[]

android custom rom şarj sorunu

neden custom romlar fazla enerji tüketiyor. android 4.0.4 yükledim şarjım eskisine göre yarısı kadar az gitmeye başladı. nasıl çözebilirim bu durumu?




 
custom olmayanlar da fazla tüketiyor.
customlarda çok fazla sistem uygulaması var. çoğu gereksiz.
ve senkronizasyon çok şarj yer. gmail hesabınız özellikle. calendar'dan picasa'ya kadar dakikada bir senkron yapmaya çalışır. custom romda yapılması gerekenler;

-rootlayıp gereksiz sistem uygulamalarının kaldırılması.
-kurulu hesapların gereksiz senkronizasyonlarının kaldırılması.
-aydınlatma sürelerini ve seviyelerini düşürmek
-enerji tüketimi düşük bir modem yüklemek.
  • oraletarya  (24.04.14 15:34:50) 
@oraletarya
enerji tüketimi düşük bir modem nedir nasıl yüklenir

  • crvena zvezda  (24.04.14 15:37:13) 
soruyu yanlış anlamışım.

cihazda kullanmadığınız uygulamaları kaldırabiliyosanız kaldırın. kaldıramadıklarınızın güncellemelerini kaldırın belleklerini silin ve devre dışı bırakın.

kendi yüklediğiniz uygulamara da bakın zararlı şeyler olabilir.

gps erişimini tüm uygulamalara açmayın yoksa sürekli senkron olmaya çalışırlar her uygulama ayrı ayrı bağlanır bu da şarjı etkiler.

pil ömründe ekranın açık kalma süresi ve telefonun uyanık kalma sürelerini karşılaştırın ekran kapalı olduğu halde telefon uykuda değilse sorun var demektir. bişeyler telefonunuzu uyutmuyor.

genelde güncellemeden sonra androidde bu tür şeyler oluyor. telefona format atmanız sorunları çözebiliyor.
  • ergenpezeveng  (24.04.14 15:41:02) 
clean rom'lar tercih edilirse sorun kalmayacaktir. rom aciklamasinda onlarca kullanilmayacak uygulama gorunuyorsa tercih edilmemeli. stabil ve temiz romlar aksine enerji tuketimi konusunda yari yariya iyilestirilmistir.


  • zam sampiyonu domates  (24.04.14 15:44:37) 
@crvena zvezda, modele ve versiyona göre telefonların şebeke modemleri var android'de. Misal benim UCLF6 çok iyi bir şarj süresi sunuyordu. sonraki sürümler ile uclc5 geldi. bunun tüketimi çok fazla. xda'dan modeline ve sürümüne uygun modemler elde edip recovery ekranından flaslayabilirsin.


  • oraletarya  (24.04.14 15:50:30 ~ 16:00:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.