[]

Mil puanlı kartlar ve bu kartlardan indirim kazananlar

Selamlar,

Çevreden mil kartlar hakkında çok övgüler duyuyordum, ah ben çok uçuyorum o sebeple çok karlıyım millerle gidiyorum yine bu kez bilmem ne.

E ben de alayım dedim arada gidiyorum oraya buraya birikir.

Bu nasıl iş anlamadım 400 TL ekonomiden bir almanya bileti için bile 55000 mil puan harcamam gerekiyormuş. 1 mil puan kazanmak için 1 tl harcamak gerekiyor. Benim şu an sadece 9 bin kusur puanım var. Yani 400 TLlik bileti bedavaya alıcam diye, 55000 TL harcamam gerekiyor.

Çok saçma, bu insanlar nasıl yok mil kullanıyorum cart curt diyorlar. Ben mi hata yapıyoum yoksa bu çevremdekiler bankadan reklam için para fln alan tipler mi anlayamadım. Fikri olan?

 
Yok canım, Almanya tek yön mesela 10.000 mil. %25 indirimde alırsan 7500 mil hatta. Yurt içi 5000 mil çoğu yer.

www.turkishairlines.com
  • soft  (24.04.14 16:31:55 ~ 16:34:34) 
Mil kazananların büyük kısmı alışverişten değil, şirketle yaptıkları uçuşlardan kazanıyorlar. Mesela bi Tayvan'a uçsam şimdi hayvan gibi mil kazanıyorum, e şirket gönderiyor zaten. Parasını ben de ödemiyorum. Havadan geliyo öyle.


  • roket adam  (24.04.14 16:38:59) 
roket adam nasıl hayvan gibi mil kazanıcam, herkes aynı şeyi söylüyor. Mesela newyork bileti alıcam 1650 lira. Kazanacağım mil puan 1650 mil puan. Neredeyse 45 defa newyorka gidip gelirsem bir almanya bileti yapıyor.

şu linkten www.wingscard.com.tr
Almanya ekonomi sinıfı 400 TL bilet tutarı girdiğimde su an 58636 mile sahip olmam gerektiğini söylüyor:/
  • maymuncuq  (24.04.14 16:52:24) 
yurt dışı uçak biletinden daha çok mil kazanıyorsunuz. yani benim kartımda öyle misalen.


  • neyleyim  (24.04.14 17:07:04) 
Anlıyorum ben wings card kullanıyorum. Şaka gibi şu an bakıyorum da bir newyork bileti için harcamam gereken tutar 136.000 TL. 2 yılda bir milleri sıfırlıyorlar. Yani yılda 68.000 TL harcarsam, 2 yıl sonra bana 1 newyork bileti bedava verecekler.

Yılda 68000 tlyi sadece kredi kartı harcamalarına ayıran bir insan 1500 liralık biletin hesabını mı yapacak. Ben bu karta sahip olmak ve mil biriktirmek için 100 lira da kart ücreti ödüyorum. Mantıksız bir şeymiş bu yani. Açıkça ortada ki kandırılıyoruz.
  • maymuncuq  (24.04.14 17:13:00) 
eğer uçak biletlerinizi siz cebinizden almıyor olsaydınız mantıksız olmazdı:)
bir de avantaj mil kullanma durumu oluyor bazı mil kartlarında. yani diyelim yeterli miliniz yok, yine de alabiliyorsunuz bileti bedavaya, sonra uçtukça ya da alışveriş yaptıkça borcu kapıyorsunuz gibi.
wingsi bilmiyorum tabii.
bende de maximiles var, böyle övüyor gibi anlattığıma bakmayın hiç memnun değilim. sanırım thynin kartı en iyisi. o da dediğim gibi, iş gereği uçuşlarınız oluyorsa.
  • neyleyim  (24.04.14 17:16:48) 
Anladım. Ancak şirket karşılasa dahi 2 yıl içerisinde 36 kez gidiş dönüş newyork bileti karsılıgında 1 almanya bileti almak çılgınlık gibi geliyor bana. Ben şirket sahibiyim. Firmamın 60. yıl kutlaması için 36 tane müdürü newyorka gönderiyorum. Hava alanını transferlerini ayarlayıp otellerini yeme içmelerini ödüyorum. Sen bana 1 kişilik ekonomi sınıfından almanya bileti veriyorsun:)

Aslında sorun bunu bireysel bir kartmış gibi tanıtıyor olmaları. Uçun kazanın bilmem ne, kit kanal d ye değil, bloomberge ver o zaman reklamı. Kızıyorum kendime.

evet en mantıklısı thynin kartıymış bu arada.
  • maymuncuq  (24.04.14 17:26:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.