[]

Deride kızarıklık, küçük kırmızı kabartılar

Selam ey ahali,

2-3 gündür vücudumun çeşitli yerlerinde küçük kırmızı kabartılar var ve kaşınıyorlar çok fazla olmasa da.. Hayatımda hiç alerjik reaksiyon yaşamadım.. İnternette deli gibi aradım, taradım nedir bunlar diye, birkaç seçenek çıktı:

1- Kurdeşen
2- Alerji
3- Karaciğer odaklı bir sorun

3. şık gözümde çok büyüyor.. Kurdeşenin de iç organlara -daha doğrusu soluk borusuna- yayılması durumunda ölümcül olabileceğini okudum birkaç saat içinde.. Henüz yüzümde hiç yok bu kızarıklıklardan.. Kasıklarımdan aşağıda da tek tük var.. Bu aralıkta sırtım dahil toplamda 25-30 tane kızarıklık var.. Sivilceye benziyorlar ama daha geniş yer kaplamaları bir yana, ortaları sivilce gibi değil.. Sanki sivilceyi patlatmışım da ortası kabuk bağlamış gibi, hafif sert.. Sivilce çıkaran bir bünyem de yok.. Kapladıkları alanda da hafif şişlik var..

"Doktora git" denilecek, biliyorum.. Ama pazartesiden önce gidemiyorum.. Pazartesiye kadar da bunu geçirme yöntemi olarak bir şey yapabilir miyim, buradan sorayım dedim..

Koyduğum resim de internette bulduğum.. Benziyor buna, kapladığı alan aynı, ortası biraz sert ve soyulmuş izlenimi veriyor, hafif de şiş ve bu kadar yan yana değiller..

Pazartesiye kadar ne yapabilirim?

 
mantara benziyor. kedilerle içli dışlısın bi kere başıma gelmişti.


  • nick konusunda kararsizim  (24.04.14 10:07:26) 
@nick konusunda kararsizim, deme be.. hiç aklıma gelmemişti bu.. ama mantar dediğin belli bir lokasyonda kalmaz mı, orada yayılmaz mı? benim aklıma mantar deyince bu geliyor.. boyun ve kasık arası tüm vücutta, birbirinden bağımsız yerlerde olabilir mi? bir de, kediden mantar mı geçermiş yahu? iç-dış paraziti anlarım, elini çizer, gırla enfeksiyon tehliken belirir, onu da anlarım ama mantarı hiç duymamıştım..


  • lake of the hell  (24.04.14 10:09:43) 
Derinizdeki problemi bilmiyorum ama kediden mantar geçer mi sorunuza ithafen cevaplıyorum: evet geçer :) iki sene kadar önce bir sokak kedisini sevmem ve onun da benim kolumu ufacık bir çiziktirmesi sonucu başıma geldi. Neyse ki çözümü olduça basitti, 3-4 gün bir krem sürdüm ve geçti. Eğer umarım öyleyse dert etmeyin. Doktora kesin gidemeyecekseniz belki bir eczaneye de gösterebilirsiniz.


  • pandispanya  (24.04.14 10:11:46 ~ 10:13:32) 
çok detayını bilemicem ama kolumda çıkıp büyüdü ve ortası açılıp halka şekline dönmüştü. doktor kedilerden bir süre uzak dur demişti. evdekilerin dışında sokaktakileri de elleyip sevebiliyor insan bulaşmış olabilir. belki de mantar değildir. tahmin yürüttüm sadece. geçmiş olsun. telaş etme krem veriyorlar düzenli kullanınca geçiyor.


  • nick konusunda kararsizim  (24.04.14 10:12:11 ~ 10:18:54) 
b12 eksikliğinden de olabiliyor. Kardeşimde çıkmıştı doktor iğne verdi b12 için.


  • murty  (24.04.14 10:21:42) 
@pandispanya, bu yukarıda yazdığım 3 seçeneğe çok benziyor ama.. şikayetler de benziyor, görüntü de.. destek için teşekkürler, sadece aklıma taktığım için stresten bile büyüyebilirler gibi hissediyorum..

@nick konusunda kararsizim, ortası halka falan değil benim, anlattığım gibi hafif bir soyulma, şişlik ve az biraz sertlik var.. kediden geçtiyse, şu zamana kadar geçmemesi çok garip, değil mi? 1 buçuk aylık oldu yavrular, her gün baktık anne dahil, yavruları sahiplendirdik ve şimdi mi oldu? böyleyse kafam girsin öyle mantara..

@murty, b12 eksikliği hiç aklıma gelmemişti, aramalarımda da görmedim böyle bir şeyi.. aklımda kalsın, teşekkürler..
  • lake of the hell  (24.04.14 10:28:11 ~ 10:29:54) 
lake of the hell: bağışıklık sistemin çöktüğü bir dönemdeysen şimdi çıkıvermiştir. benimki önce sinek ısırıgı gibiydi sonra senin fotoğraftakine döndü büyüdükçe de halka oldu.


  • nick konusunda kararsizim  (24.04.14 10:31:52) 
Seboreik dermatit de olabilir (egzama). Kuru kaşınıyor dediğinden bu şıkkı da göz ardı etme hocam.


  • ir10  (24.04.14 10:34:27) 
@nick konusunda kararsizim, hasta falan hissetmiyorum, kırgınlık, halsizlik de yok.. bağışıklık sistemimin çöktüğünü pek düşünmüyorum ama kafaya taktığım olaylar oldu.. belki onlarla alakalıdır diyeceğim de ben genelde pervasız adamımdır, stresten dolayı bir şey çıkarmam.. beni de düşündüren bu..


  • lake of the hell  (24.04.14 10:35:09 ~ 10:37:34) 
@r10, egzamaya da baktım, içi su topluyormuş kaşıdıkça ve kaşıdıkça o suyu dağıtıyormuşsun.. temelde birkaç belirtisi varmış halsizlik, kırgınlık gibi, bende bunların hiçbiri yok.. o yüzden eledim seçenekler arasından.. yoksa en baştan beri "kesin egzama ya da karaciğer sorunu bu" demiştim..


  • lake of the hell  (24.04.14 10:37:19) 
geçmiş olsun.gül hastalığı da olabilir.sozlukte de baya incelemişler.


  • ceo07  (24.04.14 11:53:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.