[]

Murat menteş i, Haruki murakami ye benzeten var mı?

Murat menteş hakkıında sözlükte yazılanları övgüleri okuyordum sürekli. Sonra bi gün metrobüs köprüsünde yürürken kitabını gördüm iyi alayım bi okuyayım dedim. Kitabı (korkma ben varım) 20-30 sayfa okudum ve resmen tiksindim. Gerçekten başım ağrıdı. Karakterleri hikayesi falan çok zorlama geldi bana. Hani bi insanı hiç nedensiz sırf kendisi olduğu için sevmezsiniz ya. Aynı o duyguya kapıldım.

Haruki Murakami yi de yeni okumaya başladım ve kısa sürede 3 kitabını bitirdim. 4.ye başladım.

Menteş i sadece nette ve kitap arkasındaki tanıtım yazılarından okuduğum kadarıyla biliyorum ama sanki menteş biraz murakami nin tarzına benziyor. Sıradışı karakterler, farklı hikaye falan.

Benzeten var mı?

 
murakami'yi tanımıyorum da murat menteş bana da çok çocuksu gelmişti.


  • blackmamba  (22.04.14 18:30:19) 
Ikisinin de tum kitaplarini okudum. Murakamiyi ozellikle cok seviyorum,
korkma ben varimi da sevmistim (karakter isimlerine falan takilmissinizdir belki diye diyorum, ben de ilkin irrite oldum ama sonra tarzi bu diye kabullenince, sevdim).

Sorunuza gelirsek, alakasi yok fikrimce.
  • elmali kurabiye  (22.04.14 18:39:37) 
İkisinin de tüm kitaplarini okudum. Murakami'nin menteşe gore anlatmak istediği birşeyler oluyor genelde ama menteş sanki daha zorlama. Özellikle son kitabi gerçekten felaket. Yani bana kalirsa da alakalari yok.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (22.04.14 19:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.