[]

bundan korkan başkaları da var mı?

şimdi hacı dayılar.. bildiğiniz gibi dünya güneşin etrafında döndüğü gibi güneş de sürekli bir hareket hâlinde. kimileri diyor ki güneş de devyarasa bir gökcisminin etrafında dönüyor, kimileri diyor ki uzay boşluğunda bir yerlere doğru hızla yol alıyor. sonuç olarak bi hareketlilik var. işte iç içe geçmiş bu sistemle ilgili ciddi kaygılarım var benim. okuduğuma göre güneşin hareketlerinde herhangi bir absürtlük olması durumunda dünyanın aşırı çekime kapılıp kavrulması veya çekim gücünden kurtulup savrulması ihtimali varmış. ayrıca dünyanın kendi içinde de nükleer denemeler, şiddetli depremler gibi eksen kaydırıcı faktörler söz konusu. bütün bunlar da yetmezmiş gibi sağlamından bi göktaşı yeme ihtimalimiz veya bir kara delikle karşılaşıp evrenin öbür ucundan moleküllere ayrılmış şekilde çıkmamız söz konusu (bkz: caps). üstüne üstlük bu kara delikler eskiden evrende sabit zannediliyordu ama yakın zamanda gezici kara delikler de olduğu tespit edildi. ve daha henüz haberdar olmadığımız kim bilir neler.

işte bunların hepsini alt alta toplayınca sistemin dengesinin hayli hassas olduğu sonucuna varıyorum ve dünya her an yörüngeden çıkıp uzay boşluğuna savrulacak gibi geliyor, tırsıyorum. evet tüm ihtimallerin arasında "yörüngeden savrulma korkusu"nun özel, ayrıcalıklı bir yeri var. uyku düzenim bozuldu lan. neyse, soru şuydu; siz hiç kaygılanmıyor musunuz bu durumdan? diken üstündeyiz resmen aga.

not: işbu duyuru prime time'da kendini tekrar edecektir.

 
kara delikler, başka sistemler ile aramızda çoook uzun mesafeler var. öyle "birden önüme çıktı göremedim çarptım memur bey" olayı yok. zaten bir karadeliğe sürükleniyor olsak çok uzun zaman öncesinden fark eder astronomlar.


  • r_u_h  (24.04.14 16:14:31) 
Bizim eve göktaşı düşse babam parçalara bölüp satar.


  • 1tam1ayran  (24.04.14 16:16:33) 
Hiç mi hiç kaygılanmıyorum. Aksine beni hep beraber yok olmak fikri mutlu ediyor. Öldükten sonra bilinç var mı bilmiyorum ama dünyanın aynı anda milyarlarca insanla birlikte yok olduğunu farkedersem ve bu insanların içindeysem acayip iyi hissederim. 2012 muhabbetinde de hiç tırsmamıştım, buyursun gelsin demiştim.


  • Lola90  (24.04.14 16:19:46) 
insanlık adına mı korkuyorsun yoka kıyameti göreceğin için mi?

insanlık adına korkuyorsan affedersin ama insanlığın a.k., "ya kıyameti görürsem" korkusuysa ortalama insan ömrünü dünyanın yaşın böl, hah işte kıyameti görme olasılığın o kadar düşük.

o değil de üniversite yıllarım geldi aklıma, böyle abuk subuk konulara çok takıktım. güzel günlerdi. geçen gün sular kesikti biz de musluğu açık bırakmışız, eve döndüğümde musluk şorul şorul akıyordu. şu anki en büyük korkum iski faturasının götüme girmesi.
  • sir gawain  (24.04.14 16:35:20) 
Korkmuyorum ben, olsun istiyorum. Çok merak ediyorum. Keşke bir gece kalksak bu gürültü ne lan diye, pencereden hayvani bir ışığın yaklaştığını ve ısının arttığını görsek. Panik halinde sokaklara çıksak. Sonra gezegencek bir kara deliğe girsek. Sonra ölebiliriz de fark etmez ama ölmesek, her şeyi hatırlayarak geri gelsek. Hayatlarımıza nasıl değer biçerdik acaba.

Aman bunlar yine allah uyardı kafasına girerdi. EN iyisi başka boyuta geçelim oradan işte süper. Ya da ölüp geçelim. Işık hızında seyahat edelim. Ah keşke!
  • maymuncuq  (24.04.14 16:37:04) 
aslında troll.avi'lere ya da "provokasyon yapıp selebriti olmaca"lara pek cevap yazmıyorum ama bu sefer yazayım ki ciddi cevap beklentim askıda kalmasın. öncelikle konu hakkında cevap verenlere teşekkürler. sonralıkla da işsiz değilim, bir taraftan okuyor diğer taraftan da götümden ter akarcasına çalışıyorum. ayrıca zengin de değilim, o geçim kaygısını da fazlasıyla yaşıyorum an itibariyle. burada kendini kutsama çabasına falan girmiycem, hiç sevmem öyle burjuva işlerini ama şunu söylemem gerek, böylesi kaygılar en büyük düşüncesi "hangi diziye başlasam lan :(" olan sivilcelilerde değil okuyup araştıranlarda oluyor zaten. götümü devirip yatsam, baba parasıyla sağladığım internet üzerinden duyuruya girip attention whoreculuk oynasam böyle sorular sormazdım. yaşamın sırrını çözmüş tibetli bilge gibi takılan "yav he he"ci ergenler sözüm size; daşşak geçmeyin demiyorum hobi olarak yine geçin ama arada üç beş ciddi şey de yazarsanız sevinirim. aksi hâlde, bi boktan anlamayan loserın işi geyiğe vurma çabasının ayaklı ispatı olarak görünüyorsunuz.

"tek derdin bu mu?"ya gelirsek.. bu değil elbette. ama yukarıda yazdığım senaryolardan herhangi biri gerçekleşirse dertlendiğimiz hiçbir şeyin anlamı kalmayacak zaten. ayrıca @r_u_h, mesıç baksını kontrol et emmoğlu. hadi selametleænn..
  • nohut  (24.04.14 16:48:35 ~ 17:10:08) 
yuh aynı korku bende de var ve dusundukce panikatak geciriyorum. etrafimdakilere soruyorum ya siz hic mi korkmuyorsunuz bundan diye yoo diyorlar onlara da ayrı bir şaşırıyorum. ilk defa benimle bu konuda aynı korkulara sahip birisini gördüm ve çok sevindim.


  • sta  (24.04.14 17:04:40) 
yok ben kaygılanmıyorum. insan eliyle olmayacak şeyler pek kaygılandırmıyor beni. ama derdini sikeyim gibi bi tavırla söylemiyorum bunu, benim de diğer insanlara garip gelen kaygılarım var çünkü.

@1tam1ayran, kahkaha attık resmen:D
  • mayaa  (24.04.14 19:40:54) 
  • air  (09.08.14 17:47:07) 
deli misin olm, kıyameti gördüm dersin havan olur


  • neseranni  (09.08.14 18:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.