[]

az kalorili ama leziz tavuk gogsu

tarifi biliyor musunuz? yavan tavuk gogsunden biktim da. :(




 
vinigret soslu salatayla birlikte yerseniz çok güzel oluyor.


  • dahili meddah  (22.04.14 15:51:52) 
Kalori hesabı yapmamak gibi bir alternatifin de var.


  • arnold schwarzeneger  (22.04.14 15:52:39) 
light soya sosu, biber, soğan ve havuçla sotele. çok az yağda.


  • april12th  (22.04.14 15:54:46) 
Bayat ekmek ve dolapta sertleşen kaşar salata tabağına ufalanır/rendelenir. Bir tutam maydonoz içine minimini doğranır, karabiber ve tuz karışıma eklenir. Bir tabağa yımırta kırılır, yımırtaya daldırışan tavukların üzeri bu karışımla kaplanır. Önceden ısıtılmış tavada kızartılır. Afiyetle yenir.

Sos olarak aynı tavada tereyağı eritilir, içine 2 çorba kaşığı hardal konulur, yarım bardak limonlu su ile kısık ateşte karıştırılır, çay tabağında servis edilir veya üzerine çalınır.
  • ateyist_  (22.04.14 15:57:16) 
dökme demir tava edinin derim.
hiçbir şey koymadan bile yapsanız güzel oluyor.

  • goldentitan  (22.04.14 15:58:39) 
Önce az yağda tavada mantarla tavuk gögsünü sotele,sonra güveç kapta salçalı bir sos yaparak fırına ver.Çıkınca az miktar kaşarı üstüne atarsan tadından yenmez


  • srcns  (22.04.14 15:59:35) 
tava icin pisirme torbasi bulman gerekiyor. tavuk gogsu cok kuru bir et oldugundan suyunu da kaybettirirsen kayis gibi bir seye donusuyor.
nickinden kadin gibi duruyorsun, bir ogunde 150-200 gram tavuk gogsu yiyecegini dusunerek su tarifi uygulayabilirsin.
1 kaba bir yemek kasigi zeytinyagi, yarim yemek kasigi su, kekik, kirmizi biber, karabiber, cok az tuz koyup karistirip tavugu bunun icinde en az 2 saat kadar beklettikten sonra oda sicakligina cikartip 15 dakika da orda tutup torbay koyuyorsun. torbanin agzini tavuk buharin toplu igne basi kadar da olsa kacabilecegi bir delik birakarak kapatiyorsun (patlar yoksa torba, hic olmadi igneyle deliver agzina yakin alakasiz bir yerinden) 10-12 dakika dondure dondure orta yuksek ateste tavada pisiriyorsun.

bir de burada tavugu yenilebilir ve yumusak yapan sey birakmadigi suyu olacak. ancak bu su pistikten sonraki 1 saat icinde yavas yavas kaybolup 3 saatin sonunda sifiri tuketiyor. bu nedenle pisirip yarim saat icinde yemek lazim.

tavuk gogsunun ne kadar lezzetli olabilecegine inanamayacaksin.

unutmadan, torbaya koyduktan sonra elinle hafif ezersen daha cok verim alirsin.
  • brawler  (22.04.14 16:00:03) 
yalancı çerkes tavuğu mezesi yapıyorum ben :)
200 gr tavuk göğsü didikleyin, 1 kaşık yoğurt, 1 avuç ceviz kırığı, 50 gr kadar da süzme peynir ekleyin (lor da olur), hepsini karıştırın.
afiyet olsun.


ayrıca butundan kalçasından da yiyebilirsiniz seviyorsanız. ondan da bıkınca göğüse geri dönersiniz vs...
  • icemint  (22.04.14 16:02:29) 
bir gün sosta marine et, tavaya attıktan sonra ikişer dakika iki tarafını da mühürle, sonra kapağını kapat içi pişene kadar kısık ateşte pişir. dışı baharatlı ve çıtır, içi yumuşak ve sulu tavi göğsü hazır.

ikinci bir tarif olarak tavuk fajitayı araştır.
  • hatersgonnahate  (22.04.14 16:11:17) 
fırın poşetinin içine koy tavuğu, içine bezelye, havuç falan da koy, sonra daya baharatı. artık kekik olur, kırmızı biber olur..
kendi suyunda pişeceği için kuru kuru da olmaz.

  • innerbliss  (22.04.14 16:56:43) 
Kulbasti seklinde dovuldukten sonra bir damla zeytinyagi gezdirdikten sonra ustune bir halka limon, bir sarimsagin yarisi baharat sivribiber koyup alüminyum folyonun icine hediye paketi gibi sar iki kat. Sonra tencerede suyun icine at pisir. Paketin su almamasi lazim.


  • patiska  (22.04.14 17:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.