[]

kullanılmayan banka hesaplarından ücret alınması

nedir bu olay tam olarak? ücret denen şey ne kadar? sözlüğe şöyle bi baktım da resmi açıklamayı filan göremedim. çok da zamanım yok özet geçebilecek olan var mı?

ayrıca garanti hesabını telefonla kapatabiliyor muyuz?


 
garanti hesabı internet şubesinden de kapatılıyor.


  • nick konusunda kararsizim  (21.04.14 15:13:53) 
ben başka bi amaçla akbank'ı aradım bugün ve vadesiz hesap bölümüne girince öğrendim böyle bi şeyin olduğunuç. hatta buraya yazacaktım kimse bilmiyorsa diye.

hareketsiz hesap ise telefonda tuşa basarak kapatabiliyomuşuz. o menüyü de rastgele duydum. sonra özet geçti sanal operatör. 2014 nisan ayı itibariyle ikinci yarıyıl hesap işletim ücreti alacakmış hareketsiz olsa bile.

heh resmi bişiler var, 26 nisan diyor: www.akbank.com
  • supergirl  (21.04.14 15:17:08 ~ 15:19:39) 
dogru olmadigi aciklanmisti bunun. hem zaten kullanmadigin hesap niye acik kalsin ki. kapatin gitsin.


  • a340  (21.04.14 15:17:36) 
www.tbb.org.tr


içerik:

"Hareketsiz Hesapların Bilgilendirmesi Hakkında
Kamuoyu Duyurusu
10 Nisan 2014
Bazı basın organlarında 9 – 10 Nisan 2014 tarihlerinde, “Kullanılmayan banka hesaplarına dikkat” başlıklı haberler yer almıştır. Haberlerde, bankaların kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerden hesap işletim ücreti alacağı, bu türlü hesapların 28 Nisan 2014 tarihine kadar kapatılması gerektiği belirtilmiştir.
Kamuoyunun daha doğru bilgilendirilmesini teminen aşağıdaki açıklama yapılmaktadır:
Bankalar, kullanılmayan hesaplardan müşterinin onayı ve bilgisi olmaksızın ücret alamamaktadırlar. Bankalar ile bireysel müşterileri arasında akdedilecek sözleşmelerin asgari unsurları, Türkiye Bankalar Birliği’nin 1 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemesinde belirlenmiştir. Buna göre, 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat hesapları ve diğer bankacılık ürünleri hareketsiz hesap olarak tanımlamıştır. Müşterilere bilgi verilmeksizin bu türlü hesaplardan ücret alınamayacağı hükme bağlanmıştır.
Bankaların, müşterilerine hareketsiz hesaplara ilişkin yaptıkları bilgilendirmeler bu düzenlemeden kaynaklanan ve 1 Eylül 2013 tarihinden bu yana yapılagelen bir uygulamadır. Düzenleme, müşterilerin haberdar olmadıkları hesaplarından ücret alınmasını önlemeyi amaçlamaktadır. Bilgilendirme, hareket görmeyen hesaplardan ücret alınacağını değil, bu hesapların kapatılması halinde ücret alınmayacağı hususunda müşterilere bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Uygulamaya ilişkin herhangi bir süre kısıtı yoktur. Müşterilerin, bankalardan aldıkları bilgilendirme içerikli mesajları dikkatli şekilde izlemeleri ve değerlendirmelerinde yarar görülmektedir.
Saygılarımızla,
Türkiye Bankalar Birliği"
  • neyleyim  (21.04.14 15:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.