[]

cehennemde ateş yoktur

"cehenneme herkes kendi ateşini götürür." ne demek. aradım, buldum, okudum ama yine de anlamadım. salağa anlatır gibi anlatır mısınız?




 
ne kadar günah o kadar ateş gibi bi anlamı var bence.


  • basond  (22.04.14 18:28:02) 
ateşine dayanabileceğin kadar günah işle diye bir söz de vardı.


  • Lola90  (22.04.14 18:30:12) 
bir hocamiz vardi "cehennemle atesi bagdastirmayin orda korkulariniz karsiniza cikacak" derdi. yani mantikli aslinda cogu insanin korkusudur ates o yuzden cehennem dendigine aklimiza gelen ates oluyor sanirim.


  • kutsalbok  (22.04.14 18:37:31) 
Bana da sanki tanrının aktif olarak insanları cezalandırmayacağı, cezalandıranın insanın kendisi olacağı gibi geldi.

Sebep şu olabilir;
Cehennem olup olabilecek en kötü yer diye tasvir edilir dini kitaplarda, ancak bu kadar kötü yere gönderme işlemi de tanrıyı kötü yapar (tabi hümanist bakış açısıyla). Belki de bunu bertaraf etmek amacıyla, cehenneme gitmek kişinin sorumluluğundadır gibi bir mesaj verilmek istenmiş olabilir.

Not: Agnostiğim.
  • overthrower  (22.04.14 18:50:15) 
bence demek istiyor ki cehenneme şerefsiz, hırsız, katil, düzenbaz, orospu çocuğu, nerde pislik bi şey var onlar gider. sen de oraya gidersen ne olur, haliyle çok üzülürsün. overthrower'ın dediği gibi, "allah çok kötü" dedirtmemek için, "allah bi şey yapmıyo ki, yaptığının karşılığını veriyo bak seni oraya koyuyo, bi şey yok ki orda hehe, siz yapyıosunuz her şeyi" diyorlar.

bence böyle. belki.
  • pescador  (22.04.14 18:52:33) 
insanların işledikleri günahlar cehennem odunu ya da ateşi. ne kadar günah işlersen o kadar ateşini götürüyorsun. başkasının günahını üstlenmiyorsun. başkası seni kurtaramaz demek istiyor...


  • inanmazsan inanma  (22.04.14 19:02:24) 
Bana böyle ilk görüntüdeki değil de ikinci görüntüdeki olacak diyo gibi geldi. Herkesin günahı kendine; kimisi o şekil yanar, kimisi bu şekil yani:

i.hizliresim.com
  • pandispanya  (22.04.14 19:07:33) 
ateşe dayanabileceğin kadar günah işle de demiş büyükler. ne kadar günah, o kadar ateş mantığı.

@pandispanya

ahahahaha, ellerini ısıtmak ne demek yaa ahsafdgf
  • devilred  (22.04.14 19:09:56) 
:D ne bilim ya o da az günah işlemiş işte anca o kadar ahah


  • pandispanya  (22.04.14 19:10:37) 
orada ateş olmayacak, günahların yanında ateş(veya başka bir formda) seninle gidecek, sana onlar çektirecek demek. O başka formun da vicdan olup için için yakacağından şüpheleniyoum.

@pandspanya günah dolu nü çalışmanı alkışlamakla birlikte cehenneme ateş olarak götüreceğini bilmeni isterim.
  • r_u_h  (22.04.14 19:31:22) 
Tabi ki cehennemde ates vardir.inanlar icin bir ayet der ki "cehennemin yakiti insanlar ve taşlardır" insanlar oraya ates goturmezler.cehenneme gidenler isleikleri gunah kadar yandiklari icin oyle bir tabir kullanilmistir


  • demirr  (22.04.14 19:31:42) 
Ne kadar günah o kadar ateş.

Kutuba yakın insanlar için cehennemde sadece donmak varmış. Bizdekinin ve arapların tam tersi. Ateş de cennette olacakmış diyorlar.
  • franz kafka  (22.04.14 19:45:15) 
cehennemde ates olmayabilir. kuran da insanlarin anlayabilmeleri icin tasvirler kullanilmis. orasi baska bi alem baska bi boyut. o yuzden belki de bizim su anki halimizle algilayamayacagimiz bi yer. bu nedenle de cehennemin kotu ve insani acitacak bi yer aldugunu anlatmak icin kullanilmis bi benzetme olabilir ates. hatta cezadan kasit fiziksel bi ceza da olmayabilir. tamamen algilayamadigiz turden seyler olabilir belki de tahmin ettigimiz gibi ateslerde yanmaktan irin icmekten vs daha kotu seyler vardir bilinmez.

simdi herkes kendi atesini goturur olayi da su yani kafanda canlandirinca illa orda yanacam gunahim su kadar sevabim su kadar diue dusunme. belki de yasadigimiz seyleri farkli boyutlardan gorunce akil almaz acilar yasayacaz. mesela su anda insanin vicdani var bazen biri birini oldurur vs. bi suc isler vicdani rahat etmez hergun olmekten beter olur. bi zaman sonra kendini oldurebilir. bu tarz bi aci da olabilir. ama orda kurtulusin yok tabi. ve kat kat agir olabilir.

yani sen ne yaparsan nasil yasarsan ona gore cezalandirilirsin. ceza ise sembolik sekilde anlatilmis. gittiginde bam baska biseyle karsilasabilirsin. hayal ettiginden daha korkinc olacagi kesin ama onu diyim. bi ihtimal de aslinda herseyin cok basit olmasi kuramda yazanlarin aynen olmasi. ama bence oyle degil. zamani gelince goruruz artik:))
  • ergenpezeveng  (22.04.14 19:52:41) 
herkesin cehennemi kendine diye yorumlayasım geldi.


  • yuto  (22.04.14 23:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.