[]

Saç yıkama hakkında...

Çok uzun oldu vakti olmayan okumasın okuyanlarada teşekkürler

Şimdi herkese iyi günler dileyerek başlayayım,
Ben erkekler için uzun sayılacak saça sahibim (bazen topluyacak kadar), her neyse şimdi genellikle hergün duş almaya calışıyorum alamassamda sadece saçlarımı yıkıyorum, bununla birlikte;
1-Saçıma çok ya da az ne kadar şampuan sürsem ilk seferinde köpürmüyor arkadaş mutlaka 2 kez en az gerekiyor ilginç olan 2. Seferde azcık fındık kadar bile alsam heryer köpük köpük sabun oluyor nedendir bu black magicmi?
2-Şampuanı 2 kerede olsa az kullanırım (cimriliktenmidir nedir) ama hayatımda şampuan bitirebilmiş değilim geçen sene aldığım 700 ml lik duruyor bi tane 360 lık yarım şimdide tavsiye üzerine elseve kırmızı beyaz a geçtim 360 3-4 haftadır buda bitmeyecek gibi bitiren varmı neden ben bitireniyorum
3-dax supergro kullanıyorum 1-2 haftadırda 3-4 kez yıkamayla anca çıkıyor meret ama gün içindede hemen yağlanıyor normalde saçım 2-3 günde yağlanır benim bu normalmidir daxımı suçlıyım yada daxı bırakıyımmı (bilmeyenler için daxın kremi olan saçı besleyen ve hızlı uzamasını sağlayan bişi wax değil yani)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

İyi günler!

 
1- saclar yaglandigindandir, ilkinde yagi gider ikincisinde kopurur
2- ben de az kullanirim hep, 700ml kadar buyuk almiyorum ama ben, kucuklerden aliyorum bitiyor. 2 ayda bitiyor genelde.
3- bilmiyorum.
  • fakyoras  (21.04.14 14:04:06) 
Köpürmesi şampuanın silikonlu, parabenli vb. zararlı kimyasallarının çokluğuyla ilgili. (Düzeltme: Sülfat ile ilgiliymiş)

Bebek şampuanı kullan çünkü en zararsız şampuan bebek şampuanı. Daxını da sür ama dax sürdüğün günler saçını yıkamayı ihmal etme.

İlave/Edit: Sakın saçını sabunla yıkama. Kazık gibi olur. Kaşıntı ve kepek de yapabilir.

@patricia kitten Bilmeden sallamayalım demen hoş olmadı ama düzelttiğin için sağol.
  • m e l t e m  (21.04.14 14:13:20 ~ 15:16:01) 
uzun saçlı bir erkek olarak hemen cevaplayayım:

1- +fakyoras, tamamen yağdan o.. ilk yıkamayı sabunla da yapabilirsin, ikinci yıkamada daha fazla köpürür saçların böylece..

2- belki de çok çok az kullandığın için olabilir, ben 2-3 ayda bitirebiliyorum.. saç kremi daha sık bitiyor..

3- dax ne, bilmiyorum, saçın hızlı uzamasını sağladığını da sanmıyorum ama saçı yağlandırdığını söylüyorsun.. wax da böyle, jöle en beterleri; saçın kırılma sebebi.. saçının fazla yağlanma sebebi bu sürdüğün şey olabilir.. saç kremi ve şampuan haricinde, gliss'in birkaç saç besleyici spreyi var, onları deneyebilirsin..
  • lake of the hell  (21.04.14 14:32:56) 
@m e l t e m
köpürme olayı şampuandaki sürfaktanlarla ilgili, sodium lauryl sulfate/sodium laureth sulfate/cocamidopropyl betaine gibi. bunların hepsi hindistan cevizi yağının işlenmesi ile elde ediliyor. silikonla parabenle hiçbir alakası yok, bilmeden sallamayalım. bebe şampuanında da aynı sürfaktanlar var.

@kilimanjaro
1) ilk seferde şampuan saçının yağını alıyor, o sırada fazla köpüremiyor. ikinci seferde artık saçın yağdan arındığı için daha kolay köpürüyor. yanlış bir şey yok.

2) iyi yapıyorsun gereksiz yere avuç avuç şampuan boşa atık suya gitmiyor, doğaya karışmıyor.

3) dax saçı uzatmaz. hatta bir tüyo vereyim, dışarıdan sürdüğün hiçbir şey saçı uzatmaz. saç diplerine masaj ve beslenme ile ancak olur o iş.
  • patricia kitten  (21.04.14 14:54:43 ~ 14:58:00) 
Öncelikle tikler geç geliyor çünkü çalışırken bakamıyorum sağolun cevaplar için hepinize

Çok sağolun cevaplar 1 ve 2 yi çözmemi ve rahatlamamı sağladı fakat 3 yanlış anlaşılmış dax sadece wax yada briyantin üretmiyor bu bir krem dax supergro diye aratın hatta gönderiye resim koyayım... Bakın...

Yani demem o ki krem yağlanmayı arttırırmı yoksa benim kremdemi sakatlık var soru buydu her krem yağlanma yaparmı durulama gerektiren...
  • kilimanjaro  (21.04.14 23:33:28) 
Dax supergro yerine barselino yağı denen bir şey var, ben onu kullanıyorum sizde deneyebilirsiniz. 1 ve 2'ye zaten cevap gelmiş ama tavsiyem saçınızı her gün değil de 2 günde bir falan yıkamanız. Yağlanıyor diyeceksiniz ama saçın kendi yağına da ihtiyacı var(diyorlar), belli bir süre sonra saçınız alışır, ha tabi kişisel tercihler söz konusu burada ona bir şey diyemem.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (21.04.14 23:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.