[]

ilk defa uçağa bineceğim. nasıl oluyor ki bu işler ?

dostlar çarşamba günü sabah'ına biletimi aldım. gidiyorum. ama hiç uçağa binmedim.
havalimanına gidince yurtiçi hatlara git dediler ya sonrası ? online check-in nedir candır diyorlar. uçakta yer seçebilmek için lazım sanırsam. pegasus ile gidiyorum. bi yardım ağalar ?



 
havaalanına gidiyorsunuz. yurtiçi giden yolcu kapısından giriyorsunuz. sonra bilet aldığınız havayolu bankosunu buluyorsunuz. zaten onlar sizden kimlik rica ediyorlar. size bir uçuş kartı veriyorlar, bir de koltuk atıyorlar size. sonra valizinizi alıyorlar. uçuş saatini bekliyorsunuz...

eğer online check in yaparsanız koltuğunuzu kendiniz seçersiniz ama valiz varsa online check-in koltuk haricinde bir işe yaramıyor sanırım.
  • kırmızıkaşekaban  (21.04.14 10:06:32) 
pegasusta koltuk seçimi ekstra ücrete tabiidir.
online checkin yapabilirsiniz ama rastgele koltuk verilir. online checkin yapacaksanız uçuş kartınızdan "mutlaka" çıktı almanız gerekli.
eğer bavulunuz yok ise kontuarla uğraşmanıza gerek kalmaz online checkin yaparsanız.

eğer oturacağınız yer ile ilgili "koridor olsun, önlerden olsun" vs demek istiyorsanız kontuarda yaptırın checkininizi. bavul varsa zaten bavulu teslim için kontuara gitmek durumundasınız. burada bavula bir etiket yapıştırırlar, aynı etiketten bir tane de size verirler. o etiketi kaybetmeyin, normal şartlarda hiçbir işe yaramaz ama bavulun kaybolması ya da aynı bavuldan başkasında da olması durumlarında önem arz edebiliyor.



şimdi baştan alayım.
uçuştan en az bir saat önce havalimanı yurt içi kısmına gittiniz. duvarda kocaman bir pano var. oradan uçuşunuzu bulacaksınız ve hangi kontuarda sizinle ilgili işlem yapılıyor onu öğreneceksiniz, kontuara gideceksiniz. kimliğinizi vereceksiniz. bavulunuzu tartacaklar. 15kgdan fazlasına ücret alır pegasus. (kabin bagajı için de 8kg olması lazım) neyse buradan uçuş kartını alacaksınız, bavulu vereceksiniz.
sonra kapıların olduğu kısma geçmek için güvenlik kontrolden geçeceksiniz. yanınızda suyunuz varsa için. ya da atmanız gerekecek. (sıvı sokamıyoruz) kontrolden geçin. kontrol sonrası şimdi su(ya da başka içecek) alabilir ve o içecek ile uçağa girebilirsiniz. uçağınızın hangi kapıdan kalkacağını öğrenip o kapıyı bulun. civarlarında bir wc kestirin gözünüze :) oturacak bir yer bulun. uçuş vaktini bekleyin. uçuşlarla ilgili bilgilerin yazıldığı panoyu ara ara kontrol edebilirsiniz. olası bir kapı değişikliği ya da rötar varsa diye. gerçi anons da ederler.

pegasusta ikramlar ücretlidir.
kahvesi güzeldir.
aklıma gelenler bunlar.
  • neyleyim  (21.04.14 10:23:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.