[]

ev sahibim evi satarsa çıkmam gerekir mi?

Safranbolu'da öğrenciyiz, iki arkadaş olarak geçen sene tuttuğumuz evin sözleşmesi temmuzda doluyor.. Şimdi de ev sahibi evi satacağını söylüyor.. Bundan da bizim mağdur olmayacağımızı falan söylüyor (nasıl olacaksa).. Almayı düşünen birileri ise "biz alırsak siz seneye napacaksınız?" gibi sorular soruyor..

şimdi biz bu evi 1 aylık peşin kira +6 aylık aidat şeklinde tuttuk.. hatta bir de tuvaleti yaptırdık.. bu ay için kirayı yatırmıyoruz ama daha alacağımız da bitmiyor, adamdan paramızı (780 tl) nasıl alabiliriz onu da bilmiyoruz.. hatta eve girerken boyasını falan da biz yaptırdık..

şimdi bizim temmuzda kesin çıkmamız gerekir mi?
bunun hukuki yolları vs nedir?
Bir de bizim mağdur olmayacağımızı söylüyorlar, ama geçen sene taşınmak, bir dünya eziyetin yanında 250 tl'ye patlamıştı.. ve şimdi okulumuza yakın, giriş katı, ve bu kirada bir ev bulmamız da çok zor.. hani ola ki taşımamız zorunlu oldu, taşıma, ev bulma, vs işlemleri onlara yaptırma şansımız var mı?

 
öyle bir şansınız yok bence.
paranızı vermezse, alacağınız bitene kadar oturursunuz gibi duruyor.

  • aithra  (03.06.09 19:42:30) 
En kötü şartlarda 6 ay daha oturma hakkınız olur diye biliyorum ben. Bir ay içinde ihtarname gönderilmesi zorunlu imiş:
www.uzmantv.com

  • mario64  (03.06.09 19:51:58) 
Eğer satın alan adamın kendisi veya bir akrabası oturmayacaksa sorun olmaz, ama eğer kendisi oturacaksa sözleşme yatar. Kaporayı normalde ev satıldıysa yeni ev sahibinizden almanız gerek ama eskisi verip aranızdaki hesabı kapattıktan sonra evi satacaktır diye düşünüyorum...


  • selimse  (03.06.09 21:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.