[]

Yavru Kedileri Sahiplendirme 3

Rica: Moderatörlerden ricam, bu duyurunun bir süre yukarıda kalması

Edit: 3 yavrunun şimdiki hallerinin fotoğrafları da bunlar: imgur.com

Önceki duyurularım şunlar: eksiduyu.ru , eksiduyu.ru ve eksiduyu.ru

Kediler şu anda 40 günlük kadar oldular.. 2 aydan önce vermek istemiyorduk ama bazı değişkenler oldu, artık zorunda kaldık, diyebilirim.. Bu yüzden bu yavrular ne kadar çabuk yuvalanırlarsa, içimiz o kadar rahat olacak..

Öncelikle 2 aylıktan önce vermeyi istemiyorduk da neden şimdi vermek için yanıp tutuşuyoruz, fikrimiz değişti, onu açıklayayım.. 2 sebebimiz var; ilki veterinerin "2 aylığı beklemenize gerek yok, anneleri sütten kesmeye başlamıştır onları, dişleri çıktığı için anneleri fazla emdirmez onlara artık, 40 günlükten sonra verebilirsiniz" demesi.. Ben 2 aylıktan önce annelerinden ayırmama taraftarıydım ama madem böyleymiş durum, verebiliriz.. İkincisi ve bugün ortaya çıkan sorunsa, mahalledeki erkek kedilerin yavruları öldürme çabaları.. Önceden, yaptığımız koliyi koyduğumuz bahçede görmüştüm birkaç kere, kolinin çevresinde dolanıyorlardı.. Mama ya da su için geldiklerini düşünüyordum.. Bugün tam olarak anladım durumu.. İşe öğleden sonra gidecektim, evde takılıyordum.. Bahçeden koli devrilme sesi geldi, "nasıl bir oyun oynuyor zırtapozlar?" diye baktığımda, kolinin hemen önünde en cılız yavruyu bir erkek kedinin ağzında gördüm, yerlere kan akıyor, yavru can çekişiyordu.. Bir şekilde ağzından kurtardım ama yavru ne yazık ki gözlerimin önünde kıvrana kıvrana öldü.. 4 yavru olduklarını düşünürsek, 3 kere daha böyle olaylar yaşayabiliriz en az.. Bu yüzden de, bir an evvel bu yavruları sahplendirmemiz gerekiyor.. Şu an itibariyle durumumuz bu..

Önceki duyurularımda yavrulardan 2'sinin gözlerinde problem olduğunu yazmıştım, onu hallettik.. Ölen yavru en cılızı ve en problemlisiydi ama o da yavaş yavaş toparlanıyordu, olmadı.. Elimizde kalan 3 yavru sahiplendirilmek için bekliyor yani..

Yavrular İzmir Üçyol'da, daha önce de belirtmiştim.. En geç bu haftasonuna kadar sahiplendirirsek süper olacak.. İlgilenenler bana buradan ya da ekşi sözlük üzerinden ulaşabilirler, iki mecrayı da sık kullanıyorum, cevap veririm hemen..

İlginize şimdiden teşekkür ederim..

 
bu tatlı belalar başına kaldı bence:)

içlerinden bi tanesinin öldüğünü sonradan okudum ah canım.

www.sahibimolurmusun.org
  • nick konusunda kararsizim  (21.04.14 12:52:30 ~ 12:58:15) 
@nick konusunda kararsizim, başıma kalırlarsa teker teker avlanacaklar mahalenin erkek kedileri tarafından.. yoksa kalsınlar tabii, madem bulamıyoruz sahiplenecek birini, biz bakmaya çalışırız büyüyene kadar..

verdiğin siteye göz gezdirdim.. pek umut verici değil ama denemekte fayda var tabii..
  • lake of the hell  (21.04.14 13:01:53) 
evet çok başarılı değil ama link olarak sosyal mecaralarda paylaşabilirsin belki bilemedim. çok üzüldüm yaa.


  • nick konusunda kararsizim  (21.04.14 13:03:43) 
@nick konusunda kararsizim, biraz karıştırdım ama ilan veremiyoruz sanırım.. blog değil mi burası? yorum yapma gibi bir şey de yok..

zaten facebook'ta da paylaştı bir yazar, sağolsun.. en azından oradan bir şey çıkmasını bekliyorum..

facebook'ta paylaşılan sayfa bu: www.facebook.com (soldaki ilk ilan bu kediler)
  • lake of the hell  (21.04.14 13:18:04) 
ilanı bir de aşağıda ki sitelerde paylaşmayı deneseniz?

www.facebook.com
www.facebook.com
www.facebook.com

burası da belki sizi yapılacak başka bir şey varsa yönlendirebilir.

izcev.blogspot.com.tr

sahibimolurmusun'a mail attım bilgi gelince paylaşırım.
  • nick konusunda kararsizim  (21.04.14 15:01:25) 
öldürülen yavru kedinin cinsiyetini hatırlıyor musunuz? erkek miydi. erkek kediler genellikle erkek yavru kedileri ileride kendilerine rakip olmasın diye öldürürler, dişi yavru kedilere dokunmazlar çok.

ikinci not: anneyi kısırlaştırabilirseniz şu aralar(süt vermesini engellemeyecektir) erkek kediler yavrulara yaklaşmayacaktır, anneyle çiftleşmek adına yavrularını öldürüyorlar ki kızgınlığa çabuk girsin.
  • kaymaktutmayansicaksut  (21.04.14 15:25:10) 
@kaymaktutmayansicaksut, en başlarda diğer kardeşlerine göre çok cılız olduğu için ve kafası da diğerlerinden daha küçük olduğu için dişi olduğunu düşünüyorduk.. sonradan erkek olduğunu anladık.. eğer durum yanızca erkek yavrular için tehditse, tamamının erkek olma olasılığı da var.. 1'inden emin değiliz, diğer 2'si erkek..

annenin kızışmaya bir an önce girmesi için erkek kedilerin yavruları öldürdüğünden haberdardık ama hiç de böylesinin olacağını hayal etmemiştim açıkçası.. anneyi şu anda kısırlaştıramadık, kısırlaştırmak istiyoruz elbette..
  • lake of the hell  (21.04.14 15:43:52) 
yavruların hepsini sahiplendirdik.. akşam saatlerinde eylul ve eeeh geldiler, birer ikişer yavru alıp gittiler.. biz de yüreğimize oturmuş bir boşlukla kalakaldık.. bu kadar kötü olacağımı hiç düşünmemiştim..

gene de, amaca ulaştığımız için eylul ve eeeh'e çok teşekkür ederim.. umarım bizden daha iyi bakarlar yavrulara..
  • lake of the hell  (22.04.14 23:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.