[]

On Parmak Klavye Kullanmak?

Aşağı yukarı 8-9 senedir sağlam bir bilgisayar kullanıcısıyım. Bu yüzden normal şartlarda yavaş yazmam gereken şekilde bile (2-3 parmağı kullanarak) oldukça hızlı yazabiliyorum.

Bilgisayar başında geçirdiğim vakti avantaja çevirmek adına on parmak klavye kullanımı öğrenmek istiyorum. Q kullanıyorum ancak ufaktan F'nin de eğitimini alsam tadından yenmez. Ne önerirsiniz, bilgisayar programları bu işi halledebilir mi? Halledilebilirse, siz hangi programı tavsiye edersiniz? Ek olarak okumak, uygulamak gereken neler vardır?

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

 
logo'nun basit bir programı vardı 10 parmak diye. Önemli olan düzenli çalışma, o yüzden çok hiper programlara gerek yok bence.
Onun dışında yemeksepeti'nden sipraiş verince çıkan fırsatlardan typingme.com üyeliği kazandım, aynı mantık, sadece daha şık.

  • whoosie  (20.04.14 12:49:17) 
typingme gerçekten çok başarılı ücretsizken f klavye olanını kullanıyordum bu kadar hızlı ilerleyebileceğimi tahmin etmemiştim çok hızlı ve kolay öğreniliyor.


  • toua tokuchi  (20.04.14 12:51:14) 
programlar seni bir yere kadar getirir. iş el göz koordinasyonunda bitiyor ve bu da pratik gerektirir. programların pratik anlayışları ister istemez kısıtlı, belli metinlerin ya da harf kombinasyonlarının tekrarını yaptırıyor sana ve ezberlediğin için bir süre sonra on parmak yazabildiğini sanıyosun. program başlangıç pratiği için iyi olabilir ama seni ileri bi seviyeye taşımaz.

sana parmak-harf şeylerini yazayım, q klavye için:
sol el,
serçe: qaz
yüzük: wsx
orta: edc
işaret: rfvtgb

sağ el:
işaret: yhnujm
orta: ıkö
yüzük: olç
serçe: pşğiü;,:.

ayrıca serçe parmak yandaki tuşlara basmak içn de kullanılır. serçe parmağın basması gereken harflerin büyüğünü yapacaksan shifte serçe pramkla, o harfe de yüzükle basarsın.

qwerrty satırının üstündeki rakam ve noktalama işaretlerine de örn. q'nun üstünde 1 var ya q'ya hangi pramka basyosa onunla basarsın.

bu arada duyuruyu silme de şayet yazmış olan yoksa sözlükteki başlıklara benm yazdıklarım minvalinde bişey bi ara oraya da yaziyim aynısını topralyıp.
  • dafaiss  (20.04.14 13:01:48 ~ 13:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.