[]

Kedi Sahipleniyoruz! - İzmir

Merhaba Arkadaşlar,

Sevgilimle yeni çıktığımız evimize kedi alalım diye düşünüyorduk ki bugün gördüğümüz yavrular artık bizi karar vermeye itti ve bu akşam gidip göreceğiz.

Ancak, ilk kez kedi besleyeceğiz ve 1 mi yoksa 2 tane mi alsak emin olamadık. 2 kedimiz olsun istiyoruz ve bir tanesini sonradan getirmek problem olabilir diye düşünüyoruz. Ya da direkt 2 kedi ile başlamak çok mu gelir bize? Temel eğitim ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda güvenilir, bilinen bir kaynak vs. önerebilir misiniz?

Bir de Gaziemir ve Sarnıç tarafında bildik, güvenilir veteriner var mı?

0800 - 1900 arası evde kimse yok, yavrular uyuyup beklerler mi yoksa sorun olur mu?

Teşekkürler!

 
2 her zaman birden iyidir. hele kardeşlerse alışma problemi de olmaz gül gibi geçinip giderler.

bu da kaynak olsun diye benim sitem :) umarım işe yarar:

www.kedilerleyasam.com
  • passion rules the game  (22.04.14 10:38:25 ~ 10:42:18) 
Direkt 2 kedi ile başlamanızı tavsiye ederim, ben sonradan aldım ikinci kediyi ve alıştırmak çok zor oldu. İki kardeşi alabilirseniz en ideali olur. Yavrular günün çoğunu uyuyarak geçirir zaten, eğer anne sütünden kesilecek kadar büyüklerse sıkıntı olmaz, kendi aralarında takılırlar. Ama siz evde olduğunuz vakitler onlarla bol bol ilgilenin, küçükken ilgiye çok ihtiyaçları oluyor.


  • witcher  (22.04.14 10:43:56) 
öncelikle lütfen daha sonra herhangi bir sebepten kedicikleri sokağa atmayacağınızdan emin olunuz.
2 kedi birbirleri için daha iyi olacaktır ama ikisinin birden tüm sağlık ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden emin olunuz.
kediler herhangi bir sağlık sorunları olmadığı sürece evde yalnız kalabilirler, sıkıntı olmaz.
  • linwie  (22.04.14 10:46:12) 
Sevgilinizle ayrılma ihtimalinizi ve kedilerin en az 10 15 yıl yaşadığı gerçeğini göz önünde bulundurarak karar verin lütfen.


  • mutlusismankedi2015  (22.04.14 10:55:26) 
peki veteriner bilen yok mu? bilvet diye bir veteriner buldum ben ama iyi midir var mıdır bilen?


  • bu son olsun  (22.04.14 11:03:14) 
keşke bizdeki yavruları alaydınız, istediğiniz sayıda mevcut =)

şaka bir yana, sahiplenme davranışınız gayet güzel.. gene de, mutlusismankedi2015'nin söylediği gibi, kedileri sokağa atmadan, yaşamları boyunca onlara bakacağınızı da düşünün.. birkaç yıl sonra "çok mama yiyor, veteriner bakımları çok masraflı, koltuğu parçalıyor" diye sokağa bırakacaksanız hiç girişmeyin bu işe şimdiden..

bence de, baştan 2 kedi, sonradan kedi getirmekten daha iyi.. sonradan getirirseniz, evdeki kıskanabiliyor, kavga dövüş çıkabiliyor, birbirlerini sevmeyebiliyorlar.. özellikle şu anda kardeş olan yavruları alırsanız, daha mantıklı olabilir.. birbirleriyle oynarlar hem..

yok yahu, aynı saatler arası biz de kimse yok evde, bi' geliyoruz eve, uykudan yeni kalkılmış.. yavrular günün birkaç saati dışında hep uyur zaten.. yavru kedi alırken de, 40 günlükten büyük olanları sahiplenmeye gayret edin.. anne sütten kesmediyse ya da dişleri henüz çıkmadıysa o yavrulara evde bakmayın, bırakın anne baksın biraz daha..

edit: gaziemir ya da sarnıç'ta veteriner bilmiyorum ama üçyol'a geliriz derseniz, tanıdık ve çok da para istemeyen bir veteriner var bildiğim, orayı tarif edebilirim size..
  • lake of the hell  (22.04.14 11:58:20 ~ 11:59:24) 
Gaziemirdeysen parkta üç yavru kedi var anneleri terk etmiş onları alabilirsin. Baştan iki kedi al bence niyetin varsa, hatta üç al. Park devlet hastanesinin hemen altında.


  • Lim5  (22.04.14 12:55:48) 
Bu da resimleri editleyemedim db.tt


  • Lim5  (22.04.14 14:54:56) 
iki kedi çok iyi olur. daha sonra alırsanız yaş farkından dolayı anlaşmaları uzun sürebiliyor.

ben kedim altı yaşındayken bir yavru aldım, ortalık fena karıştı. :)

kedi sahiplenmediyseniz henüz, gönüllü olarak zor durumda kedileri sahiplendiren bir arkadaşım var, ona yönlendirebilirim.
  • jaaaccckkk  (22.04.14 16:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.