[]

Fotoğraf makinesi alırken ne özelliklere bakılır?

dijital fotoğraf makinesi özelliklerinden anlamam etmem. ama anlayacağım inşallah, umarım anlayacağım.

hangi özellikler ne işe yarar ne yapar ne eder, teknik bilgiden ziyade şöyle üstün körü, kafamda canlandırmalık bilgiler aranıyorum.

ve fotoğraf makinesi seçerken nelere dikkat edeyim?

örneğin merak ettiğim bir şey; güneşi önümüze almamıza rağmen güzel çekimler yapan, karartmayan makineler var. bu, makinenin hangi özelliğinden kaynaklanıyor.

hangi lensin daha kaliteli olduğunu falan nasıl anlarım.
bana iyi kötü bişiler öğretin la, netten fotoğraf makinesi bakınayım.

 
* uygun bütçeli olarak fujifilm in makinalarına bakabilirsiniz. Objektif değişebilir olmalı.
* Megapixel olarak aldanmayın digital zoom değil optik zumunun fazla olmasına bakın
* vizörü (gözünüzle bakacağınız yeri) olması şart. mümkünse düzgün bir vizörü olsun
* odaklama noktaları ne kadar fazla olursa okadar iyidir
* şarj edilebilir pili olsun (kalem pillerden bahsetmiyorum)
* üzerinde size verdikleri lens özelliklerine ve markasına bakın ve mümkünse araştırın diğer hangi lens markalarıyla uyumlu diye

kısaca bunlar yeterli olacaktır.
  • erty_ksk  (22.04.14 14:40:56) 
Fotoğraf makinası bakarken nasıl bir makina olmalıdan daha çok "ben ne için kullanacağım", Benim istediğim özellikler ne?" soruları daha önemli.
Kısaca ne için kullanacağını, bütçeni vs. iletirsen yardımcı olabilirim.

  • ventruefox  (22.04.14 14:41:43) 
o karartma işi yazılımsal hallediyorlar. teknik değil


  • tanrı  (22.04.14 14:53:52) 
kompakt bir makine düşünüyosan verdiğin paraya değmiyor, 400 TL'ye canon mu nikon mu bir tane makine aldık ama iphone ondan daha hızlı ve daha güzel çekiyor.

yanımda taşırım, fotoğraf çekerim dersen o olmuyor, hep evde duruyor cihaz. eve alınan yürüme bandı gibi atıl bir şey olup cıkıyor, hevesini kırmak gibi olmasın.
  • sotw  (22.04.14 14:58:31) 
sotw haklı


  • tanrı  (22.04.14 15:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.