[]

milletteki liverpool hayranlığının sebebi?

internette, işyerinde bakıyorum herkes aynı. tatmin edici bir cevap da alamıyorum.




 
bu ülkede 30 milyon fenerbahçe, 25 milyon galatasaray 20 milyon beşiktaş taraftarı var.

kalanları da liverpool'luymuş.
  • [silinmiş]  (20.04.14 14:31:16) 
karakterli, şekilli, köklü bir geçmişe sahip bir takım liverpool. bu tip takımlar, özellikle de başarılı olduğu zaman daha çok sevilir çünkü onların başarı elde etmeleri de daha özel görünür milletin gözüne. arap parasıyla milyar dolarlık transferler apan "dünya devleri"nin karşısına dikilince liverpool herkes livırpulcu oldu.

aynı şey atletico madrid, dortmund, fiorentina gibi takımlar için de geçerli. tamam liverpool da transferleri bağışlarla yapmıyor, elbette ki bu sektörün bir parçası ama daha sempatik geliyor işte insanlara.

ben göğüs reklamları ve formaları değiştiği zamandan beri ısınamıyorum liverpool'a ama şampiyon olurlarsa çok sevineceğim. güzel takım liverpool, şirin takım liverpool.
  • pescador  (20.04.14 14:39:43) 
işçi ve orta direk takımı.


  • kup tuz  (20.04.14 14:46:56) 
kup tuz +1

ayrıca hayatımda ilk gittiğim maç liverpool'un bir dostluk maçıydı. dostluk maçında bile ciddi bir tezahürat vardı, şiddet-küfür vs. ise hiç yoktu.

stadyum girişine şu minvalde bir yazı asmışlar: "homofobi, küfür ve şiddet bu stadda ayaklar altına alınmıştır."

futboldan zerre anlamadığımı, bir erkek olarak çok da bayılmadığımı söylemeliyim.
  • sevgikusunkanadinda  (20.04.14 14:59:14) 
çünkü gerrard.


  • xenophobe  (20.04.14 15:01:13) 
(bkz: futbol romantizmi)
yukarıda açıklanan sebeplerden dolayı belirli bir kitle geçmişten bugüne liverpool sempatizanı olageldi. bu kitleden gören diğer kitle de gerek marjinal takılmak olsun, gerek bahsettiğim romantizmine kendini yakın görmek olsun; destekler oldular bu takımı. sadece liverpool değil aslında; napoli, celtic, ajax gibi takımlar da benzer temel kitle tarafından benimsenmiştir. liverpool'un daha fazla kitlelere yayılması başarılı bir takım olmasından kaynaklanıyor. neticede yakın dönemde şampiyonlar ligi şampiyonu oldular ve ingiltere'nin en çok şampiyon olan 2. takımı. uzun senedir şampiyon olamamaları da bizim insanımızın sevdiği mağdur edebiyatının mutlu sonla bitmesi olacağı için bu kadar popüler hale geldi liverpool'u desteklemek.

  • baba jo  (20.04.14 15:10:37 ~ 15:10:57) 
Isci takimi olmasi birinci sebep bence.

Not: 3 yil hackneyde yasamis koyu bir arsenalsporluyum.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (20.04.14 16:13:38) 
90larda robbie fowler hayranıydım o zamandan beri severim.


  • partizan  (20.04.14 16:20:37) 
İstanbul'daki CL finali de büyük etken.


  • squarrel  (20.04.14 16:55:15) 
bu tip takımların başarılı olduğu zaman destekçilerinin türemesi garip değil de, "taraftar"larının, "ben 6 yaşımdan beri livırpulcuyum ulan"ların çıkması ilginç.

belli bir kitleyi temsil eden, liverpool'la benzerlik gösterebilecek yüzlerce hatta binlerce futbol kulübü var. bunların desteklenmemesinin, bilinmemesinin sebebi başarısız olmaları. dün dortmund'u destekledik, bugün atletico madrid ve liverpool'u destekliyoruz, yarın bir gün ternana serie a'ya çıkıp da juve'nin peşine takılırsa ternana'yı da destekleriz.

çünkü bu herifler bazı sebeplerden ötürü sempatik geliyor ve onlar şampiyonluk yarışına girdiğinde, "hadi lan olsun bari" diyoruz. bunda bir gariplik yok. ama son 5 yılda iki tane liverpool maçı izleyen, liverpool kadrosundan 3 tane adam sayamayan tipler "canım livurpulum zaten çok severdim" dediği zaman ilginç oluyor biraz.

ha ama netice itibariyle birisi liverpool'u ya da chelsea'yi destekliyosa bize bok yemek düşer, belki herif gizli gizli takip ediyodur bütün sezonu, bize düşmez onun taraftarlığını değerlendirmek, bana ne amk. sadece ilginç bir görüntü oluyor karşılaşan için.
  • pescador  (20.04.14 19:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.