[]

fotoğraf tekniği sorusu

merhabalar.

akşam bi partide fotoğraf çekeceğim de, biraz google da araştırma yaptım ama buraya da sorayım dedim. biliyorum nefret edilesi bi şey bu soru ama..

bu mesela joker'de, indigo'da vs. o tarz ortamlarda çekilen atmosfere yakın bi şey istiyorum. yani arka planda hareket olacak ama fotoğrafını çektiklerim sabit olacak.

yanlış okumadıysam eğer, harici flaşı ttl modunda değil de kısık güçte & ikinci perde modunda kullanmam gerekiyor ve tavandan sektirerek kullanacağım. diyafram mümkün olduğunca açık olacak. enstantane hızım çok abartmadan düşük bi değerde olmalı. iso da 400-800 civarı takılsa iyiymiş sanırım.

bunun dışında bi şey var mıdır?

 
manuele alıp deneyerek çözebilirsin. çekmeden önce evde falan dene, 30-50 enstantene, en açık (1.8 vesaire) diyaframda ince ayar yaparak istediğin tarzı bulabilirsin. denerken kendinde hareket etmeye çalış mümkün olduğunca canlandırma hesabı.


  • yuto  (22.04.14 18:05:14) 
Gayet iyi:)
Lensin maks kac diyafram? Flash tetikleyici var mi?
Lensin kac mm bir de?
  • ventruefox  (22.04.14 18:05:35) 
@yuto zaten arkadaş ortamı olacağı için oraya gidince deneme çekimleri yaparım demiştim. biraz erken gideceğim.

@ventruefox lensim sıkıntılı işte. bi adet tamron 18-200mm var 3.5-6.3 bi de canon 50mm 1.4. ama makine 550d olduğu için 50mm çok dar açı yaratırmış gibi geldi crop faktöründen ötürü. flaş tetikleyicim yok :( dahili flaş yerine takacağım flaşımı, elde tutma imkanım yok yani maalesef.
  • i was me but now he s gone  (22.04.14 18:09:39) 
flasin onune hafif sari renkli filtre koymak iyi olabilir. olmadi raw cekip editlerken filtrelenir.


  • fortisvita  (22.04.14 18:13:34) 
50 1.4 guzel lens ama haklisin. Flasi dogru kullanirsan ve isoyu arttirarak digeri de is gorur. Raw cekip editleyerek + iso yuksek degerde kumlanmayi goze alarak cekerdim ben olsam.


  • ventruefox  (22.04.14 18:18:01) 
hem 18le hem 50yle dene işte, daha hareketli aksiyonlu bişeler çekmek istiyosan 18 daha iyi olur diye düşünüyorum ama

iyi eğlenceler :)
cloud.lomography.com
  • yuto  (22.04.14 23:37:54 ~ 23:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.