[]

Arabayla İstanbul'dan Ankara'ya gitmek

İlk kez şehirlerarası yola çıkacak, araba kullanmaya başlayalı 1 sene olmamış birisine tavsiyeleriniz neler? Sizce erken mi?




 
Ben ilk sehirlerarasi yolculugumu hatirliyorum da biraz yorucuydu.onun disinda rahatti.yolda seni kenara itmeye calisan buyuk araclara,kamyonlara vs.dikkat et.bol bol dinlen.telefonla vs ugrasma.e tabiki bi de arabani kontrol ederek cik yola.


  • safsafinaz  (21.04.14 07:35:50) 
Otobusun iki saat 15 dakikada aldigi yolu yaklasik 3 saatte almistim ilk seyahatimde. Bol bol mola ver, onun disinda sehiricinden daha zor degil. Aracini kontrol etmeyi unutma, kimseyle dalasma.


  • njtbcrn  (21.04.14 07:46:43) 
Ben ilk adamakıllııyolumu şehirler arası yapmıştım. Bi sorun olmadı. Ama ben o yolu bin kere gidip gelmiştim. Bir gün önceden kafamda kurguladım. Bak şöyle böyle yapıcam orada şunvirajda şöyle yapayım diye rahattım yani. Sol şeritte kalma fazla. Lan ben bunyolların kralıyım diyip artistlik de yapma. Sakin sakin güzelce sür arabanın. Böyle böyle cesaretlenirsin işte.


  • kablelvuku  (21.04.14 07:53:09) 
Genelde şehirlerarası şoförler şehir içindekilerden daha saygılı. Yollar da geniş ve düzgün. Dolayısıyla bir sorun yaşamazsınız. Sadece sıkılmamak için bir yol bulmanızı tavsiye ederim. Kafanıza göre şarkı vs. Yorgun hissettiğinizde mola verin dendiği gibi. Ki zaten çok uzun bir yol değil. 20 kere mola vermenize gerek yok. Yanınızda harita olsun. Varsa navigasyon veya akıllı telefon uygulaması işe yarar. İstanbul-Ankara yolunda navigasyona ihtiyaç olmaz ama genel olarak işe yarar.


  • onexey  (21.04.14 08:24:53 ~ 12:37:27) 
hiç hesaplamadığın kadar kolay geçer. otobanda kendini kaptırıp hız yapma yeter.


  • pisekar v2  (21.04.14 08:35:00) 
Hız sınırlarına dikkat et, ceza yeme boş yolu görünce.


  • arnold schwarzeneger  (21.04.14 08:46:06) 
Müziğini ayarla
Termosa kahveni yap
Tekerlerinin hepsini kontrol et, şişir.
Silecek suyunu doldur.
Yağını kontrol et.
Emniyet kemerini tak.
  • tanrı  (21.04.14 09:02:47) 
1) yolda hayvan gibi radar var 130u geçme. ankara gişelerinin hemen dibine radar koydular gişelere girerken yea geç fren yaparım deme adam akıllı yavaşla önceden. ayrıca o rampada sol cepte de her zaman radar vardır yokuş diye gaza gelip basma. bolu tünelinde hiç basma. otobandan çıkınca bir süre çevre yolunda gideceksin orası da radar dolu.
2) sollama yapacağın zaman hariç sol şeride çıkma. saniyeler içinde kıçında bitecek mercedes ve bmwler oluyor nereden geldiğini anlamıyorsun. çok yavaş gitmiyorsan sağda da gitme. kamyonlar insanda gereksiz stres yaratır.
3) uzun yol dikkat ve konsantrasyon işidir yorulduğunu farkedersen anında gir bir yere çay kahve iç yüzünü yıka. kendine gelmeden arabaya binme.
4) kamyonlara saygılı ol
5) farlarını yak, sinyallerini yol boşsa da aksatma (unutma otobanda 250 ile giden hayvanlar her zaman olacaktır)
6) yolda çalışma var mı bilmiyorum ama yol daralıyor karşı şeride geçiyor gibi işaretler görürsen dikkatli ol her an yolun ortasındaki bir kukaya çarpabilirsin.
7) ankara trafiği istanbul'dakinden biraz daha gariptir. dinamiklerini bilmeden her yere kafanı sokma
  • argent dawn  (21.04.14 11:13:46) 
yanına hoşsohbet birini al,
canın istedikçe mola vermekten çekinme,
ilk şehirlerarası yol deneyiminden önce arabaya bi baktır.

zaten yol rahat, dümdüz gelirsin.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (21.04.14 11:15:35) 
Bir kamyon veya tırın solundan geçeceğin zaman/sollama yapmadan önce, sellektör yap.
Mecbur kalmadıkça sollama yapmamaya çalış.
Yokuş aşağı giderken boşa alma/debriyaja basılı tutma. Bir rampa hangi vitesle çıkılırsa o vitesle inilir.
Güzel bir cd/şarkı listesi hazırla.
Bol şans.
  • ventruefox  (21.04.14 11:33:52) 
yukarıda ki gibi sürmeyi bilmeyenlerin önerilerini dikkate alma :)


  • tanrı  (21.04.14 14:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.