[]

Babamın iş ağını nasıl genişletebilirim? (Gümrük komisyonculuğu)

Arkadaşlar babam aşağı yukarı 30 yıllık gümrük komisyoncusu. Şu an 63 yaşında. Amcamın şirketinden ayrıldığından beri de bu işi serbest olarak yapıyor. Bu da takribi 4-5 yıllık bir süreç. Tabii eskiden bir şirketin çatısı altında olduğu için maddi imkanları daha genişti. Son 1,5 yıldır ise müşteri sayısı azaldığı için pek düzgün bir maddi geliri yok.

Ben bu işte babama nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. Babamın gümrük çevresinde tanımadığı memur, bilmediği kanun, gümrükten çıkaramayacağı mal yok. Babam ithalat veya ihracat yapmak isteyen ve müşterisi hazır olan, fakat gümrük kanunları vb. konularda sıkıntı yaşayanlar için bulunması zor bir rehber. Ve ortak çalıştığı bir kaç nakliye ve gümrükleme şirketiyle her türlü malı ithalat veya ihracat yapabiliyor.

Babamın bu yaştan sonra bir firmada çalışması mümkün değil, yapması gereken bu tip bağımsız rehberlik ve çözüm danışmanlığı. Zaten şu anda da bunu yapıyor. (Genelde rusyadan tarım ilacı ve hayvansal aşı ithalatı yapıyorlar, babamda o ürünlerin gümrükten alınmasını ve tarım bakanlığından gereken izinleri ayarlıyor)

Acaba diyorum bir web sitesi açsam, faydası olur mu? Oradan bize ulaşan olur mu? Nihayetinde bir şirket değil, şahıs. Kurumsal bir hava yakalayabilir miyiz? Gerçi ihtiyacımız olan öyle 10-20 tane müşteri değil, 4-5 tane olsa babama yeter de artar bile...

Bu konudaki fikir önerilerinizi bekliyorum...

Saygılarımla...

 
sadece bi fikir, yerli meyve sebze üreticileri(bahçe sahipleri,) ile iletişime geçip onlardaki ürünlerin ihracatında iş yapabilir. Bunları yurtdışına göndermek isteyen ancak ihracat ayağını tam bilmeyen çok insan var hatta alıcı ayarlayabilirse ki rusyayla çalışıyor diyorsun o tarafa çok meyve gittiğini biliyorum birlikte bu işi organize edebilir ve yapabilirsiniz.


  • erty_ksk  (22.04.14 14:11:33) 
ben sana çay veriyim sende ithalatini yap rusya yada neresi olursa .


  • jamswety  (22.04.14 15:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.