[]

Hangi bankalarda hesabım var nasıl öğrenirim? (bi de kart ücreti hk.)

kart ücreti falan alınacakmış galiba.
yanlış hatırlamıyorsam, öğrencilik dönemimde adıma açılmış bir iki banka hesabı vardı. ama hangi bankalarınkiydi tam çıkaramıyorum.

adıma hangi bankalarda hesaplar bulunduğunu nasıl öğrenebilirim, gidip iptal ettireyim?

edit: bir soru daha sorayım. 6 aydır askerdeydim, takip edemedim. bu kredi kartlarından kesilen ücretler yasal hale mi geldi? benim daha önceden, ücret alınmaması konusunda anlaştığım bir banka 80tl aidat kesmiş, bir diğeri 40tl aidat kesmiş. ona göre itiraz edeceğim ya da direkt kapattıracağım kartları.

zaten doğru düzgün kart kullanmıyorum, bi karta senelik 160 lira verecek kadar beyinsiz değilim. (ulan senede max 500tl için kullandığım karttan 160tl komisyon koparıyorlar. bu gördüğüm en temiz hırsızlıktır)

 
28 nisandan sonra yasal hale gelecek.

online sorgulama yok maalesef, muhtemel bankaları tek tek arayıp, bazılarının şubelerine gidip sorgulatacaksınız.

askerdeyken benim de kredi kartlarıma aidat kesilmişti, alınmayacak diye anlaşmaya rağmen.
kapatmak istedim, iade edelim kapatmayın dediler.
siz de tehdit yolunu seçin iade ediyorlar genelde.
  • livaneli kadir  (24.04.14 15:03:06) 
vadesiz hesaplardan kart ücreti alınmayacak. açıklama yapıldı.


kredi kartından ücret kesiliyor hala. yasal mı değil mi onu bilemiyorum.
  • elorelia  (24.04.14 15:16:07) 
yahu zaten para olmayan hesaptan nasıl para alsınlar...


  • esenboga  (24.04.14 17:38:43) 
@esenboga, hesaba borç çıkarıyorlar ve borcu hesaptan çekemedikleri için eve fatura olarak gönderiyorlar. borç birikiyor, faizi de birikiyor, eve gönderilen faturaya ulaşamazsak avukatlık masrafı da birikiyor.

"olmaz öyle şey" diyorsun da, malesef türkiye burası. kullanılmayan hesaptan bile para sokabiliyorlar.
  • kamera motor  (24.04.14 18:03:17) 
hiçbir banka eve "fatura" göndermez. aranda öyle bir sözleşme yok ki fatura göndersin. en kötü ihtimalle hesabını eksiye düşebilen hesap haline getirip oraya eksi bakiye olarak yansıtır, onun ekstresini gönderir ödemeni ister. o zaman da itiraz eder kazanırsın.


  • esenboga  (24.04.14 18:55:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.