.


  • f_d  (24.04.14 17:30:38) 
köprünün bir ucundayken o uca bir yansıtıcı yerleştiririm, diğer ucundayken lazer sensörle baya hassas bir ölçüm yaparım.

daha az hassas ama çok kolay olan bir yöntem olarak google earth kullanırım.
  • r_u_h  (24.04.14 17:36:01) 
Surekli arabanın onunun ve arkasınin nerede olduguna bakip sayarim. 143 hyundai accent oldu diyelim, carparim uzunluguyla


  • zazazaraeta  (24.04.14 17:37:06) 
i.hizliresim.com
al resimli açıklamaya çalıştım ama tam olmadı idare et aşağı yukarı oldu yani.
Çizim paint
  • basond  (24.04.14 17:37:21) 
koprude yol lambalari yada yol kenarinda kedi gozu var mi? yol lambalari 50 metrede bir dikilir. kedi gozleri de yanlis bilmiyorsam 25metre'de birdi sanirim. bunlari sayarak +-50 metrelik bir tahmin yapabiliriz


  • crucio  (24.04.14 17:39:43) 
Saatlerdeki takometre neye yarıyor? Bu işe yarıyor..


  • dieselsingle2  (24.04.14 17:58:16) 
Gerekli malzemeler:

-Bir adet pet şişe.
-Bir adet koli bandı.

lastiğinize bir pet şişeyi çıkmayacak şekilde güzelce bantlayacaksınız. sonra çok düşük bir hızda seyrederken tam köprünün girişi ile çıkışı arasında pet şişeden çıkan sesi sayacaksınız. arabanızın lastiğinin çevresini ölçüp bulduğunuz sayıyla çarpacaksınız. alın size köprünün uzunluğu. Afiyet olsun.
  • sarap dumani  (24.04.14 18:09:01 ~ 18:10:20) 
Yürüyerek geçerim, kaç adımsa ona göre çarparım.


  • cakabo  (24.04.14 23:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.