[]

felix baumgartner in yetenegi nedir?

Cesaretli tamam onun disinda ne yapti ki? Zaten parasutcuymus. Bende para olsa ben de kirarim o rekoru ki olursa yapmayi dusunuyorum zaten. Ama cok pahaliymis arastirdim. Gerci cebinden ne kadar para cikti onu da bilmiyoruz redbull odemistir belki hepsini.

Hic Turk goremiyoruz boyle seylerde, adimizi yazdiracagim tarihe ulan. Gelicem sonra duyuruya yazicam o bendim lan diye.

Herhangi bir base jump parasutcusune gidin ben karsilayacagim masraflari atlar misin desek cogu evet der bence.

Yeni mi internet baglattin demeyin simdi aklima geldi bu soru.

 
herkesin yapmadigi bir seyi birisi cikip yapiyor sonra unlu oluyor.

evet bence de baska parasutculer de yapabilirdi ama ilk bu amca yapti. tarihe gecti. daha once de baska bir pilot atlamis gerci ama onu cok tanmiyoruz. iste bunlar hep populerlik internet falan...
  • exlibris  (18.04.14 23:24:27) 
@exlibris aynen oyle iste. asil basari redbull u baglamak bence.

gerci o nasil oldu onu da bilmiyorum. simdi balonun kaskin ustunde redbull yazdi diye insanlar markete gidince daha mi cok redbull aliyor? ekstrem sporlarin rekorlarin vs hepsinin arkasinda redbull var zaten. hic icmesem de redbull olmasa dunya daha sikici bir yer olurdu.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.04.14 23:29:18) 
Hiç bir bilgim yok ama o kadar basit değil sonuçta.

Kendini geliştirme dediğimiz şey ve o konumda bulunacak sınırlı sayıda insan var, yani bir şirketin bir genel müdürü olur değil mi? Bence bir mantıkta öyle.

Bir de cesaret demekle olmaz o iş :D Nasıl beslendiğinden tut sağlık sorunlarına vücudunun salgıladığı hormonlara kadar her şey önemli, sonuçta o yükseklikten atladığında en basitinden kalp krizi geçirme ihtimali yüksektir.

Tabi bu yazdıklarım hani araştırmalarıma falan dayanmıyor ama ilk aklıma gelenler bunlar.
  • atom karincanin torunu  (18.04.14 23:30:23) 
@atom karinca adam iyi bir parasutcu kabul ama dunyada on binlerce iyi parasutcu var.

boxerla atlamiyor ki sonucta her turlu donanim var neden kalp krizi gecirsin? base jump cok daha kalp krizi gecirticek bir sey bence :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.04.14 23:33:16) 
bu arada bir oncekini cok bilmememizin sebebi 1960 da olmasi :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.04.14 23:35:16) 
Boyle islerde hic turk goremiyorsun cunku turk'e gore hersey basit.azcik yavas atlayacaksin oradan narin bedenin incinmesin diye.

Adamin atladigi 40 km.stratosferden atliyor.bunun sadece altyapi calismalari seneler suruyor.bundan once deneyip beyin hasariyla yere inmis ornekler mevcut.ona yakin olan derecedeki abi zaten astronot ve bu projede yardimcisi konumunda,danismanlik yapti.bildigin atmosfere giris yapiyorsun,her an alev alabilirsin.boyle seyler iste.ankarada kuleden atlamaya benzemiyor is,milyonlar maliyetinde,extrem sports kategorisinde oldugu icin en buyuk destekcisi red bull.verdigi parayi yaptigi reklamdan binlerce kez cikarmistir.
  • duptıs  (18.04.14 23:58:57) 
o düşüşü izledin mi bilmiyorum ama taklalar attığı ve sonra dengesini düzelttiği bir durum olmuştu. işte yeteneği orda. o taklaları çok yetenekli (yeteneği de denge ve soğukkanlılık veya adrenalini kullanma becerisi) olmayan bir insan düzeltemezdi. bence.


  • zvonimir  (19.04.14 00:01:07) 
serbest parasut yaptim ben arkadaslar. biliyorum zorluklarini. binlerce atlayisi olan bir parasutcu icin zor degil emin olabilirsiniz.

atmosfere giris yapmiyor stratosfer atmosferin katmani efenim.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (19.04.14 00:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.