[]

bisiklet hakkında her şey...

Merhaba,

bisiklet alsam mı? almasam mı? (istanbul'da binilmez diyen de var, haftasonu parkurlarını özendirerek paylaşan da var)

ne almalı? (şehir ve dağ bisikleti arasında çok fark var mı)

salcano city fun 70 diye bir şey var 559 tl (ön amortisörü yok, v fren vb.) başlangıç olarak kurtarır mı bu beni yoksa

salcano city fun 50 (809 TL ön amortisörü var, disk freni var vs.)

küçükçekmece civarı sahil yollarında sürmeyi düşünüyorum.

bakkal çırağından olmayan 2. el bulunur mu? nerde?

çok kapsamlı oldu teşekkürler.

 
Gerekli güvenlik önlemlerini ve dikkatini yanına aldığın sürece bir şeycik olmaz, güzel güzel sürersin bisikletini. Hafta içi pek zaman olmasa da hafta sonu gezilecek o kadar güzel yer var ki İstanbul'da. Metro ve metrobüsle de yoğun saatler harici bisiklet taşınabiliyor, bu sayede birçok yere kolaylıkla gidip sonrasının keyfini çıkarabilirsin.

Ormanda, bozuk yolda sürmeyeceksen sürekli İstanbul'un kaymak gibi asfaltı olmadığını da varsayarsak şehir bisikleti senin için uygun gözüküyor. Salcano'larla pek aram yok ama amörtisör ve disk fren ekstra ağırlık demek ve disk frenin bakımı, tamiri uğraştırıyor. Yağmurda da bisiklet süreceğim, deli gibi bisiklet sürmek istiyorum diyorsan disk al, yazın püfür püfür dolaşırım diyorsan V fren al, kafan rahat olsun :)

İkinci el bisikletler için sahibinden.com ve bisikletforum ilk aklıma gelenler. Bir de Facebook'ta İkinci el bisiklet sayfaları var, onlara da bakabilirsin.
  • an engineer  (22.04.14 15:10:25) 
başlangıç diye gidip ezik bir bisiklet alma bu işin başı sonu yok başladın mı adam gibi bisikletle başla sonra o ezik bisikleti elinden çıkaramayınca ya da yarısından daha düşük fiyata satınca anlarsın ne demek istediğimi.


  • fuerteventura  (22.04.14 16:43:40) 
al ya saçmalamasınlar nasıl binilmez. mis gibi sahil-orman yolları var. evin sahile çok uzak değilse bal gibi de binilir. trafikte çok bulunma, bulunacaksan da mutlaka korumalarını al ve çok dikkatli ol, bitti gitti.

bahsettiğin modelleri bilmiyorum ama eğer hafif bozuk orman yollarında da sürerim, sadece caddelerde gezmekten daha kullanışlı bişeyler almalıyım dersen cross touring bike diye tabir edilen, şehir ve dağ bisikletleri arasında konumlandırılan bisikletlere bak.

downhill kasmayacaksın, dolayısıyla disk fren olsun diye çok uğraşmana gerek yok. arka amortisör olmasın, kadrosu da çok ağır olmasın yeter.
  • carliston  (22.04.14 16:49:19) 
dostum tam senlik bi bisiklet vardi elemanin teki satiyordu hem de burda. onunla iletisime gec. fotolari komustu ben begenmistim. kron xc 250 hem sehir hem dag bisikleti 400 tl istedi. sifiri 750 tl idi. muhtemel 350 ye duser. binemediginden satiyodu o da.


  • tutun kolonyasi  (22.04.14 17:57:59) 
ahan da link= www.eksiduyuru.com


  • tutun kolonyasi  (22.04.14 18:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.