[]

Özel Hastane Tetkik Ücretleri (İbretlik)

medipol hastanesinde benden birtakım tetkikler istendi. hepsi de kan tahlili şeklinde. yaklaşık 15 tahlil için hastanenin bana çıkardığı fatura: 1200 tl. üstelik bu sgk'lı tutar. korkmayın tabii ki yaptırmadım testleri. merak edip düzen laboratuvarına sordum, düzen'de yani sigortasız 50 tl olan tek bir tahlil medipol'de sgk'lı hastaya 70 tl. bu nasıl olabiliyor? başka bir özel hastane medipol'un 1200 tl paha biçtiği testlere 300 tl gibi bir fiyat verdi. başka bir özel hastane ise 110 lira dedi. bu nasıl iş?




 
Geçtiğimiz hafta aynısını yaşadım.uzun süredir mecburiyetten oraya gidiyordum.kesinlikle değiştireceğim.


  • sapkasiz cikmam abi  (21.04.14 23:15:04) 
Semtine göre değişiyor. İki ay önce MR için aldığım üç farklı fiyat: 700, 200, 100

Aynı hastane zincirinin farklı şehirlerdeki aynı ameliyat için arkadaşımdan istediği ücretlerin arasında 3500 lira civarı fark vardı. İstanbul - Samsun farkı.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (21.04.14 23:15:58) 
medipol gibi hastanelerde pazarlık odaları var. kimden ne koparsalar işte.


  • brkylmz  (21.04.14 23:38:51) 
Hamileliğimin ilk 7 ayı medipole gittim ilk zamanları istedikleri testlere sgklı 1500 tl istediler. Bende dışarda yaptırdım 370 tl ye sgksız hemde. bide suratsızdı dr. Okadar para veriyorum surat çekiyodum değiştirdim dr mu. Çok kazıkçı bir hastane


  • ayhsegul  (21.04.14 23:55:42 ~ 23:57:05) 
serbest piyasa, liberal ekonomi etc.


  • angina pektoris  (22.04.14 00:12:01) 
a sınıfı hastane, b sınıfı hastane olayıdır büyük ihtimalle.


  • fayfim  (22.04.14 00:23:32) 
selam, ayni durumu tecrube etmis birisi olarak tecrubelerimi paylasayim.

parayi verdikten sonra kesinlikle fatura isteyin, veremiyoruz gibi filan bir seyler diyecekler. vermek zorundasiniz diyin, neden istiyorsaniz derse sirkete gostermem gerekiyor dersiniz. faturada oldugunuz tetkikler yazsin ama kesinlikle.

sonrasinda bir dilekce doldurduk, buradaki bir avukat tanidigimiz yardim etti doldurmakta. onu iadeli taahhutlu yolladik hastaneye, bir gun sonra telefon ettiler, yanlislikla fazla almisiz. gelin paranizi alin diye.
  • fakyoras  (22.04.14 00:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.