[]

Kan tahlili sonucum

Herkese merhaba
Kan tahlili yaptırdım fakat doktorun odası çok kalabalık olduğu için ilgilenemedi pek fazla. Değerlerim şöyle:

Demir (serum): 40 normal aralık (60-180)
Ferritin: 3,3 normal aralık (11-306)
TSH: 7,72 normal aralık (0,34-5,6)
T3: 2.42 normail aralık (2,3-3,9)
T4: 0,73 normal aralık (0,54-1,24)

Verdiği ilaçlar da şunlar: Euthyrox 25 mcg (her sabah aç karna), Ferro sanol duodenal (sabah-akşam aç karna)

Doktor hanım dedi ki, bir uzmana görün mutlaka değerlerine rağmen zayıf olman garip. Sizce bu ilaçları kullanmadan mı görünmeliyim, sonra mı?
Bu ilaçları önceden de kullanmıştım. Euthyrox' u kahvaltıdan 15 dakika önce kullansam iyi midir?
İki ilacı kullanırken aralarında ne kadar süre olsun? Çok çabuk acıkıyorum ve kahvaltı düzenim bozulmasın isterim.
Son olarak demir ilacının iştah açacağını söyledi hemşire. Bu ilacı önceden de kullanmıştım, ama günde bir tane gece yatmadan önce. Yine öyle yapayım mı?

 
merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

tiroid konusunu bilmiyorum ama demir eksikliği var yoğun şekilde bunun sebebine bakılmasında fayda var diye düşünüyorum. bir de demir bağlama değeriniz normal mi acaba. bu da önemli.
ilaçlara başlamadan ileri tahlil yaptırmak iyi olur çok gecikmeyecekse.


diğer konuya gelirsek: demir en iyi asidik ortamda emilir. o yüzden sabah aç karna ve kahvaltıdan 1 saat kadar önce içmek ideal durumdur. bu süreyi yaratamayacaksanız o zaman kahvaltıda asitliği giderici bir şeyler yememeye, süt, kahve, çay tüketmemeye dikkat etmek gerekli. akşam yatmadan önce de yine aynı şekilde dikkat ederseniz ilaçtan maksimum fayda sağlamış olursunuz.
demir ilacı iştah açacak diye de kendinizi şartlandırmayın.

-doktor vs. değilim-
  • icemint  (22.04.14 12:37:39) 
@icemint, teşekkür ederim. hekim arkadaşlar da yardımcı olurlarsa sevinirim.


  • dediysem dedim  (22.04.14 21:48:58) 
tiroit beziniz biraz az çalışıyor. o yüzden tsh birazcık yükselmiş, doktor da doğru bir tercihle euthyrox vermiş. 1 ay sonra aile hekiminize gidin, bir kontrol etsinler. zayıf olman çok da garip değil bence. yaşınızı bilmiyorum ama belki bir boyun ultrasonu için dahiliyeye gidebilirsiniz o kadar.

demir serum neden bakılır çözebilmiş değilim, ferritin de demir deposunu gösterir sadece. kansızlık var mı yok mu bilmiyorum yani. ama depo boş olduğunu düşünürsek ferrosanolu da kullanmanızda fayda var tabi ki.

guatr ilacını sabah alın ama demir çok farketmez akşam da olur sabah da. aç karnına olması önemli ama. eğer kansızlık yoksa sabah akşam almanızın gereksiz olduğunu düşünüyorum günde 1 yeterli. ama yoksa. var mı yok mu bilemem. bir iki değeri daha görmem gerekir.
  • fayfim  (23.04.14 00:08:16) 
@fayfim, çok teşekkür ediyorum. ben size rapor sonucunu tarayayım, olur mu?


  • dediysem dedim  (23.04.14 01:05:37) 
olur, elimden geldiğince değerlendirmeye çalışırım.


  • fayfim  (23.04.14 01:28:53) 
@fayfim, tahlil sonucumun tamamı ekte.


  • dediysem dedim  (23.04.14 20:05:15) 
kansızlığınız yok :) sadece demir depoları boşalmış. günde 1 kez, 2 kutu için ferrosanol yeterli olacaktır.


  • fayfim  (23.04.14 20:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.