[]

Kanal D Home Video (Sansürlü dvd)

sırf türkçe dublajı için aldığım bir dvd de türkçe küfürleri sansürlemişler. böyle bir şey olabilir mi ya? benim para verip satın aldığım bir şeyi nasıl sansürlerler? böyle bi hakları var mı? o zaman sinemalarda da sansür olsun.

benim sormak istediğim bu dallamaları şikayet edebilir miyim veya götürsem aldığım yere (D&R) dvd'yi anlatsam böyle böyle diye, paramı geri alabilir miyim? yoksa illa birisini mi dövmem lazım sinirimin geçmesi için?


 
kanal d home video kadar çok afedersin ama boktan encode edilmiş dvd ler yapan bi firma daha görmedim. aldığın dvd resmen vcd kalitesinde geliyor. o yüzden aman diyim uzak durun. bu dallamaları şikayet etsen nereye edeceksin bilmiyorum ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır.


  • rentts1  (03.06.09 17:08:16) 
kickbox ve boxing gloves ikilisi işinizi görecektir
ne yazık ki pek çok dvd de bu sansür konusunda aynı rezalet ortaya çıkıyor

  • fletch  (03.06.09 17:10:56) 
sansür derken küfürü seslendirip biip (ya da sessizlik, kemal sunal filmlerindeki gibi) mi koymuşlar, yoksa "siktir ulan orospu çocuğu" şeklinde çevirisi olan lafa "canın cehenneme adamım" diye mi dublaj yapmışlar? ikincisiyse yapacak pek bir şey yok. küfürlü filmi usturuplu seslendirmişler diye itiraz edemeyiz. ama küfür seslendirip sonra da bipliyorlarsa götürün iade edin.


  • kibritsuyu  (03.06.09 17:11:25) 
@rentts
hay ağzına sağlık ya, onu söylemeyi de unutmuşum ben. evet dvdnin video kalitesi de bok gibi. sanki direkt hazır sansürlü televizyon yayınından almışlar da dvd yapmışlar gibi.

@kibritsuyu

hocam ses kesiliyor. yani küfürlü dublaj yapılmış ama tam küfür anında ses gidiyor. kıç kelimesi bile sansürlü a.q ya.
  • henry gale  (03.06.09 17:11:57 ~ 17:14:36) 
iade edin.


  • gregory  (03.06.09 19:27:28) 
Yasal olarak soruyorsan; evet hakları var. orijinalini sansürlemedikleri sürece çok ciddi bir problem değil bence. Adamlar da cezai yaptırımdan kaçmaya çalışıyor, yoksa halkın küfretmesini engellemek gibi bir misyonları yok.

İade etmeye gelince. Bir sebep göstewrmen bile gerekmiyor. "Ben bunu beğenmedim" yeteri kadar doğru bir iade sebebi.
  • rygard  (03.06.09 22:56:36 ~ 22:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.