[]

Niye Taksimde 1 mayıs ?

Sendikalar çok ısrarcı olmasının sebebi nedir ?Devlet niye izin vermiyor ?




 
kazanci yokusu olaylari nedeniyle, taksim de israr ediliyor. devlet de diyor ki baska meydanlar var git orada yap kutlama-protestonu. iki traf da inatlasiyor.

1 mayis'da ortalik karisacak matmazel
  • exlibris  (23.04.14 19:36:35) 
Çünkü senin için tarihi ve manevi öneme sahip bir yere adamın biri çıkıp keyfe keder artık giremezsin diyor ve onuru olan hiç bir insan da doğal olarak bunu kabul etmiyor.


  • jamalbsf  (23.04.14 19:38:40) 
çünkü sendikalar devletin taksim e izin vermeyeceğini biliyor. onların istediği de bu zaten. çatışma olsun, gerginlik olsun. çok hoşlarına gidiyor. devrim yaptıklarını zannediyorlar. (Devrimci işçi sendikası mı olur ya? yıl olmuş 2014:))
işçi bayramında işçilerin çoğu çalışmaya devam ediyor, bir kısmı evinde tatil yapıyor ama 3-5 beyaz türk bozuntusunun peşine takılan bir avuç sendikalılar da taksim e çıkmaya çalışıyor. işin özeti bu.
bir baksınlar bakalım o işçiler oylarını hangi partiye vermiş? bir baksınlar bakalım 1 mayıs günü inşaatlarda, orada burada hangi işçi izin yapıyor, bayramını kutluyor?
  • enkolaykullaniciadi  (23.04.14 19:45:38 ~ 19:47:41) 
Çünkü 1mayiscilar varoluş sebebini gerginliğe borçlu. Taksimde olay cikartacak ki haber olsun. Yoksa işçi haklarını savunduklari mi var. Sendika liderlerinin tuzu kuru


  • dafuq  (23.04.14 19:53:19) 
Taksim 1 Mayıs'ın kutlandığı alandı zaten, 77 de yaşanan olaylardan sonra yasaklandı, o tarihten sonra da 1 mayıs işçi bayramı olarak kutlanmaktan ziyade 77 1 mayısının anması şeklinde oldu.. Devlet izin vermiyor, insanlar girmek istiyor polis ile insanlar arasında resmen savaş yaşanıyor.. Sadece bu dönemde değil o günden bu güne böyle oldu bu..
Israr eden orada olmak isteyenler değil saçma sapan bahanelerle yasak getirenler..
Kaldı ki 2010 1 mayısında orada olayları kimin çıkarttığı da anlaşılmış oldu..
Ortada polis yokken insanlar gayet huzurlu, rahat bulundular ortamda..
  • mutekebbir  (23.04.14 19:55:12) 
devletin yaptigi camileri yikip gidin evinizde namaz kilin demek gibi bir sey.


  • bohr atom modeli  (23.04.14 20:10:53) 
mutekebbir +1. sadece 77'de açılan ateş, "sikerim dünyanızı, burdayız lan" deme sebebi. ha ben yine daha güngören'den çıkarken alınırım nezarete, o ayrı da işte, zorlama sebebi esasında bu. en azından benim için.

resmi tatilde adam çalıştıran ibnelere laf etmeyen hükümeti yalamak için de ötenlere kafamla beraber bacağımı da hediye ediyorum. itinayla sokarım.
  • cagdas donem kuramcisi  (23.04.14 20:15:39) 
2-3 sene önce, akp'nin demokrasicilik oynadığı günlerde 1 mayıs için taksim'e "izin" çıkmıştı ve sorunsuz bir biçimde 1 milyonu aşkın insan 1 mayıs'ı taksim'den selamlamıştı. 1 mayıs'ı selamlamak için meydanlara, sokaklara, alanlara çıkan halk, evinde oturup rant ve talan saltanatına boyun eğen aşağılık tebaa'ya benzemez. devletin keyfi bir biçimde 1 mayıs'ı yasaklaması bu insanları bağlamaz. çatışmaysa çatışma, kavgaysa kavga... üzgünüm ama azgın polis terörü de bu insanları sindirmez. boyun eğmeyen onurlu bir geçmişe sahipler. taksim, 1 mayıs meydanıdır. ve bizler de 1 mayıs'ta 1 mayıs meydanında olacağız. çatışmayı çıkaran devlettir. dünyanın hiçbir tarafında böylesine keyfi ve sapık diktalara yer kalmamıştır. bir kaç istisna hariç!


  • yokumbenburda  (23.04.14 20:21:55) 
Bu bir güç gösterisi, varolma sorunu. iktidara kim gelirse gelsin toplumsal hareketlere karşı hiç değişmeyen refleksler mevcut. dolayısıyla devlet 1 mayısın nerede kutlanacağını kitle örgütlerine dikte etmeye çalışıyor, kitle örgütleri de istediğini almaya. dediğim gibi, her iki taraf da birbirinin gücünü tartıyor.

gerginlikten güç alıyor diyen arkadaşlara da teessüflerimi sunuyorum. hükümetin yasaklamaya çalışmadığı 1 mayısların hiçbirinde olay çıkmadı son yıllarda, dolayısıyla savınız yanlış. ayrıca bu ülkede devlete karşı hak arama mücadelesinde herhangi bir grubun kazanımları diğerlerini de aynı şekilde etkiliyor. örnek olarak elektrik benzinin 5 lira olmasını bu ülkede kimseonaylamıyor ancak bu rakamı düşürmeye de kimsenin gücü yetmiyor nedense. ancak kuvvetli kitle örgütlerine sahip olsa idik yani sizin gibi insanlar yasaklamak saçmadır demek yerine suçu kitle örgütlerine atıyor olmasalardı bu fiyatlara benzin almazdık. ya da kürt sorunu konusunda türkler daha barışçı bir tavır sergileyebilseydi gezi olaylarında polis bu kadar rahat davranamazdı. ya da kafasına göre tüm bir bölgeyi arama izni alamazdı vs. vs.
  • qui gon  (23.04.14 20:24:12) 
polis olmayınca taksim'de 1 mayıs gayet de güzel kutlanıyor. taksim'i keyfi bir şekilde yasaklamak ifade özgürlüğünü de yasaklamak demektir. yanlış yapan bizim dediğimiz olacak diye direten devlet. 77, kazancı yokuşu vs. taksim'in 1 mayıs alanı olması için haklı sebepler var.

bu arada kesk ve disk aihm'e gitmişti, aihm de taksim'in 1 mayıs alanı olduğunu ve engellemelerin toplantı ve toplu ifade özgürlüğü ile örgütlenme özgürlüğü’nün ihlal edildiğini tespit etti.
  • leadzeppelin  (23.04.14 20:26:39) 
utanmadan "trafik kitleniyor, halk ulaşımda sıkıntı yaşıyor" gibi saçma sapan bir bahane ile Taksim'e çıkmaya izin verilmeyince, açıkçası iş biraz 1 Mayıs'tan çıkıp, özgürlüklere dönüyor.

arkadaş bütün Taksim trafiğini yok ettin, Taksim meydanını gri çirkin bir yığına çevirdin, artık orada ne trafiği? kim neden aşağıya inip orada yolu kapatmaya çalışsın zaten.

kaldı ki akp genel başkanı geçecek diye 4 saat trafik duruyor. onun için 3 saat bekleyeceğine mantıklı bir şey için tıkansın.

ayrıca o kadar din sömürüsünü ldp yapsa, bütün işçiler ldp'ye oy verirdi. işçinin kendini düşünenleri değil, cebinden çalanları destekliyor olması gurur duyulacak değil, üzülecek bir durum.
  • nawar  (23.04.14 21:14:58) 
bükemediği eli öpemiyor nedeni bu. ve korkuyorlar.


  • analord  (23.04.14 21:35:18) 
devlet değil ayrıca akp. artık devlet diye bir şey kalmadı.


  • analord  (23.04.14 21:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.