[]

Duyuru hakkında istekler (mobil site,yeni kategoriler, oylama sistemi vs.)

Merhaba, dönem dönem böyle duyurular açılıyor, bunların bazılarında compumaster'ın yapıcı ve teşvik edici cevapları oluyor ama buna rağmen uzun zamandır bir atalet söz konusu gibi gözlüyorum.


Ben şöylece ilk aklıma gelenleri bir sıralamak istedim;

1) Mobil kullanımdaki sıkıntıların önüne geçilmeli.
Artık bu bir uygulama ile mi olur yoksa mobil sürüm mü değişir, teknik detaylarını bilmiyorum. Ancak mobilden ciddi bir giriş var duyuruya (geçen yılın istatistiklerinden de görüleceği gibi).


2) Yeni kategoriler eklenmeli.
Seyahat, ekonomi, beslenme ilk aklıma gelenler.
Soru diye genel bir kategori olmamalı onun yerine "diğer" eklenebilir.
Böylece her konunun genele açılması önlenmiş olur.


3) Cevaplara puanlama sistemi gelmeli.
+1, Beğen ya da 0-10 arası puan verme, hangi çeşit olursa.


4) 3. maddedeki puanlama sistemine bağlı olarak duyuru kullanıcılarının kategorilere göre belli puan /rütbeleri oluşmalı.
Bu daha önce de tartışılmıştı. Hani uzmanlık alanları gibi bir rütbelendirmeden bahsediyorum. Yani örneğin kişinin infosuna baktığımızda atıyorum yabancı dil kategorisinde kaç puanı olduğunu görebilmek vs. iyi olur mesela.


Bunlar geldi şimdilik aklıma.

Ne düşünüyorsunuz, yapılabilir ve işe yarar öneriler mi?

 
insanlar cevaplara tik atmıyor ki. puanlama sistemi gelse bile çok sağlıklı olmaz.

daha önce söylenmişti ama. CEVAPLA butonunun sadece duyurunun yanında değil de cevapların en altında da olsa daha kullanışlı olur. cevapları okuyup hala yazacak bişeyimiz varsa tekrar en üste kadar çıkmakla uğraşmamış oluruz.

@tepedeki psychedelic adam, evet öyleymiş, görmemişim hi. teşekkür ederim :)
  • elorelia  (24.04.14 11:40:08 ~ 11:52:10) 
bugün fader'e seyahat ve yol arkadaşlığıyla ilgili kategori için öneri sundum.


  • oraletarya  (24.04.14 11:43:10) 
bence kategorilere özellikle cinsellik ve spor ayrıca eklenmeli. çok soru geliyor çünkü bunlardan.


  • yue  (24.04.14 11:45:05) 
@elorelia

5. cevaptan sonra aşağıda da çıkıyor o butondan.
  • tepedeki psychedelic adam  (24.04.14 11:48:41 ~ 11:48:55) 
1 ve 2 ok, ama 3 ve 4 çok gereksiz. ben burayı ekşi sözlük gibi olmadığı için seviyorum. burda da başlamasın eksileyenlere ağlayanlar, rütbe/karma olayı falan. soruyu soran kişi en iyi bulduğu cevapları tikliyor zaten yeter.


  • lily briscoe  (24.04.14 11:49:17) 
Puanlama ve rütbelendirme ardından hırsı ve çekişmeyi getirir hoş sonuçlar çıkmaz ortaya.


  • bass solo take one  (24.04.14 12:11:01) 
+/- ya da rütbe olmasa da kullanıcı en çok hangi kategorideki sorulara cevap vermiş gibi bir istatistik infoda faydalı olabilir. Cevabı veren kişinin o konu ile olan alakasını anlamak açısından.


  • edip  (24.04.14 14:07:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.