[]

Rusça öğrenmeye karar verdim

Peki tavsiye edebileceğiniz kurslar?

İstanbul Avrupa yakası tercihimdir, ama en iyisi Anadolu yakasında bir yer derseniz o da kabulüm.

Ek olarak, İngilizce ve Almanca biliyorum. Şu durumda yeni bir dil olarak Rusça öğrenmek mantıklı mıdır? Bu konuda da görüş ve tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler.

 
Beyoğlu'nda Rus Kültür ve Dayanışma Derneği'ne gitmiştim 2,5 - 3 sene kadar. Öğretmenlerin hepsi Rus ve Türkçe konuşabiliyorlar. Fakat Rusça'ya zaman ayıramayacaksan hiç başlama derim. Gerçekten çok zor ve adamaakıllı konuşabilmek için Rusça konuşulan bir ülkede baya bir süre yaşamak gerek. Fakat ne kadar zor olursa olsun bulmaca gibi dildir , çalışması falan çok zevklidir.


  • pinkman1  (21.04.14 10:51:17) 
senin yerinde olsam ispanyolca öğrenirdim hem çok zevkli hem de dünyada ingilizceden sonra en çok konuşulan dil, ruşça zor olabilir ve belli yerlerde konuşuluyor.


  • buiret  (21.04.14 10:59:51) 
Eski sovyet ulkelerinde hala rusca ogretiliyor. Devlet yurdundayken gurcu, moldovalı ve kazak oda arkadaslarım rusca muhabbet ederlerdi hep.

İstanbulu bilmiyorum. Calısma kitabı olarak ataol behramloglu'nun "50 derste Rusça" kitabı iyi

Kolaylık acısından bakıyorsan ingilizceden sonra herhangi bi latin dilini ogrenmesi daha kolay tabi rusca yerine
  • buhebu  (21.04.14 15:20:11 ~ 15:23:52) 
online olarak görsel ve işitsel materyal kullanılan bir web sitesi hizmete giren dildir. web sitesi yeni açılmış olup her gün en az 1 ders görsel ve işitsel içerik sağlanarak güncellenmeye devam edecektir. kiril alfabesinden başlayarak kelime, dil bilgisi, testler, işitsel telafuz örnekleri, işitsel ve görsel diyaloglarla devam ederek rusçaya dair en geniş konu anlatımlı bir web site olmayı amaç edinerek tarafımca yapılmıştır :)

girin, kullanın, kullandırın :) eleştirilerinizi yeşillendirerek bana iletebilirsiniz. şimdiden teşekkürler :)
  • ironiden anlamayan dunyasiz  (02.10.14 14:05:55) 
Türkiye'deki kursların hepsi para tuzağı. Rusça'nın aktif konuşulduğu bir ülkede kursa yazıl. Buradakilerden daha ucuza gelir.


  • nikator81  (17.10.15 00:00:23) 
türkiyede bir kursa dünyanın parasını vermek yerine rusyada 1500-2000 dolara bir yıllık kurs görebilirsin. üstelik sürekli ruslarla muhatap olmak zorunda kaldığından daha fazla katkı görebilirsin.


  • kallesnikof  (17.10.15 00:07:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.