[]

Kan aldırdıktan sonra bayılma ve bayılana tokat atma

Pazartesi günü olacak ameliyatım için 2 gün önce tetkik yaptırdım. Kan aldırmadan önce personele bayılacağımı söyledim ve kan aldırırken hiç bişey hissetmememe ve kan görmememe rağmen ayrıca meyve suyu içtiğim halde bayıldım.

Ancak personel tokat atınca şoka girmiş gibi tepki vermişim, elim ayağım titremiş. Bunun sebebi nedir?

Ayrıca bu bayılma meselesi ameliyatta can sıkıcı bir duruma sebep olur mu?

 
bayılma sebebi kansızlıkmı yoksa psikolojikmi bunu anlamak gerekli,
Kansızsan eğer ameliyat için sıkıntı.

  • basond  (20.04.14 00:27:20) 
Doktor ameliyata bir engel yok dedi. Psikolojik olduğunu söyledi ki çocukluktan beri kan aldırırken bayılırım. Bu arada ameliyat burun ameyatı


  • han20  (20.04.14 00:29:51) 
Ismi Vasovagal senkop. Araştırabilirsiniz Google'dan.


  • fayfim  (20.04.14 00:33:01) 
bir tüp kan ile kimse kansızlıktan bayılmaz.

iğnenin acısını hissettiğin an, bilinç altın devreye giriyor, görmesen bile geçmiş anıların canlanıyor.
  • grimer  (20.04.14 00:34:22 ~ 02:17:23) 
Anksiyete, korku, ağrı, sıcak ve nemli ortam, uzun süre ayakta kalma gibi faktörler tetikler. Kalp hızını arttıran sempatik aktivite, duyarlı bireylerde sinirsel aktivasyona neden olur, kan basıncı ve nabız düşmesi sonucunda serebral perfüzyon bozulur ve bayılma gerçekleşir.


  • she was my baby  (20.04.14 00:46:55) 
bayılana tokat atma!
pek tutmadım bu yöntemi. el ayak titremesinin sebebini de bilmiyorum. kafa yorulacak bi durum diil.

bu bayılma meselesi, ameliyatta can sıkıcı bi duruma sebep olmaz. zaten salona girmeden önce sizi hazırlıycaklar. bişiyler yapacaklar damardan. o sırada söylersiniz ben kan verirken bayılan modellerdenim diye. alınacak bi tedbir varsa alırlar ama bi pürüz çıkmaz, merak etmeyin.
  • compadrito  (20.04.14 00:47:47) 
annem hemsire, gordugum butun karadenizli erkekler cekilen her turlu numaraya ragmen bayilmistir :)) psikolojinin genetik geciskenligi ohom... senin bakmaman bir sey degistiremeyebiliyor, cunku igneyi yedigin anda kanini cektiklerini biliyorsun.

kansizlik vesair gibi ameliyata engel bi durum olsa tetkiklerde cikardi.
  • no avalon  (20.04.14 00:51:55) 
@no avalon

müthiş bi bilgi! bilmiyodum bunu... teşekkürler!
  • compadrito  (20.04.14 01:05:24) 
Ben de bayılmayan karadenizlilerdenim sanırım :) ama doktor olmama rağmen pis yaralara bakarken baZen zorlanırım :)


  • fayfim  (20.04.14 01:39:25) 
kansızlığı en basit şekilde parmağın ucuna iğne batırıp çıkan kan damlasının rengini skala ile karşılaştırarak karar veriyorlar, en azından ben kan verirken öyleydi.

herkesin kan vermeye, ya da iğneye tepkisi farklı. Yanyana yatıp, birisinin suratı bembeyazken, öbürünün suratının sapsarı olduğunu gördüm (kadın ve erkek sırasıyla)

kansızlığı kontrol için kan almazlar zaten
  • bonjurkes  (20.04.14 02:32:39) 
benim de kan alınırken içim kalkar sakin olmama, iğneden falan korkmamama rağmen. başkasına bakarken hiç sıkıntı olmuyor. kan aldım, birisinin burnu kanarken ben kan içinde kaldım falan ama cıks. serum takıldığında da olmuyor niyeyse. eskiden gözüm kararıyordu şimdi midem bulanıyor belki zamanla o da geçer.

neyse, bir şey olmaz ondan. ameliyata engel olacak bir şey olsa kan testlerinde çıkardı. (pıhtılaşma, kanamanın durdurulamaması vs.) yine de girerken dedikleri gibi söylersin. anesteziye girmeden de söylemeyi unuttuğun ilaç olmasın.
  • Lim5  (20.04.14 02:37:39 ~ 02:43:21) 
20 yasima kadar her kan aldirdigimda istisnasiz ama hepsinde bayilirdim. Kan alimi bitip dakikasinda sekerli biseyler yememe ve icmeme ragmen hep bayildim bu zamana kadar. Hatta bir tanesinde dusup kafami yere carptim ve ayilamadim, burnumdan oksijen taktilar ancak oyle ayildim. Cok tehlikeli bisey aslinda bu bayilmalar. Doktorlar cok cekti benden.
Benimkisi psikolojikti. Asmaya calisiyorum bunu hala, basarili da oluyor gibiyim.

Seninki de psikolojik olabilir.
  • kedidir o kedi  (20.04.14 23:36:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.