[]

Eve yeni gelen kedicikler.

Merhaba Arkadaşlar,

Duyurudan da görmüş olabileceğiniz gibi; arayışlarımız, oldukça yardımsever arkadaşlar sayesinde bir son buldu ve bir çift, dünya tatlısı erkek kardeş kediyi sahiplendik. Henüz 40 günlük bu kardeşleri dün veterinere götürdük; iç-dış parazit tedavisini yaptığını söyledi (parçalanmış hap yutturdu), bir adet iğne vurdu (vitamin sanırım) ve birkaç gün sonra, çeyreğini yutturmamız için bir de tek hap verdi elimize. Bu arada, hem boyunlarına, hem de arka bacaklarının aralarına keskin kokulu bir sprey sıktı, buna müteakip de pireler, henüz biz oradan ayrılmadan ufaklıkların üzerinden dökülmeye başladılar. Bu işlemler için bizden 80 tl tahsil etti bu veteriner arkadaş, oldukça da cana yakın, samimi birisiydi.

Şimdi;

Dışarıdan aldığımız tavsiyeler doğrultusunda, oğullarımızın yaşam alanını, şimdilik sadece banyo ile sınırlı tuttuk. Yeme - içme ve tuvalet alanlarını da oraya kurduk. Beslenme ve dışkılama konusunda hiç bir sıkıntıları yok, oldukça enerjik, birbirleriye ve bizimle etkileşim içerisinde, neşeliler. Sprey sıkılan bölgelerdeki tüyleri sertleştiler ve geldiklerin beri - veteriner öncesi ve sonrası da dahil - sürekli kaşınıyorlar. Şimdi biz yavaş yavaş eve alıştırmak adına banyonun bağlı olduğu odayı onlara açsak mı diye düşünoyduk ama bu kaşıntı olayı bizi tedirgin ediyor. Bizim sağlığımızı etkileyecek bir şeyler taşıyor olabililer mi hala? Ya da hala erken mi evin kalanını onlara açmak için?

Tuvalet için kumu, küçük bir leğen içerisine koyduk ve ikisi de kullanıyorlar. Kapaklı ve filtreli tuvaletlerden 3 adet alıp koymayı planlıyoruz eve. Keza, tırmalama oyuncağı alacağız bir tane.

Veteriner aldığı ücret normal mi? İhtiyaçları ondan mı yoksa netten mi satın almak daha mantıklı olur?

Başka bir şeye ihtiyaç var mı hemen? Nelere dikkat edelim?

Teşekkürler!

 
vay, aslanlarım benim.. koliye de zar zor sığmışlar be abi, keşke daha büyüğünü vereydik..

80 lira totalde (iç parazit için hap, dış parazit için sprey, karma aşı iğnesi) için çok da fazla değil.. bizim burda biz hepsini 35-40'a yaptırıyoruz.. sözlük'ten de yazdığım üzere; 2-3 gün sonra sizinle birlikte yaşamaları en mantıklısı.. biz bizdeki canavarı sahiplendiğimizde hemen hemen sizinkiler (artık böyle oldu di' mi) kadardı, aynı sistemi uyguladık, 1 gün sonra bizimle birlikte geziyordu evin içinde.. 2-3 gün ideal.. kaşınma olayı, bundan sonra belli aralıklarla (ki bunlar hep evin içinde olacaksa hiç gerekmeyebilir de) tekrarlanacak dış parazit önleyici sprey ya da damlalarla geçirilecek zaten.. şimdi üzerlerindekini döktükten sonra sizin için bir sıkıntıları bulunmuyor.. ara sıra kaşınacaklar, ki bunu sen de ben de yapıyoruz ara sıra.. normal o kadarı..

3 tane tuvalet 2 kediye yuhannesburg bence.. madem rahat olsunlar istiyorsunuz 2 tane alın, tamam, 3. ye ne gerek var? ayrıca bir de fırça alırsanız, siz fırçalarken dökülen tüyleri etrafa dağılmaz hem de hayvanın tüyleri daha iyi olur..

netten yalnızca mamayı ve kumu tedarik edebilirsiniz.. onun için de temizmama.com var, fabrikaları izmir'de, güvenilir de bir marka oldular artık..

aklına gelen olursa sor gene.. arada bir de sevmeye gelelim ya da getirin =)

edit: karma aşı iğnesi dedim ben, vitamin neden yapsın ki şimdiden, diye düşündüm.. muhtemelen karma aşıdır o..
edit 2: vitaminmiş..
  • lake of the hell  (24.04.14 15:04:54 ~ 15:12:13) 
selamlar,

öncelikle sahiplendiğiniz için bravo. iki can kurtulmuş oldu böylece. Fiyat normal gibi, bizim veteriner de aşağı yukarı bu civarda. Benim tek önerim ev içinde kedilerin üzerine düşebilecek edebilecek cinsten şeylere bir göz atmanız ve kaldırmanız. misal, dürülmüş ve kenara kaldırılmış halı, kitap vs. gibi işte.

ben mama ve kumu evcilbesinleri.com'dan alıyorum, çok memnunum.

tekrar hayırlı olsuni birlikte mutlu bir hayat dilerim :)
  • negatif pollyanna  (24.04.14 15:54:55) 
evcilbesinleri.com+1


  • kaputt  (24.04.14 16:21:51) 
neden sadece banyo? bilmediğim için soruyorum. ben genelde o kadar küçük kediyi eve aldığımda yatakodasında tutarım mesela gözümün önünde olsun diye. bence sizin yanınızdayken evin içinde de gezsinler. uyurken ve dışardayken kapalı tutabilirsiniz belki bir iki gün.

mama için temizmama olur. barf'ı araştırabilirsiniz, çiğ besleme candır.

ihtiyaçlarını ya internetten ya hayvan satmayan bir petshoptan ya da veterinerden alabilirsiniz. çok bir şey fark etmez. (mama-kum hariç ihtiyaçlar içün)
  • mutevazi  (24.04.14 17:34:25) 
eğer bütçeniz el veriyorsa şu süper, ben 150 tlye almıştım ama ona bile değer diye düşünüyordum. şimdi daha ucuzlamış.
www.zooplus.com.tr

yoksa şundan 2 tane bile iş görür:
www.juenpetmarket.com

şu ne kadar vitamin bilmesem de benim kedi bayılıyor:
www.zooplus.com.tr

buna da deliriyor:
www.zooplus.com.tr

mama olarak tavsiye edeceğim:
www.zooplus.com.tr
www.zooplus.com.tr

2 adet tasma ve ben şunlardan çok memnunum (şimdi boyunları çok küçüktür 3-4 ay sonra takarsınız):
www.juenpetmarket.com

şu oyuncakları severler muhtemelen:
www.zooplus.com.tr
www.zooplus.com.tr
www.zooplus.com.tr
www.zooplus.com.tr

taşıma kabı yoksa 20 TL'ye standart olanlar işinizi görür.

camlar için de teli unutmayın lütfen.

veteriner de normal geldi, dün ben de karma aşı yaptırdım 44 TL idi. her kedi 4 aşı olacak muhtemelen, karma 1 karma 2 lösemi kuduz, bütçeyi ona göre ayarlayabilirsiniz. parazit haplarını olmuşlar zaten. 5-10 TL bir şey o, 3 ayda bir genelde.

kum için eczacıbaşı pisipisi tavsiye ediyorum. temizmama'daki de iyi diyorlar ama bilmiyorum.

3 tuvalet için her ne kadar öneriler o yönde olsa da zaten şimdi dışkı miktarı da çok olmayacağı için 2 yetebilir. her gün temizlemeyi unutmayın ama. eğer içim rahat etsin diyorsanız 3 olsun tabi, 2'den iyidir.

ha bir de şimdi saklanma ihtiyaçları çok fazladır, şöyle bir şey veya daha ucuzu iş görebilir:
www.zooplus.com.tr
  • passion rules the game  (24.04.14 17:59:24 ~ 18:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.