[]

Yazilim hakkinda kapsamli bilgi kaynaklari ?

2 ay sonra yazilim muhendisi diplomasi alacagim. Okulda aldigimiz son derece yuzeysel egitime ragmen kendimi iyi gelistirdigimi dusunuyorum. Ancak biraz daha isin derinine inebilmek icin daha fazlasina ihtiyacim var.

Daha cok backend tarafinda ilerliyorum, web service ve web socket gibi konularda calismaktayim. Bos zamanlarimda da mobil uygulamalar ile ugrasiyorum.

Edinmek istedigim bilgiler biraz daha ust duzey ve kaputun altinda donenler aslinda. Ornegin bir async web service requestinde serialization ya da reflection yapmanin getirisi goturusu kiyaslamasi vs. Biraz daha ince bilgiler edinmek istiyorum. Konunun herhangi bir onemi yok, yazilim mimarisi yazilim methodolojileri falan filan hakkinda ayrintili bilgiler edinebilecegim kaynaklar ariyorum. ingilizce ya da turkce olabilir farketmez.

Ozetle, birseyi nasil yaparim degil nasil daha iyi yaparim aslinda amacim.

 
valla ben front-end tarafındayım ama tutsplus'ta geniş bi içerik var, hackernews takip edebilirsin faydalı olur, ayrıca sorularını stackoverflow'a sorabilirsin hatta "ya bunu mu kullanmalı şunu mu" gibi şeyleri de oraya sorabilirsin kurallarına aykırı olsa da.


  • hjarteblod  (23.04.14 01:26:39) 
Aslinda aradigim stackoverflow bilgisi tarzinda bilgiler degil. Yani bir konu hakkinda kullanilacak iki yol olsun. Bunu kullanmayin sunu kullanin demek yeterli degil benim icin. Ben neden o degilde bu kullanilacak bunun ayrintili aciklamasiyla ilgileniyorum. Bilmem anlatabildim mi. Yorum icin tesekkurler bu arada.


  • evet soyadim gercekten mucuk  (23.04.14 01:29:57) 
abi tam olarak neler kullanıyosun tool/framework ya da dil olarak onları da sıralarsan en azından o nişe göre kaynaklar verebiliriz, yani node.js üzerine kaynak da verebilirim ben sana web socket falan diye.

ama anladıgım kadarıyla işin "tutorial" kısmıyla ilgilenmiyosun artık. istediğin şey biraz daha derin ve spesifik, sektörel bloglar falan ancak paklar gibi geliyor seni.
  • hjarteblod  (23.04.14 01:40:46 ~ 01:41:51) 
Tam olarak bundan bahsediyorum :) tutorial gibi degilde artik olayin daha ileri seviyesi ile ilgileniyorum. Agirlikli olarak .net yaziyorum wcf cogunlukla, node.js de yaziyorum ara ara, bunlarin disinda mobil uygulamalar da yaziyorum. Objective-c, java, javascript ve c# biliyorum. mesela signalr kullaniyorum .net uzerinde web socket olarak. Cok onemli degil aslinda konu. Dil bagimsiz biraz daha isin derinine inen bilgiler istiyorum.


  • evet soyadim gercekten mucuk  (23.04.14 11:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.