[]

İkameti başka bir şehire almak için

İkametimi Eskişehir'den İstanbul'a geçirmem gerekiyor. Bunun için ne gerekli? Nerelere başvuracağı? Yakın zamanda bu işlemleri yaptıran varsa söyleyebilir mi?




 
yanlış bilmiyorsam muhtara gidip "ben buraya taşındım" demek yeterli. orada yaşadığına dair bir belge ya da tanıkla birlikte tabii.


  • devilred  (23.04.14 21:21:25) 
üstüne kayıtlı bi faturanla falan nüfus müdürlüğüne gidiyorsun


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (23.04.14 21:35:41) 
faturalı cvplar doğru


  • liriamer  (23.04.14 21:42:51) 
birinin yanına yerleşeceksen o kişi ve sen nüfus cüzdanlarınızla nüfus müdürlüğüne giderek de halledebilirsiniz.

öyle bir durum değilse ve fatura yoksa kira kontratı da iş görür.
  • f atih  (23.04.14 22:21:37 ~ 22:22:26) 
seçim öncesi ikametgahımı ve seçim kütüğümü almak istediğim şehrin ilçe nüfus müdürlüğüne gittim. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 5 dakika sürmüştü işlem.

Ardından sana geçici ikamet kağıdı veriyorlar. Hani iş başvurusunda şurda burada istenirse bir daha gelme diye.

Hiçbir belge de istenmedi bu arada. İkameti almak istediğin evden birisini getirince onun oluru yetiyor. (teyid ediyor, evet bu benimle aynı evde diye)
  • doktor sagbirakmayan  (23.04.14 23:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.