[]

Alkolik olduğunuza ne zaman kanaat getirirsiniz?

kişisel kriteriniz nedir? ya da uluslararası bir kriter var mı bunun için?




 
Ayıkken yapamadıklarını sarhoşken yapabildiğini fark ettiğinde ve bundan hunharca zevk aldığında.

Alkolik insan çok içen insan değildir, içmeden hayattan zevk alamayan insandır.

Meselam ben : Deniz kenarına ya da bir yere gezmeye gittiğimde içki içmessem bana o gezi hiç zevk vermez. Bi eksiklik var derim, bi boşluk var derim. Bundan ötürü de hergün içerim, ama alkolik değilim :)
  • zbrs  (23.04.14 11:22:14) 
alkolü sarhoş olmak için içiyorsam ve sarhoşken ayık olduğumdan daha mutluysam, sık ve sürekli içiyorsam ve bunun önüne geçemiyorsam; bunlardan anlardım sanırım. Senin için bunu düşünmek bile yeterli olabilir esasen. Durabiliyor musun?


  • mayaa  (23.04.14 11:27:32) 
bağımlılıkların tanımı şöyle oluyor:

alışkanlıklarınız hayatınızın günlük akışını engelliyor mu? eğer öyleyse bağımlısınız demektir.

buradaki örnek alkol alımınız yüzünden günlük hayatını engellenmeye başladı mı? işiniz, okulunuz aksıyor mu? ailenizi alkol yüzünden ihmal ediyor musunuz? alkole harcadığınız para yüzünde kiranızı, taksitlerinizi, faturalarınızı ödeyemez hale geldiniz mi ve bu sorularınızın cevabı evet iken günlük hayatınızın aksaması sizin için önemli değilse, alkol alımı her şeyin önünde ise bağımlısınız demektir.

bir de alkolik adamın her gün içmesi, sabah kalkar kalkmaz içmesi gerekmiyor. alkolikler gayet normal bir şekilde içmeye ara verirler. örneğin ramazan, bayram, hastalık gibi. ancak bu süre bitince bağımlılıkları devam eder. yani sabah kalkar kalkmaz içki içmek gerekmiyor alkolik olmak için.
  • mea maxima culpa  (23.04.14 11:36:58 ~ 11:37:55) 
ya genellikle durabiliyorum, ya da iyi giderse de durmak istemiyorum bazen. ben vakit geçirmek için içiyorum sanırsam. aslen hepimiz kadar sosyal içiciyim zaten, ama evde yalnızken içmeye başladığımda vakit geçsin diye içiyorum, e bunun da mantıklı bir sonu yok zaten, vakit geçiyor mu? geçiyor. içmesem de geçer mi? geçer. sağlamasını yapabileceğim bişey yok yani :)

o yüzden dedim acaba alkoliklik yolunda lık-lık ilerliyor muyum? ama tariflerinize de tam uymuyorum sanırsam, o yüzden içim rahat etti :)
  • loveinaflipbook  (23.04.14 11:37:05 ~ 11:38:02) 
alkol alınca kendini iyi hissetmenin, rahat konuşmanın alkolizm olduğuna kanaat getirmek, anca bi alkolikten duyulacak bir söz. alkolün genel amacı budur zaten. yılda 1 de içsen, her gün de içsen aynı hissi aynı duyguları verir. tatil gününde sabah 8de içmeye başlıyorsan, arkadaşların x güzel içer, bi oturdumu y tane götürür gibi şeyler söylüyorsa büyük ihtimal yine alkoliksin. ben yıllarımı bi alkolikle aynı evde geçirdim. önünde rakı sofrası varken, duyanda beni her gün içiyor sanacak gibi bir cümle kurdu bi seferinde. ne kadar sık içtiğinle belirlenir alkoliklik. alkolü çok seven ama kendini kontrol edip haftada 1 gün içen adama (mesela ben) keyif adamı denir.


  • hasmetizm  (23.04.14 11:46:08) 
fazla kaçırdığım bir gecenin sabahında hay lanet olsun diye kendime kızıp en az 10 gün uzak duramıyorsam alkolik olmuşum diyebilirim.


  • jamalbsf  (23.04.14 11:49:20) 
alkol sebebiyle yapmam gereken bir şeyi yapamadığımda.
mesela ertesi gün işe gidemeyecek kadar kötü olup rapor almaya çalışmak.

  • cinayeti goren kor balikci  (23.04.14 11:52:12) 
  • tezek  (23.04.14 11:55:12) 
* içmediğimde büyük bir istek ve eksiklik hissedecek olursam.
* evde peynir yokken ve az param varken "salla peyniri, 2 bira alayım" diyorsam.
* her zamanki miktarlar yetmemeye ya da etkisiz gelmeye başlarsa (eskiden 3 kadeh içtiğimde çakır keyif olurken şimdi 5 içmem gerekiyorsa) ve içtiğim miktarlar artıyorsa, bir başladım mı durmak bilmiyorsam.
* fiziksel bir takım etkiler oluşursa: elim ayağım titremeye başlarsa vs.
  • neyleyim  (23.04.14 12:00:03) 
ne zaman sıkılsam içki içiyorum. Hergünün her vakti de çok sıkılıyorum. Benim için açıklaması bu.


  • pinkman1  (23.04.14 12:11:25) 
istedigim zaman bırakırım diyorsan alkoliksin yada alkolik olmaya en yakın adaylardansın.


  • jamswety  (23.04.14 12:54:24) 
aynı başlık sanki benim içinde açılmış. tüm mesaj yazan dostlara tesekkürler.


  • kup tuz  (23.04.14 12:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.