[]

30+ yasindaki duyurucu abi ablalarim

20li yaslarinizi nasil yasamis olmak isterdiniz? Nasil yasadiniz?

Gordugum kadariyla 20lerde fedakarliklar yapip basarili olanlar kesim keske daha cilgin olsaydim diyor, cok basarili olmayanlar da keske daha sorumlu olsaydim duzgun calissaydim diyor. Dogru mudur?
Ufak bir kesim dengeleyip hem cilgin hem sorumlu oluyor onlar kral zaten onlara laf yok.

Basarili cok kotu kelime secimi kabul ediyorum ama istedigini basaranlar diyelim daha dogrusu.

Asagidaki duyuruyu gorunce sorayim dedim.

Cilgindan kastim mesela senelerce efendi efendi ayni kizla/erkekle birlikte olmaktansa orgy den orgy ye kosmak olsun, son saniye bileti alip uzakdoguga guney amerikaya gitmek olsun.. bu tarz seyler

Ne diyorsunuz?

 
Normal zamanlar yaşadım. Çılgın attığım da oldu ama genelde sorumluluk sahibi kesimdendim. Önemli olan şu ki içimde kalan çok şey olmadı. Zaten 30 olduğumdan da 29'dan çok büyük bir farkım yok.

Bir de "Keşke öyle olsaydım ama böyle de yapsaydım" çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Malzeme insanın kendi ve malzeme buysa, hamurda artık ne varsa o yapılacak. Malzemenin izin vermediği şeye de tecrübesizlikle gidilebilmez herhalde. 20'li yaşları hamurumun izin verdiği sınırlarda yaşadım, bu durumda pişman olacak çok da fazla seçenek olmuyor ortada.
  • aychovsky  (18.04.14 18:32:24) 
@aychovsky cilginlik= o hamurdan cikmak

ben bir cok insana cok absurd gelecek seyler yaptim ama onlari yaparken oyle bir cilginlik hissetmedim normal olan oydu benim icin. cilginlik demek hamurun izin vermedigi seyleri yapmaktir bence.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.04.14 18:34:10) 
muhtemelen (gidişat değişmezse) 8 yıl sonra ''keşke daha cok aktiviteye katılıp, daha cok insan tanısam, kabugumu kırıp kızlarla takılabilseydim'' diyen bir adam olup cıkarım. malum ortamsızlık fena bişi.

30 yaşına gelmiş halim muhtemelen bunları diyecek diye düşünüyorum. ayrıca efendiliğe kafam girsin bizim toplumda pek bir değeri yok ne iş dünyasında (yırtık daha dısa dönük insanlar daha iyi yükseliyor) ne de arkadaş/ortam/aşk dünyasında.

nasihat edit: küçük arkadaslara (liseli falan) kısacası yırtık ve atak olun arkadaşlar. utanmayın cekinmeyin hiç bir şeyden, hayatın kaymagını siz yersiniz. benim hayat beyhude geçti 22 yaşında 60 yaşında olan bir adam gibi oldum fazla düşünüp ortamsız kalmaktan. hayatı seyretmeyin yasayın. insanlar arkanızdan piç falan desede takmayın hayat size iyi davranacaktır..
  • fransızkalanadam  (18.04.14 18:45:52 ~ 18:50:31) 
@fransizkalanadam bunu gorup hala odanda oturuyorsun ya anlayamiyorum abi.

cok para sikintisi ceken biri olsan anlayacagim ama o da yok. erasmusa falan git bak istemedigin kadar cok insanla tanisirsin. yabanci dilin de var cok problem cekmezsin.
yoksa duyuruca toplanip sana birilerini bulucaz artik. o kadar cok kafaya takiyorsun ki hayat gecip gidiyor. bir psikologa gorun bu kadari normal degil
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.04.14 18:48:58) 
Universiteyi tat alarak okumak isterdim, simdi hic ozlemiyorum, hic mi hic aramiyorum o günleri. Hatta nefretle hatırlıyorum.

Bir de sevgililerim olsun, sevdiklerimden karsilik alayim, sevileyim isterdim. En civcivli zamanlari dolu dolu sevilerek yasamak isterdim. Kendimi degerli ve güzel hissetmek isterdim. Gonul babinda bombos geçeceğini hic tahmin etmemistim. Bi gun olacakti, ben de karsilik alacaktim, bu hep boyle gitmeyecekti, ileride bir gun mutlaka olacakti. O "bir gun" hic gelmedi. 20li yaslarima dair icimde kalan en büyük ukde.
  • mandalina kokusu  (18.04.14 18:54:37) 
@sumuklu asilzade ahahah alikemal mi :( gene tutmadi.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.04.14 21:08:35) 
listeler yapmaya, kayıt tutmaya, sağlıklı yaşamaya ve gezenti olmaya daha erken başlamak isterdim.
boş yaşadım.
daha dolu yaşamak isterdim.
özeti bu sanırım.

ayrıntısı:
20li yaşlarda günümü nasıl dolduracağımı bilemezdim, sürekli canım sıkılırdı.
şimdilerde vakit yetmiyor.

keşfedilecek o kadar çok yer, tadılacak o kadar çok lezzet, okunacak o kadar çok kitap, izlenecek o kadar çok film, dinlenecek o kadar şahane müzikler, hakkında yazılacak/çizilecek/sohbet edilecek o kadar çok konu var ki...
uzar gider...
  • icemint  (18.04.14 21:26:11) 
yirmili yaslarin son ceyreginde oldugum icin ben de cevap vermek istedim.
icinden gelen her seyi, yapmak istediklerini mutlaka yap. anı degerlendir.
firsatin sana gelmesini bekleme, firsatlarini kendin yarat.
korkmaktan korkma, yanlis yapmaktan korkma, ozur dilemekten cekinme.
sinirliyken iki kere dusun sonra harekete gec.
  • nax  (18.04.14 23:05:28) 
@babamasoliimbananickaldirsin Tabii ki otorite falan değilim ama çılgınlık hamurda varsa yapılır diye düşünüyorum. Yeni, daha önce yapılmamış ve çevreye garip gelecek şeyleri yapabileceğinin farkında olmamak ile farkında olup yapamamak aynı şey değil. Burada çılgınlığı kişiye göre almadım, herkese göre değişen bir barem olmasın diye yukarıdaki gibi bir tanımı aldım. Bunlar bir kişiye normal, başka bir kişiye çılgın olarak gelebilir ama biri yapabilir ve bu pek bir şey hissettirmez, biri yapamaz ama canı çeker, biri yapabilecektir ama farkında değildir ve ilk yaptığından "Amanın resmen çılgınlık" der. Çılgınlığın tanımından çıkan bir karmaşa olabilir. "ben bir cok insana cok absurd gelecek seyler yaptim" demeyi çılgınlığın bir göstergesi olarak aldım. "Demek ki hamurunuzun orta bir yerlerindeymiş çılgınlık" diye de eyyorladım.


  • aychovsky  (19.04.14 00:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.