[]

Uykuya nasıl geçiliyor

Ufakken çok kafamı kurcalardı. Öyle ki bir insanın nasıl uyuduğunu düşünmekten uyuyamazdım. Sonraları düşünmemeye çalıştım ve unuttum. Tabi o zamanlar internet bugünlerde olduğu gibi değildi. Ne sordum, ne araştırdım. Şimdi tekrar aklıma güzeldi. Bir insan uyku haline nasıl geçer? Gözlerini kapatıyorsun, zihnini boşaltıyorsun (herhangi bir tekne veya rahatsızlık yoksa) küt, uyuyorsun. O geçiş anı beni çok etkiliyor. İşte bunun açıklaması nedir? Hatta elinde güzel kaynak link olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.




 
Kardesimin basinda cok bekledugumcun, gozlem veriym bi tane

Once hizli sonra uzun aralikli derin nefesler ve en sona uzun araliklktan daha kisa ama yine de uzun aralikli normal nefesler
Bu esnada kaslarda bosalma oluyor, yumuk el acilmasi gibi
Tam uyuyunca da bi kipirdanma

Tamam uyudu.
  • cecilia  (20.04.14 00:16:06) 
@1 :) aslında işin biyolojik ya da psikolojikkısmıydı merak ettiğim. Hani ne oluyor, ne algılanıyor ya da bir organ mı devreye giriyor ya da çıkıyor... Ama teşekkür ederim yine de. :)

@2 o şekilde araştırayım
  • iorveth  (20.04.14 00:26:26 ~ 00:34:12) 
  • ron dennis  (20.04.14 00:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.