[]

kürk mantolu madonna

bu kadar bahsedilen önerilen vs derken başladım bitirdim ne çok beğendim ne de zamanıma acıdım ikisinin ortası ara ara sıkıldım hatta. ben mi bir şeyleri kaçırdım yahu ?




 
ben de okudum, beğenmedim. yalnız değilsin.


  • Alt4y  (21.04.14 00:57:37) 
o kitabı okurken ben de çok zorlandım, çok da uzun zaman aldı ki kitap okumayı severim. içime sinmedi nedense o kitap benim, fazlasıyla sıkıldım. aynısını aylak adam'da yaşıyorum şimdi de. yarısını okudum, gerisine elim gitmiyor bile. yalnız değilsin.


  • devilred  (21.04.14 00:57:43) 
ben de beğenmedim fazlaca şişirilmiş geldi bana da


  • ruffles  (21.04.14 00:58:37) 
belki kaçırdığın şey anlatım biçimi ve duyguyu yansıtma biçimi. bende okuduğumda çok duygulandım etkilendim. bittikten sonra ise sonuç ne diye düşünmeden edemedim. olaylar ve kurgu çok da etkileyici değil.


  • dogrupusula  (21.04.14 01:04:00) 
kesinlikle en başarılı kitabı değil.kuyucaklı yusufu daha çok sevmiştim.işte populerizm rüzgarı esmeyegörsün böyle durumlar çıkıyor.


  • enginornek  (21.04.14 01:08:29) 
Nasıl olur? çok kitap okuyan birisi değilim ama bu kitabı okuduğumda resmen tutuldum.

---buradan sonrası spoiler---
Sayfalar boyunca bir hikaye anlatan bir adam var, sayfalar boyunca bir şeye inanan bir adam var, raif efendi... o kadar sayfa boyunca hak verdiğin bir adamın 4-5 sayfada nasıl haksız olduğunu öğrenince göğsünüze bir yumruk oturmadı mı? hikayeleri tek taraflı dinlemenin meğer ne kadar yanlış olduğunu anlamadın mı bu kitabı okuduktan sonra? meğer hikayenin diğer tarafını hiç dinlememişiz bizde, anlamadan yorum yapmışız raif efendi gibi buna inanmışız, niye dinlemedik biz diğer tarafı demedin mi hiç bu kitabı bitirdiğinde? her şeyi geçtim tarihte bir yolculuk yapmadın mı bu kitabı okurken? bir gurbetçinin neler yaşayabileceğini öğrenmedin mi? ya onu da bırak şu paragrafı okuduğunda küfür etmedin mi raif efendi'nin yıllar boyunca kafasında kurduğu şeylere?

"On seneden beri belki boşuna yere herkesten kaçmışım, insanlara inanmamakta haksızlık etmişim. Aramış olsaydım, belki senin gibi birini bulabilirdim. Her şeyi o zaman öğrenmiş olsaydım, belki zamanla alışır, seni başkalarında bulmaya gayret ederdim. Ama bundan sonra her şey bitti. Asıl büyük ve affedilmez haksızlığı sana karşı yaptıktan sonra, hiçbir şeyi düzeltmek istemiyorum. Senin hakkında verdiğim yanlış bir hükme dayanarak bütün insanları suçlu tuttum; onlardan kaçtım. Bugün hakikati anlıyorum; fakat nefesimi ebedi bir yalnızlığa mahkûm etmeye mecburum..."

genelleme yapmak istemiyorum ama bu kitaptan etkilenmeyecek, bu kitabı beğenmeyecek kişi bence bu kitabı okurken bir şeyleri eksik yapmış,yaşamış kişidir.
  • ivre  (21.04.14 01:13:42) 
herkesin bir kitaptan etkilenme derecesi aynı olmayabilir. üstte bir arkadaş da yazmış, kuyucaklı yusuf da çok iyidir mesela. içimizdeki şeytan da iyidir. ama en fazla "piyasa" olan kitap bu olduğu için sanki herkes beğenmek zorundaymış gibi bir algı oluşuyor.

ben çok beğendim misal ama dediğim gibi sizin bir kitaptan beklentinizi karşılamamış olabilir, gayet normal.
  • rectoa  (21.04.14 01:33:42) 
her yazar herkese göre olmayabiliyor.
ben de ihsan anar'a büyük hevesle başlamıştım ama kitapları sözlüksüz okunmuyor, soğudum bıraktım.

  • reverse engineer  (21.04.14 02:16:47) 
ben o kadar çok etkilendim ki raif efendi ve benzerleri sünepelerden nefret ediyorum. yaşadıkların sana az, çok az çektin sen diyorum.

sokakta birini gösterseler işte raif efendi budur, gider çelme takar, döverim. öylesine nefret yani.
  • mea maxima culpa  (21.04.14 02:52:40) 
Ben de çok etkilenmemiştim ama daha sonra tekrar okurum, anlamadım sanırım gibi oldum. İki arkadaşım bitince ağladıklarından bahsetmişmerdi.


  • phoenixboy  (21.04.14 04:49:13) 
Olabilir, ben mesela bu kitaba aşigim.


  • nick konusunda kararsizim  (21.04.14 08:35:48) 
kötü diyemem ama bence aşırı abartılmış.


  • hatersgonnahate  (21.04.14 11:33:00) 
herkes aynı tarzı, aynı anlatımı sevmez doğaldır.

benim için çok ilginç bir kitap olmuştur misal kürk mantolu madonna. başlarında sıkıldım sonraları çok çabuk aktı falan ama kitap bittiğinde çok hoş bir duygu kapladı beni. etkilendim ama konusundan mı anlatımından mı onu hala kavrayamadım, bu yüzden ilginç geldi zaten.
hemen aynı şey aylak adam için de geçerli. anlatımı, tahlilleri, konusu benim için çok güzeldi.

hatta bu kitaplardan sonra türk edebiyatına başladım yavaştan.
  • uzunuzunilgi  (21.04.14 11:40:01) 
bazı kitaplar için belli bi edebiyat zevkinin oturmuş olması gerekir. gazap üzümleri mesela ? herkesi açmaz. yani inan o kürk mantolu madonna'dan alıntı yapanların çoğu kitabı adam akıllı okumamıştır. kitap baştan sona yalnızlık, huzursuzluk temasıyla örülü. ortada ne gerçek aşk var, ne başka bir şey. tamamen betimlemeden oluşuyor diyebilirim.
ve tabi sevmek zorunda değilsin, herkesin okuma keyfi farklıdır. yine de popüler olanlara düşman olmayın, bazıları gerçekten iyi.

  • al-se  (21.04.14 17:45:39) 
sünepe, korkak Türk erkeğini anlattığı için kendilerini Raif beyde bulup aşık olanlar var :(


  • mea maxima culpa  (21.04.14 22:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.